Róże Annes-i love:) część 2

Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże Annes-i love:) część 2

Post »

Witam wszystkich odwiedzających moją różankę...podglądaczy :wit oraz zaawansowanych użytkowników :D

Cieszę się,że pogoda jest na plus,świeci słoneczko,deszczu brak,może zdążą zakwitnąć niektóre róże....
Drugie kwitnienie Cheppendale jest może mniej obfite,ale i tak daje po oczach.Zdrowa,piękna róża,ktorą od początku chwaliłam i zdania nie zmienię.

Obrazek

Obrazek

Aphrodite-cudne ma kwiaty,upakowane,kolor porcelanowy róż,szkoda,że nie pachnie...

Obrazek

Aspirynka po deszczach dostaje piegów....nie za bardzo to lubię...ale i tak ma coś w sobie

Obrazek

Charles-zdjęcie z lipca,teraz stoi jak zaczarowany

Obrazek

First Lady wciąż mnie zachwyca,masa kwiatów,pąki napakowane...

Obrazek

Obrazek[

My Girl śliczna,zdrowa róża,chętnie dokupię choćby jeden krzaczek:)

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/69/mygirl1808okk.jpg/]Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrze słuchać forumowych koleżanek,ta róża to samo zdrowie i uroda...

Obrazek

Udało mi się uchwycić gościa na Tip Top...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

William Sheakspeare co roku pokazuje spektakl,jest naprawdę niesamowity:)

Obrazek
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Piekne wszystkie. ALe najabrdziej zachwyciła mnie Twoja First Lady. Ile lat ją masz? Moja też pięknie kwitnie ale to tegoroczny zakup. Jeśli będzie tak bujna jak u Ciebie to będe przeszczęśliwa.
Mon Petit CHou na liście kupionych - piękna jest. Zresztą wszystkie warto mieć.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iduś First Lady mam od zeszłej jesieni 2010.Kupiłam ją w Szkółka Róża,zaszczepiłam mikoryzą....może stąd jest taka zdrowa i pełna wigoru? Znów na jesieni będę nowo zakupione róże podsypywać tą szczepionką. Chyba nie ma tutaj osoby,która narzekałaby na te piękność.
Rozumiem,że Mon Petit jest na Twojej liście zakupowej? Jeśli tak to będziesz z niej bardzo zadowolona,ma ogromne kwiaty,a choroby ją omijają.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu gdzie kupujesz tą mikoryzę? I czy pamiętasz ile ona kosztuje. A i czy dajesz jeszcze po mikoryzie nawóz w sezonie pod róże?
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mikoryzę kupuję w sklepie ogrodniczym albo możesz kupić w sieci lub na allegro,ja podsypałam mikoryzą do roślin ogólnych,a jeszcze istnieje typowo dla róż.Ja zamówię teraz przez internet ze dwa opakowania.Starczają na 20 roślin.Za jedno opakowanie płaciłam 25 zł.
W pierwszym roku różom zaszczepionym nie daję nawozu.
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki za odpowiedź, zaraz poszukam w jakim sklepie można to cudo kupić, oczywiście internetowym. Bo obawiam sie ze w OBI taki speyfik duuużo kosztuje :?
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Aniu wszystkie pokazane róże zapierają dech.Aphrodite to też moja ulubienica razem z Chippendale ,Bonitą Renaissance czy Claire R.Bardzo podoba mi się Schloss Eutin i wystawiłaś jej taką recenzję,że koniecznie muszę się za nią rozejrzeć.
Myślę,że i ja zastanowię się nad chorowitymi Abrahamem i Charlesem-może jeszcze jeden rok im podaruję.
Wiesz,tak pięknie całym bukietem kwitnie Chippendale u Gagawi-u mnie ma trochę za ciasno.
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No to zachorowałam na Schloss Eutin, widziałam ją na żywo ale Twoje zdjęcie przypieczętowało temat :D .
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Moniko, pokłony dla Twoich różyczek. ;:180 Wyglądają na zadowolone. Chippendalile jak wiosną, ale okwiecony.
Schloss Eutin bardzo mi się podoba. To jedna z piękniejszych różyczek. Pozdrawiam Cię z działeczki. ;:100
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iduś koniecznie się zaopatrz w to cudo:)Nie ma u nas Obi,ale podobno to drogi sklep.

Aniu Cheppendale potrzebuje więcej miejsca,to prawda...jest niski,ale rośnie wszerz,jest warty zachodu i godnego miejsca w każdym ogrodzie.Schloss Eutin poleciła mi Nasza Ania różana-Ania Ds,dobrze,że się jej posłuchałam,jest to jedna z lepszych róż w moim ogrodzie:)
Na Abrahamie zawiodłam się,on musi polecieć,zaczynam się robić niedobra dla takich chorowitych egzemplarzy.Łudziłam się,że przestanie chorować.

Asiu cieszę się,że następna miłośniczka róż będzie ją miała w swoim ogrodzie.

Maju jestem Ania ;:224 :;230 Cheppendale jest bardzo ukwiecony i ma się u mnie dobrze.
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu znalazłam na all mikoryzę w granulkach w dodatku w bardzo przystępnej cenie. Mam nadzieje, że to nie jest jakaś podróba. Cóż wypróbuję i się przekanonam. Trochę tych róz do podsadzenia będe miała. Zastanawiam się jakby tym starym taką mikoryzę zaaplikować?
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju jestem Ania Cheppendale jest bardzo ukwiecony i ma się u mnie dobrze.
Annes - Aniu ;:196 to było przed kawą , musisz mi to wybaczyć. :;230 :;230
Pewnie ,że pisałam do Ciebie, a Schloss Eutin warta posiadania. Miałam ją w dostawie od Ćwika w ubiegłym roku, ale tej wiosny nie było co oglądać. Bardzo mi było przykro. Wiesz co Ci powiem, te trzy Edenki,. które niedawno kupiłam z R to jedna już ma pąki i na pewno to nie ona. Znowu mi przykro. Czemu oni nas w konia robią. Będę do nich pisać z reklamację + zdjecia.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iduś zaraz poszukam na all mikoryzy.Jeśli chciałabyś starszakom zaaplikować szczepionkę to możesz śmiało spróbować.Gosia-Deride w swoim wątku,ale nie pamiętam w której części pisała o sposobie wpuszczenia chyba żelu strzykawką w pobliże korzeni?
Trzeba zgłębić wiedzę na ten ciekawy temat.

Maju zmartwiłaś mnie informacją,że Twoje Edeny to nie to,tylko pomyłka.No ......masakra...tak się cieszyłaś...a tu zonk :evil:
Schloss Eutin tez mam od Ćwika,ale ciągle mam niesmak,bo padła mi od nich Alexandra Princess de luksembourg oraz La Perla,a Pomponella ledwo uszła i u mnie choruje niestety.Nie jestem z niej zadowolona,jakaś marna sadzonka.Chorowała mi bardzo...
Ach no widzisz z ta Edenką to trudno trafić na dobry egzemplarz,może zamów ze Szkółki Róża? Stamtąd mam około 10 róż i każda zgadza się odmianowo:)
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Annses, z 3 moich i jedna jest u moich sąsiadów, działka obok, to na razie jest pewność co do jednej sztuki bo kwitnie.
Jak wrócę do domu to dam zdjecie na forum. Wszystkie 4 szt rosną różnie, może to i inne róże.
Annes nie kupuj u Ćwitka, chyba ,że te róże które są sprowadzane od Koredesa w doniczkach. Ze Szkółki Roza też mam pomyłkę, miała być Charles Austn ,a mam prawdopodobnie Bremer Sz. - muzykantów. Zrobiłam zdjecia i poproszę dziewczyny o identyfikację.
NIe mam szczęścia do Edenki. Składam do nich reklamację ;:108
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju u Ćwika już nigdy nie zamówię,to nie jest przypadek,że róże od nich padły.Nie tylko ja miałam straty.
Z tej pomyłki byłabym zadowolona,bo właśnie muzykantów zamówiłam:)
Reklamuj a co...... ;:108
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”