Diamentowe kwiatki cz.2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p
Od: 5 gru 2009, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Diamentowe kwiatki cz.2

Post »

Witam,
ja znowu po nocy buszuję :oops:
ale coś wkleję ;:173

Aichryson co to miał się bielić a różowieje ;:oj

Obrazek

Obrazek

Bella, widok siedzącego przy stole

Obrazek

Fiołek jak ładnie kwitł, teraz wygląda gorzej

Obrazek

Reo którego już straciłam i odzyskałam od dwóch osób, warto rozdawać szczepki :;230

Obrazek

...
Obrazek

Muszę wziąść się do pracy bo widzę, że kwiatki zaniedbuję. Bidule osłonek nie mają.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

wiesz co - to Ty mnie zaproś na kawkę jakąś bo ja to chętnie bym posiedziała przy TAKIM widoku ze stołu ;:oj a jak pięknie aichryson nabrał kolorków ;:166 też mam szczepki, nie będę gorsza ;:224 tylko ja mam całego zielonego, ale i tak nad nim się rozczulam ;:167
z tym rozdawaniem szczepek to i racja - u mnie kilka roslin wydanych już nie istnieje ;:170 te Twoje reo mocno wypasione ;:108 ja swoje też pasę ;:108 coraz lepiej mi idzie....
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
koniczynka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2008, o 19:06

Post »

Ach jakie widoki u ciebie hojka jak marzenie ja cos nie mam do nich ręki nie chca kwitnać u mnie nie wiem czemu.
No a filek niech się stara dobrze mu na razie idzie ;:215
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Monia śliczne kwiatuchy ;:108
Ta hoja cudnie wygląda, też mam kilka odnóżek, właśnie moczą nóżki ;:65
I ile jeszcze masz miejsca na parapecie ;:224
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p

Post »

Agnieszko zapraszam, nawet upiekłam dziś ciasto z porzeczkami. W sumie nie masz daleko, powinnaś zaraz być :;230
ja też miałam zielonego aichrysona, jest inny niż ten variegata, mój ma śliskie listki i bardziej odzielone od siebie. Zielony mi kwitł do samego końca aż przekwitły wszystkie możliwe odnóżki i padł. Nie wiem czy to taka ich uroda ;:219

Koniczynko ja też nie miałam ręki do hojek do zeszłego roku a w tym same kwitną ;:oj

Monia miejsce na parapecie jest bo większość kwiatków stoi na tarasie, opalają się :lol:
niech Twoje odnóżki szybko się wymoczą i wypuszczą korzonki.
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p
Od: 17 sie 2009, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dawno mnie u Ciebie nie było :oops: mój błąd bo tyle się u Ciebie dzieje
kliwia to ta od teściowej ? aż cud że zakwitła :lol:
hojeczki a szczególnie bella taka kwitnąca wygląda niesamowicie ;:oj
aichrysonik ładny mój tez się tak wybarwia, powinien się nazywać tricolor a nie variegata
a ze zwykłym to tak ja z ginurą jak Ci zakwitną to raz w swoim życiu :(
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p

Post »

Anetko witaj, miło mi, że zajrzałaś ;:196
tak, ta kliwia to od teściowej ale nie dana jako prezent tylko że Ona już nie chce mieć za dużo kwiatków w domu-kiedyś miała ich sporo.
pocieszyłaś mnie z aichrysonen, że umiera po zakwitnięciu bo tu jedna forumka suszyła mi głowę, że go nie ratowałam :;230
miałam ginurę ale mi nie przeżyła a szkoda. Ciekawa jestem teraz jak ona kwitnie ;:oj
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p

Post »

Może dziś pokażę coś ogrodowego...

Obrazek

Obrazek

i domowego...za oknem :lol:

Obrazek

U mnie jest bardzo zimno, pochmurno i wietrznie. To ma być to lato?
czy jest tu zaklinacz pogody :;230
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

Witaj Moniko :) Jestem i u Ciebie. Przepraszam, ze dopiero teraz :oops: :oops: :oops:
Jak już wstąpiłam tak zabawiłam dość długo. Pochwalę wszystkie rośliny-bo wszystkie pięknie się prezentują w ładnie dobranych osłonkach. nie ukrywam, że przyszło mi do głowy "zwalić" jak na klasówce- pomysł z wieszakami sznurkowymi :) I juz kombinowałam jak to by trza pozaplatać a piękny szablonik naszkicowałaś-mam nadzieję, że nie będziesz miała mi za złe, jeśli podkradnę pomysł...a jeśli jeszcze zdradziła byś skąd takowe ładne sznurki bierzesz to juz w ogóle byłabym wdzięczna...
Pochwalę Cliwię-tylko czekać aż mordkę pokaże-moja właśnie to uczyniła, więc jutro postaram sie pstryknąć co nieco. Bardzo podoba mi sie ogromniasta Monstera, i kotek wciśnięty w rozkładany leżak czy fotel :;230 i cały arsenał fiołasków w pomarańczowych doniczkach... Nie zapomniałam tez o obficie kwitnącej Hoi....Och tyle tam u Ciebie pieknych widoków :) I wzystko tak wspaniale się ze sobą komponuje... Jejciu ależ Ci tu naslodziłam.... ;:172
Ach i jeszcze kilka razy lookałam na kwietnik Klivii-też szalenie mi się podoba. No! Postanowiłam. Prędko się mnie nie pozbędziesz :)
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p

Post »

Witaj Chrapko :wit
dziękuję i cieszę się, że wszystko Ci się podoba ;:131
Pomysł ze sznurkami jak najbardziej możesz ,,zwalić,, , ja też go ''zwaliłam'' od forumki ;:215 Do tego celu musiałam kupić włóczkę. Mój szkic mało czytelny ale jak dasz radę to próbuj. Możesz jeszcze powkładać koraliki na sznurki jak masz.
Stojak na którym jest kliwia pochodzi z biedrony ;:172 Były w tamtym roku w wakacje, może i w tym się pokażą.
Gdybyś dziś zobaczyła mój fotel jak wygląda ;:202 cała podarta poduszka, tak się kotek wylegiwał ;:14
Siedz u mnie ile zechcesz, bardzo mi miło ;:4
oksi
1000p
1000p
Od: 18 lut 2012, o 18:21

Post »

Ale tu zdjęć i jakie piękne,a rasowiec za drugim razem na pewno zakwitnie obficiej ;:138
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

No proszę, widać rasową ogrodniczkę. Kliwia wygląda modelowo i nawet kwitnąć będzie ;:333
Moniko czy ty masz oczko wodne ? Muszę sprawdzić w "Mini ogródku", bo różowa lilia wodna jest niesamowita ;:oj
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

MMnie też ta Lilia powaliła na kolanka, ale przy takim ogromie ładnych roślin nie sposób było o wszystkim pamiętać przy chwaleniu :) Pomysł sznurkowych wieszaków zwalę na pewno-już widzę je w pokoiku dzieci :)Jak juz cos skonstruuję to dam znać, koraliki się znajdą :) Obawiam się tylko, że dzieciaki zrobią kwiatom huśtawkę :;230
Ten stojak naprawdę rewelacyjny :) Nowoczesny i jednocześmnie skromny-takie lubię :)
U Ciebie nie tylko kotek fajny-widzę, że lubisz zwierzaki :)
A pewnie, że będę tu przesiadywać :) Im więcej fotek, tym więcej Chrapki w Twoim wątku :;230
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p

Post »

Witam środowo :lol:

słonko wyszło, chyba jest trochę cieplej ale nadal wieje.
czuję, że chyba mnie katar dopada, też nie miał kiedy :roll:

Oksi dziękuję. Ten rasowiec to leń i tyle. Już konkurencja się ukirzenia, ja mu pokażę ;:124

Iwonko mam oczko hihi i nawet 3 rybki w nim, reszta ;:170 po zimie, szkoda. Nawet rybki w oczku można polubić ;:173

Chrapko rób huśtawki, kwiatki lubią się bujać :;230
lubię zwierzęta, mam ich sporo ;:224 2 koty, psa na dworzu, rybki w akwa i oczku, chomika...pekinkę musiałam uśpić 2 m-ce temu ;:145

Uciekam do szkoły po córkę. Bębę wieczorem ;:196
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

ja to Was dziewczynki podziwiam, że Wy takie zdolne i sobie takie wieszaczki robicie ;:180 naprawdę i szczerze ;:108 bo ja to taka lewa do tych spraw, że dobrze, że choć guzika przyszyję :;230 więc taki wieszaczek do karnisza baaardzo by mi pasował ;:108 ale chyba zacznę szukać do kupienia, bo sama sobie w życiu nie zrobię ;:14 to tak jak serwetkę na komodę - też znalazłam panią na alle.gro i zrobiła mi wg mego "widzimisię" ;:224 a może któraś chce dorobić? ;:224 :;230 bo stwierdziłam, że mam zdecydowanie za małe okna i parapety i muszę powiesić coś na karniszach :;230

Monia Twoje ogrodowe śliczne ;:108 ale okienko mi się spodobało bardziej ;:224 kwiatki wyglądają jak... sztuczne ;:oj takie wygłaskane ;:224
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”