U Przemka w ogrodzie cz.II
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: U Przemka w ogrodzie cz.II
Przemku okryjesz hortensję na zimę i na pewno przezimuje.
Szkoda byłoby takiego okazu, ale one nawet jak przemarzną to odbijają od korzenia.
Więc może będzie dobrze i pokaże się w przyszłym roku z najlepszej strony.
Szkoda byłoby takiego okazu, ale one nawet jak przemarzną to odbijają od korzenia.
Więc może będzie dobrze i pokaże się w przyszłym roku z najlepszej strony.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- evikc
- 500p
- Od: 18 lis 2010, o 00:22
Ja u ciebie pierwszy raz
. Zachwyciły mnie twoje klony, gdzie takie cuda można kupić, a już Esh Sunset
brakło mi słów, szczęka opadła
.

- katik
- 1000p
- Od: 2 sty 2011, o 16:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przemku piękna kolekcja liliowcó a Aspera aż dech zapiera 

- przemekg
- 1000p
- Od: 9 sty 2010, o 16:59
Geniu u mnie bardzo liliowo
w tym roku udały się bardzo, wiem jaką masz glebę bo troszkę jej do mnie przyjechało
ja mam taką samą i wiem że lilie takiej gleby nie lubią dlatego w ubiegłym roku dla lilii zrobiłem podwyższone rabaty i obsypałem je lżejszą bardziej piaszczystą ziemią, w ciężkiej glabie łatwo zagniwają a zwłaszcza OT sadzi się dość głęboko więc powietrze w takiej cięzkiej glebie słabo dochodzi do cebul i korzeni, te podwyższone rabaty zalecił mi właściciel Lilypolu.
Grażynka muszę mieć ją na uwadze bo boje wichowate i krzaczaste nie potrzebują żadnego okrywania, a wczoraj kupiłem jeszcze kolejne hortensje krzaczastą Hayes Storburst i Pink Pin Cusion, oraz dostałem gratis jakąś wiechowatą ma ząbkowane płatki, a że była bez nazwy więc niepełnowatrościowa
z chęcią ją zabrałem.
Ewa witam w moim ogródku
klonów u mnie ciągle przybywa o choćby ostatnio Acer pseudoplatanus "Leat's Cottage" a wszystkie kupione w Pęchcinie, wczoraj pojawił się właśnie nowy cennik na stonie internetowej szkółki
Kasiu dziękuję za miłe słowa
Dzis paskudna pogoda od rana mżawka i zimno, to na polepszenie nastroju liliowa sesja

A tak wg firmy Dutch Gardens wygląda biała kanna, kpina jakaś
a hasło przewodnie tej firmy to jakość gwarantowana ;:5

moja trawa pampasowa poszła po tych deszczach ostro do przodu
powstają juz pędy kwiatowe i to w liczbie 10szt
uprawiana oczywiście w donicy 

Grażynka muszę mieć ją na uwadze bo boje wichowate i krzaczaste nie potrzebują żadnego okrywania, a wczoraj kupiłem jeszcze kolejne hortensje krzaczastą Hayes Storburst i Pink Pin Cusion, oraz dostałem gratis jakąś wiechowatą ma ząbkowane płatki, a że była bez nazwy więc niepełnowatrościowa

Ewa witam w moim ogródku

Kasiu dziękuję za miłe słowa

Dzis paskudna pogoda od rana mżawka i zimno, to na polepszenie nastroju liliowa sesja

A tak wg firmy Dutch Gardens wygląda biała kanna, kpina jakaś

moja trawa pampasowa poszła po tych deszczach ostro do przodu

- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przemku cud, miód i malinki

Nie mylił się ten co wymyślił dla OT określenie "liliowe drzewa" Chciałbym, by moje lilie kiedyś mnie przerosły. 

- britvictango
- 200p
- Od: 3 cze 2010, o 17:05
Rany julek.......... szczękę muszę podnosić z podłogi
Wielki
w stronę Twojej pracy nad tyloma pięknymi roślinami. Co jedna to piękniejsza, ale i tak najbardziej mnie podobały się pierwiosnki 

"Głupota też jest pewnym sposobem używania umysłu"
Ja na działce: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42184" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja na działce: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42184" onclick="window.open(this.href);return false;
- agusia2410
- 500p
- Od: 30 kwie 2011, o 11:46
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Kamienne obrzeża od samego początku podobały mi się u Ciebie ale teraz w pełni wtapiają się w ogród. Z taką ilością kamieni mógłbyś mieć najpiękniejszy skalniak na forum. Ale wiem - to nie Twoja broszka. Ledwo Cię przekonałem, byś nie likwidował obecnego skalniaka
Za to lilie, hortensje, klony, miskanty, róże itd - do wyboru, do koloru i to w najlepszym sorcie
Chciałem pokazać fotki, które zrobiłem ale ujęcia będą podobne do Twoich. Królują oczywiście lilie.

Za to lilie, hortensje, klony, miskanty, róże itd - do wyboru, do koloru i to w najlepszym sorcie

Chciałem pokazać fotki, które zrobiłem ale ujęcia będą podobne do Twoich. Królują oczywiście lilie.

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Nieprawdopodobne widoki! Lilie absolutnie wspaniałe i w rzadkich kolorach. Szczególnie te ciemnoróżowe - nie pamiętam, czy widziałam takie chociaż na wystawie lilii w Rybniku
No i lilie pięknie wkomponowane w rabaty!
A wrażenia podobne jak z wystawy
O kamieniach nie będę się wypowiadać, bo większości wiadomo, ze mam głazuniowego bzika i zachwyca mnie każdy kamyk większy od pięści
a co dopiero takie głazunie ...

No i lilie pięknie wkomponowane w rabaty!
A wrażenia podobne jak z wystawy

O kamieniach nie będę się wypowiadać, bo większości wiadomo, ze mam głazuniowego bzika i zachwyca mnie każdy kamyk większy od pięści

-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Ale masz bajeczne lilie!
Muszą cudnie pachnieć
Muszą cudnie pachnieć

- przemekg
- 1000p
- Od: 9 sty 2010, o 16:59
Łukasz czas lilii to w moim ogródku jest najbardziej kolorowo, a że kwiaty i całe rośliny wielgachne to przyćmiewają wszystko
Asiu dziękuję za miłe słowa
Adam też kiedyś nie sądziłem że lilie mogą mnie przerosnąć ale jak się okazuje wystarczy posadzić odpowiednie odmiany i w dwa lata, trzeba wzrok kierować w górę aby oglądać kwiaty części odmian
. A w mieszańcach OT jest coś niesamowitego, nie dość że wielkie, sztywne łodygi nie wymagające nigdy żadnego podpierania, to jeszcze i ogromne kwiaty w wielkiej liczbie na każdej już zasiedziałej roślinie, efekt heterozji zadziałał wielopłaszczyznowo
.
Leszek witam u mnie, dzięki za miłe słowa, o pierwiosnkach to już prawie zapomniałem, teraz inne rośliny bardziej przyciągają wzrok.
Agusia dzięki
Jacku dziękuję za fotorelację, jak widać teraz te wielkie lilie głównie przyciągają wzrok, pozostałe części ogódka pozostają w ich cieniu, a ze skalniakami to masz rację, nie mam głowy do takich małych roślinek
w nowej ofercie jest tyle nowych drzew i krzewów, że im muszę w pierwszej kolejności poświęcić uwagę
Izo bardzo dziękuję za tak miłe słowa
. Kamienie to jedno z moich większych utrapień więc nie zachwycam się nimi nawet trochę, jest ich wszędzie pełno
Dawid to pachnące lilie, a że są wielkie to i zapachu mnóstwo
FLOKSY

różowy

fioletowy

biały

malinowo różowy - jedyny z nowo kupionych godny uwagi
KILKA LILIOWCÓW

nowość
mikrusek od Geni, kilka dni po przesadzeniu i już rozwijają sie kwiatki, srednica ok 5cm

I MOJE NOWE NABYTKI
HORTENSJA KRZACZASTA "HAYES STARBURST"
o bardzo ładnych pełnych kwiatkach, dopiero zaczynają się rozwijać

I druga dostałem ją gratis bo NN może ktoś zna jej nazwę

Asiu dziękuję za miłe słowa

Adam też kiedyś nie sądziłem że lilie mogą mnie przerosnąć ale jak się okazuje wystarczy posadzić odpowiednie odmiany i w dwa lata, trzeba wzrok kierować w górę aby oglądać kwiaty części odmian

Leszek witam u mnie, dzięki za miłe słowa, o pierwiosnkach to już prawie zapomniałem, teraz inne rośliny bardziej przyciągają wzrok.

Agusia dzięki

Jacku dziękuję za fotorelację, jak widać teraz te wielkie lilie głównie przyciągają wzrok, pozostałe części ogódka pozostają w ich cieniu, a ze skalniakami to masz rację, nie mam głowy do takich małych roślinek

Izo bardzo dziękuję za tak miłe słowa

Dawid to pachnące lilie, a że są wielkie to i zapachu mnóstwo

FLOKSY

różowy

fioletowy

biały

malinowo różowy - jedyny z nowo kupionych godny uwagi
KILKA LILIOWCÓW

nowość

I MOJE NOWE NABYTKI

HORTENSJA KRZACZASTA "HAYES STARBURST"
o bardzo ładnych pełnych kwiatkach, dopiero zaczynają się rozwijać

I druga dostałem ją gratis bo NN może ktoś zna jej nazwę

- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Przemku masz przecież piękne floksy.
Białe , Fioletowe ,różowe ,czerwone każde inne ja też je mam i jeszcze kilka mniejszych kępek ,wpadające w pomarańcz inne odcienie fioletu, inne odcienie różu .

To piękna hortensja .
Genia
Białe , Fioletowe ,różowe ,czerwone każde inne ja też je mam i jeszcze kilka mniejszych kępek ,wpadające w pomarańcz inne odcienie fioletu, inne odcienie różu .

To piękna hortensja .
Genia
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Tak to jest, ze nie ceni się tego, czego się ma w nadmiarze, a to, czego brakuje ;) 
Nie znam się za bardzo na hortensjach, ale bardzo lubię je oglądać. Te dwie, które pokazałeś,są wyjątkowo piękne! Wyjątkowo! Spytaj Babopielki, ona pewnie będzie znała ich nazwy. Tę pełną chyba tez ma.

Nie znam się za bardzo na hortensjach, ale bardzo lubię je oglądać. Te dwie, które pokazałeś,są wyjątkowo piękne! Wyjątkowo! Spytaj Babopielki, ona pewnie będzie znała ich nazwy. Tę pełną chyba tez ma.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Tak, Bożenka jest hortensjowym ekspertem , na pewno poda Ci odmiany.
Mnie też szczęka opadła na widok tak cudnych lilii.
No i tego przystojnego ich opiekuna .
Wyobrażam sobie jak teraz pachnie u Ciebie cały ogród.
Właściwie to powinnam zapytać czego jeszcze nie masz, bo wieloodmianowość roślin po prostu zachwyca.
Mnie też szczęka opadła na widok tak cudnych lilii.
No i tego przystojnego ich opiekuna .

Wyobrażam sobie jak teraz pachnie u Ciebie cały ogród.
Właściwie to powinnam zapytać czego jeszcze nie masz, bo wieloodmianowość roślin po prostu zachwyca.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki