Widoki na działkę ;) i nie tylko

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Widoki na działkę ;) i nie tylko

Post »

Pięknie kwitnące oczary ,zwłaszcza czerwony .Muszę takiego upolować. :D
Mój żółty kwitł w styczniu i nawet go nie sfociłam . ;:223
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Żebyś nie była samotna...to moja dalia też w pąku-jednym :;230
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
Jola, ja i przedwczoraj i wczoraj patrzyłam na księżyc - niestety nie zauważyłam ŻADNEJ różnicy.... wydawał mi się normalny, jak zawsze... :roll: ani większy, ani mniejszy...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jolu, to w takim razie muszę popryskać. Posiałam też zebrane w zeszłym roku nasionka werbeny patagońskiej. Wyszły mi 2 jakieś bidy, ale nie wiem czy to ona czy po prostu jakiś chwaścik
Awatar użytkownika
paola1a
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2010, o 22:25

Post »

Ja też wysiałam werbenę a nawet żaden chwaścik mi nie wzeszedł. I zastanawiam się czy jeszcze wzejdzie
Paulina
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

śliczna wiosenka u Ciebie, roślinki aż proszą do ogródka, moje jakoś stoją w miejscu może i dobrze bo ciągle są nocne przymrozki, szczególnie dalie żeby kwitły to już wyższa szkoła jazdy, pozdrawiam wiosennie
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Księżyć na fotce zupełnie taki sam jak u nas :;230 Ale zaraz zaraz! Jak Ty mogłas go obserwować skoro u Cibie okna zastawione doniczkami aż po sam sufit? :;230
Czy masz fotkę całego oczaru? Dużo ma tych kwiatków?
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

czyli mojej wierzbie manżurskiej tylko powycinam przemarznięte gałązki i te z dołu pnia.
A za psiaka ze schronu wielkie ;:167 ;:196
Ogródek EdytyB

zapraszam
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 paź 2010, o 15:40

Post »

Melduję, że w sobotę w Castoramie kupiłam "hippisa" :tan , o którego Ciebie pytałam . Ale znów trzeba czekać z sadzeniem, bo po dwóch mrożnych nocach i zimnych dniach
ziemia znów zmarznięta. Ech, ta wiosna, jakaś leniwa :x
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32

Post »

Jolu, dawno mnie u Ciebie nie było a tutaj widzę nowy wątek, zresztą nie tylko Twój. :wink:

Widzę ze sezon już rozpoczęłaś, pierwsze porządki wiosenne za Tobą,zresztą za mną też :wink: pogoda sprzyja , wierzby przycięte pięknie :D ,
Domowe przedszkole czeka tylko na odpowiedni czas żeby powędrować do ogrodu. Podziwiam Cię za tą cierpliwość do roślinek od maluszka, zresztą nie tylko Ciebie Twojego męża również, mój Tomek nie zniósł by widoku tylu doniczek w domu " z nie wiadomo czym" :wink: "samo zielsko" tyle bym słyszała.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga ostatnio zaczęłam zażywać Belissę 40+ :;230 myślisz, ze to ma jakiś wpływ, dopiero 3 tabletki.
Różyczki kwitną od dzisiaj wysila się kolejna.
Obrazek
a poprzednia jakaś tak papagenowata :?
Obrazek

Łukasz u mnie też widać nie było, a jutro ... to już było nieco za późno.
Janusz spróbujemy w 2016 roku, będzie jeszcze blizej, 54 km.
Izka jest poniżej nowa mieszkanka, tylko ma bardzio zła cechę, wydaje jej się, że jest ogrodniczką. Nawet w chorobie w garażu nie mogła znieść, jak to hortensja męczy się w donicy i wykopała ;:14 zresztą któż zakopuje cebulki tulipanów w doniczkach, też trzeba wykopać, żeby pańcia nie szukała. Rufus bardzo zazdrosny, ale moze dziewczynkę zaakceptuje, w końcu on domowy, kanapowy, a ona podwórkowa. No czasem bywa w domu, ale nie chciałabym przyzwyczajać, bo dwa psy w domu to ..... zresztą sama wiesz ;:108
Jolu polecam oczary, oprócz pierwszych wiosennych, a często jeszcze zimowych kwiatków pięknie się przebarwiaja :uszy
Dziękuję za wsparcie Grzesiu ;:196 świadomość, że nie jestem sama w moim zapale bardzo mnie podbudowuje.
Aga u Was jest inna szerokość geograficzna, więc księżyc też naturalnie większy :lol: Pamiętam pierwszą wizytę w Irlandii, księżyc był taki wileki, że jeszcze takiego nie widziałam u nas.
Pryskaj Gosiu, pryskaj, profilaktycznie. A jak to werbena, a nie chwasty.
Paulinko jak dawno wysiałaś, przeciętnie powinny chyba kiełkować po 5-8 dniach, nie wiem jak patagońska. A ja kupię sadzonki na ryneczku po 1 zł ;:108
Taro, część roślinek wyniosłam rano na taras różyczki, oleandry, canny. Jutro ma być jeszcze cieplej, więc równiaż pójdą na kolejny spacerek. Żeby można było już wysadzić ;:224 Niestety.
rispetto pisze:Księżyć na fotce zupełnie taki sam jak u nas. Ale zaraz zaraz! Jak Ty mogłas go obserwować skoro u Cibie okna zastawione doniczkami aż po sam sufit?
Pawełku właśnie nie mogłam ogladać, bo całkowite zachmurzenie niestety było. A fotke mam u sioebie dzięki uprzejmości Miłki :tan
Niezbyt imponujący ten mój oczar, czy wystarczy taka fotka, innej nie mam
Obrazek

nie odmówię sobie jeszcze kolejnych fotek, dzisiejszych
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Edytko, myślę, ze mandzurskiej wystarczy takie cięcie. Dzięki za ;:167
Ksiu, miło powitać na forum, dawno Cię nie było, pokazuj nam Twój piękny ogródek, jak tam się przedstawia po zimie.
Porządki muszą poczekać do jutro, dzisiaj, jak w każdy poniedziałek mam basen ;:108 Już kilkakrotnie wychwalałam mojego M za cierpliość do moich doniczek. Dzisiaj gdy zadzwoniłam z prośbą o wyniesienie różyczek na zewnatrz powiedział "Oczywiście nie ma sprawy, przecież to mój obowiązek tachać donice na dwór i z powrotem :;230 "

Na początek, moja bidulka ;:16 Ale próbuje sie wciskać do domu, kilka dni po operacji sprawiło, ze ma ochote być psem domowym :roll:
Obrazek

Obrazek

a tu reszta towarzystwa, kiedyś już pokazywałam, ale tak do kompletu ...
Obrazek

Jak pisze Izka, wiośni się
pierwsze krokusiki dzisiaj się pokazały
Obrazek

Obrazek
będą korony cesarskie, Janusz dziękuję ;:180

Obrazek

i przebiśniegi coraz raźniej
Obrazek
X_r-o
---

Post »

Dziękuję za fotki ;:196 Chyba jednak zaczekam z oczarami na czasy, kiedy będę miał ogród o powierzchni kilku hektarów :lol:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Paweł miałeś zastanowić sie nad nieużytkiem za siatką, a Ty zgrubej rury .... hektary :lol: To ja rozumiem ;:136
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p
Od: 3 wrz 2010, o 12:11

Post »

:wit Jolu oczar mnie oczarował :wink: zwłaszcza ten czerwoniasty :) ależ kolorowo zaczyna się u Ciebie robić. Wiosna na całego :)
Zapraszam
Ogród Marty_S
X_r-o
---

Post »

Przy takim tempie pojawiania się nowych roślin nieużytki za płotem wykorzystałbym w maksimum dwa-trzy sezony,a co potem? :;230 Znowu marudziłbym, że mało miejsca :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”