Aniumoja języczka przez 3 lata rosła ma słońcu, kwitła przepięknie, ale liście były dosyć drobne i wiecznie zwiędnięte. Po tym jak ją przeniosłam w cieniste wilgotne miejsce, to nie ta sama roślina. Krzaczor zrobił się 3 razy większy i liście jędrne i piękne. Zmiana miejsca przysłużyła jej sie
U mnie ślimaki upodobały sobie skalniak, nie niszczą mi jakoś widocznie roslinek , ale zwłaszcza po deszczu widać ich sporo. Ja je po prostu zbieram i jest ok. Prawdziwy problem to mam z mrówka,i, wszędzie roje

A pod kamieniami masakra
Joluś oj tak, chciałoby się już takich kolorowych widoczków
Aguś pełnych nie zamawiałam, miałam wielką ochotę, ale jakoś najbardziej lubie takie klasyczne lilie, a wybór wspaniałych odmian był duży, wiec z pełnymi dałam sobie na razie spokój. Może jesienią sie skuszę, bo też są naprawdę piękne
Dorotko, ja po prostu nie mogłam się oprzeć

lilie uwielbiam od zawsze, troszkę już mam ich w ogrodzie i uważam, ze to praktycznie bezobsługowe kwiaty, a jakie piękne

Dla mnie też ważne jest to, że można je wcisnać w nawet niewielkie luźniejsze miejsca na rabatach i jest super, nie potrzebują przestrzeni , a u mnie w mojej ciasnocie to nie bez znaczenia
Irenko dziękuję Ci za miłe słowa

Różyczki to straszne maleństwa jeszcze, mam nadzieję, że dobrze się zaadoptują w moim ogrodzie i będą pięknie kwitły
Aniu
lilijki uwielbiam i sama przed sobą tłumaczę zakup sporej liczby cebul, że one przecież nie potrzebują dużo miejsca do wzrostu

Tym bardziej że już trochę kupiłam jesienią, też w Lilypolu

Ależ jestem ciekawa jak zakwitną