Ogródek AGNESS cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.7

Post »

Grzesiu wiesz, jakoś ślimory nie dobierają sie do moich języczek i host, sama nie wiem czemu, bo tych muszelkowych jest naprawdę dużo, może kora, która obsypane są roślinki jest dla nich przeszkodą :?:
Grzesiu języczka rośnie w cieniu, mam tam pod tarasem cały ich rząd , wspaniale w tym roku rosły i kwitły, jeszcze nigdy nie miały takich ogromnych liściorów jak w tym roku. Oto jak wyglądały latem :D

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Piękne języczki....dobrze mi się tam z daleka wydawało
mają ładne i zdrowe liście...miejsce im odpowiada
a ze ślimakami to nigdy nic nie wiadomo....kto je tam zrozumie
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grzesiu ślimory chyba u mnie wolą roślinki na skalniaczku, między innymi smagliczkę, więc nie chce już im się wędrować do jezyczek i host 8-) :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Są jakieś odmiany host z twardymi liśćmi...podobno ślimaki ich nie jedzą...znajdę nazwy to podam.
Języczkę miałam posadzona pod wierzbą ale w czasie suszy wszystkie liście leżały zwiędnięte...podlewałam obficie co drugi dzień ale to uciążliwe bez przerwy podlewać. Na jesieni przesadziłam w inne miejsce...zobaczę czy będzie jej tam lepiej. Ślimaki też mam ale postawiłam talerzyk do góry dnem i wyłapuję...pod kamieniami też siedzą.
Prawdopodobnie posypanie popiołem pod roślina pomaga...ślimak nie lubi chropowatych powierzchni :wink:
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Soczysta zieleń i piękne kolorki rh i azalii . :shock: :shock: :shock:
Oj, tego pragnie ma dusza ...................... ;:108 ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne ogrodowe fotki :wit

Doczytałam że kupiłaś 46 cebul lilii ;:224 Wow, będzie co podziwiac ;:138
Zamawiałaś może te pełne ???
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

46 cebul? :shock:
To ja przy Tobie pikuś jestem!
A myślałam , że zaszalałam! :;230
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Agusiu co za widoki, ogród w oddali z wielkim bukietem Rh wygląda przepięknie. Różyczki miniaturki śliczne, języczka przy schodach wyjątkowo pięknie i dekoracyjnie wygląda.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Aga te wiosenne wspomnienia pełne uroku.Masz fotki takie nasycone kolorami,że dusza się raduje.Prawie 50 cebul lilii?(Ale mnie skręciło-jakże bym chciała mieć więcej miejsca) ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniumoja języczka przez 3 lata rosła ma słońcu, kwitła przepięknie, ale liście były dosyć drobne i wiecznie zwiędnięte. Po tym jak ją przeniosłam w cieniste wilgotne miejsce, to nie ta sama roślina. Krzaczor zrobił się 3 razy większy i liście jędrne i piękne. Zmiana miejsca przysłużyła jej sie :D
U mnie ślimaki upodobały sobie skalniak, nie niszczą mi jakoś widocznie roslinek , ale zwłaszcza po deszczu widać ich sporo. Ja je po prostu zbieram i jest ok. Prawdziwy problem to mam z mrówka,i, wszędzie roje :roll: A pod kamieniami masakra :roll:

Joluś oj tak, chciałoby się już takich kolorowych widoczków :D

Aguś pełnych nie zamawiałam, miałam wielką ochotę, ale jakoś najbardziej lubie takie klasyczne lilie, a wybór wspaniałych odmian był duży, wiec z pełnymi dałam sobie na razie spokój. Może jesienią sie skuszę, bo też są naprawdę piękne :D

Dorotko, ja po prostu nie mogłam się oprzeć :roll: lilie uwielbiam od zawsze, troszkę już mam ich w ogrodzie i uważam, ze to praktycznie bezobsługowe kwiaty, a jakie piękne :D Dla mnie też ważne jest to, że można je wcisnać w nawet niewielkie luźniejsze miejsca na rabatach i jest super, nie potrzebują przestrzeni , a u mnie w mojej ciasnocie to nie bez znaczenia :D

Irenko dziękuję Ci za miłe słowa ;:196 Różyczki to straszne maleństwa jeszcze, mam nadzieję, że dobrze się zaadoptują w moim ogrodzie i będą pięknie kwitły :D

Aniu ;:196 lilijki uwielbiam i sama przed sobą tłumaczę zakup sporej liczby cebul, że one przecież nie potrzebują dużo miejsca do wzrostu 8-) :lol: Tym bardziej że już trochę kupiłam jesienią, też w Lilypolu :D Ależ jestem ciekawa jak zakwitną 8-) :lol:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

50 cebul to już niezła kolekcja. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agniesiu ale zaszalałaś ,mi Ania przysłała katalog od Pajdy będę tez kupowała, ale nie tyle na raz :D :D ;:196
x-d-a

Post »

Agnieszko, a ja czekam z niecierpliwością na Twoje fotki łanów kwitnących lilii ;:65 Ale to będzie widok! Uwielbiam lilie, a one, jak wszystkie kwiaty, najpiękniej wyglądaja posadzone w dużych ilościach :P
POzdrawiam Cie niedzielnie ;:7
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko z moimi to będzie dobrze ponad setka :D Ale cebul, odmian dużo, dużo mniej :D

Bożenko ja chce zaliliowić ogródek, a później już stop, ewentualnie jakieś pojedyncze odmiany 8-) :lol:

Daluś zgadza sie, też lubię kwiaty pogrupowane :D mam nadzieję, ze wszystkie ładnie zakwitną :D Już nie mogę sie doczekać, tak bardzo ciekawa ich jestem :D Życzę Ci miłego niedzielnego wieczoru ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aguś, ja wrócę do Westerlandów. Ten drugi to mi pasuje na Alohę kordesa. Nie znam się za bardzo, ale popytaj znawczynie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”