Moja familokowa oaza spokoju cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja familokowa oaza spokoju cz.6

Post »

WITAJ JADZIU ;:196
Piwonia lekarska piękna. Ja też zakochałam się w piwoniach. Róże bardzo ładne.
Ta z kropelkami rosy piękna /ale udało Ci się ją uchwycić/.
Ale ta morelowa piękności i kształt i kolor.
Dobrze, że się lepiej czujesz.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

WITAM GOŚCI W TEN ŚNIEŻNY DZIEŃ . Prawdziwa śniezyca sie rozhulała od rana i trwa nadal . Zapowiadali odwilż ,ale chyba jednak nie

KRYSIU ;:196 lubię piwonie ze względu na zapach i kwiat,który przypomina różę. Chociaż tak krótko się nimi cieszymy ,ale powstaje więcej odmian ,więc nie wiadomo może dorównają różom .

TOSIA ;:196 nawet sie nie obejrzysz jak będziemy znów zasuwali na targ po badylki ;:108 . Te moje głodomory -sikorki zasuwają jak nic . Zastanawiam się gdzie w tych małych brzuszkach się to mieści . Przecież one umią cały czas jeść ;:224

HALINKO ;:196 ona jest biała z różową poświatą ,ale mnie sie bardzo podoba . Jest już lepiej ,ale tabletki dalej biorę ,żeby się nie nawróciło

ZYTUŚ ;:196 jak ktoś ma na ich punkcie fioła[róże] to i tak go ta choroba dopadnie prędzej czy póżniej

Obrazekmożecie się poczęstować świezo zerwane ;:224 Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Truskaweczki bardzo apetyczne, zaraz ubiję śmietankę i się poczęstuję.
Będę podjadała przy wypieku pierników.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18

Post »

Witaj Jadziu :wit
Życzę dużo zdrowia , kuruj się . Święta już bardzo blisko i musimy być na chodzie . ;:108 U nas dzisiaj cały dzień pada deszcz . W nocy z piątku na sobotę był duży opad śniegu , a teraz prawie go nie ma . Błoto pośniegowe utrudnia poruszanie się po chodnikach . Jadziu ja każdego dnia wędruję po ogrodach , tyle tylko weny brak do pisania . Forum - to już jest nałóg , zawsze po śniadaniu muszę sprawdzić co się dzieje na działeczkach , a potem dopiero biorę się do jakiś zajęć ;:224 .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Zdjęcia a racze3j portret Fesii wyszedł Ci pięknie.
Dobrze,że choróbsko już pofolgowało.W Anglii odezwała się zmutowana świńska grypa-to do nas tylko mały skok. ;:167
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewkapaw pisze:Witaj Jadziu :wit
Życzę dużo zdrowia , kuruj się . Święta już bardzo blisko i musimy być na chodzie . ;:108 U nas dzisiaj cały dzień pada deszcz . W nocy z piątku na sobotę był duży opad śniegu , a teraz prawie go nie ma . Błoto pośniegowe utrudnia poruszanie się po chodnikach . Jadziu ja każdego dnia wędruję po ogrodach , tyle tylko weny brak do pisania . Forum - to już jest nałóg , zawsze po śniadaniu muszę sprawdzić co się dzieje na działeczkach , a potem dopiero biorę się do jakiś zajęć ;:224 .
Ewo to prawie jak ja.
Kładę wnuka spać i zaraz pędzę do kompa i na forum.
Nieraz nie słyszę jak mały się budzi i dobrze , że nauczył się sam schodzić z tapczanu :(
Awatar użytkownika
grazka24
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2010, o 13:21

Post »

Jadziu, jak Ci zazdroszczę,że masz wnuka.Dzieci dają tyle radości zwłaszcza w te zimowe wieczory.Moje córy nie spieszą się nawet z zamążpójściem.Starsza ma już 34 lata i nie myśli o dziecku.Nie wiem czy to wygodnictwo czy co innego.Na swój ogródek patrze przez okno i wspominam jak to było latem.Pierzynka śniegowa dość spora i różyczki maja ciepło.Dzisiaj kupiłam dwa cyklameny miniatury róż i fiolet i cieszą oko.Dobrze,że wkleiłaś te letnie fotki różyczek,A truskawki to skąd takie dorodne?Jadzie nie daj sie grypie i napisz co pieczesz na święta.Może masz przepis na sernik , który nie opada. :;230
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

GRAŻYNKO co do serników to zawsze mam z nimi kłopot ,ale ten 1 zawsze mi wychodzi . No cóż ,ale nie wiem ,gdzie ten przepis mi się podział . Jak go znajdę to Ci podeślę chyba ,że chcesz przepis na Rafaello też jest pyszne ciasto . U mnie obowiązkowo na swięta musi być strucla z makiem oczywiście drożdżowa . Mam 2 wnuków . Synowa robi taki sernik królewski z ciemnego ciasta startego na tarce ,ale musiałabym wziąść od niej ten przepis .

OLU niestety ,gdybym rano otwarła kompa to nic bym nie zrobiła :;230 przeciez wiesz ,że to uzależnia :;230 . Co do pierników to nie wiem czy będe piekła

ANUŚ Fresja jest pięknym krzaczorem i na wiosnę nie będę jej obcinać chyba ,że będą jakieś ubytki . Nie strasz tą grypą

EWUNIU ,wiec chociaż śledzisz co sie dzieje na Forum . Wiem dlatego rano nie włączam kompa inaczej miałabym przegwizdany dzień :;230
Dzis znowu sledziłam sikorki ,ale one się uwijały przy tym stole chociaż kolejność chyba była obowiązkowa :;230 Obrazek taki ptaszek też się pojawił z bezową głową i kolorowymi skrzydełkami Obrazek Obrazek
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

JADZIU ;:196
Takiego narobiłaś smaku na te truskawki. Leciała mi ślinka cały dzień.
U Ciebie sikorki tuż za oknem można siedzieć i oglądać jak film.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KRYSIU ja im wysypuję na parapety jedzonko . Mam potem fajny punkt obserwacyjny tylko szkoda ,że muszę miec zasłonięta firankę inaczej one się boją . Czasem naraz jest ich 8 . Tez chętnie zjadłabym takie świeżo zerwane truskawki . Och na samą myśl az mi slinka cieknie . Tylko muszę wiecznie ściągać moje storczyki z parapetu inaczej nie otworzę okna ;:196 Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie muszą być obowiązkowo pierniki.
Córka już się pytała kiedy lukrujemy :?:
Dziś upiekłam ciasteczka dla wnusia , takie bez orzechów i kakao.
Ciasto ucierane - same się w ustach rozpływają.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie wiem Olu może nawet będę piekła ,ale to zależy czy wnuki będa sie ich domagać . Wiem jedno ,że mam zrobić młodszemu wnukowi na klasowa wigilię makówki . Im jestem starsza tym bardziej jakoś nie nie mam ochoty na żadne święta .wolę powszednie dni . Teraz właśnie oglądałam orzechowe pierniki u Bogusi 177
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

WITAJ JADZIU
Ja też na balkonie dokarmiam ptaki. Niestety przylatują kawki i nie dopuszczają sikorek.
Ja nie będę piekła zlecę synowej.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:138 Jadziu, ja zaczęłam wystawiać gołębiom wodę. Ciepłą. PIJĄ!!!! Jadę zaraz na działkę sprawdzić, czy nie było gości i czy sikorki mają jedzonko. Te na balkonie to mają dobrze, a tamte muszą pewnie ze śniegu wygrzebywać ziarnka, bo śnieg zawiewał.
Jeszcze nie biorę się za Święta. Nie wiem co to ? Czy leń, czy ta pogoda? :;230
Jeszcze 78 dni!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Jadziu wpadałam do Ciebie i oglądałam Twoje piękne róże ;:138 I działeczkę jak laleczkę Twojego braciszka ;:138 Piękne dendrobium i foteczki innych roślinek- karmiłam oczy i duszę ale jakoś nie mam nastroju do gadania :( Ważne że się wykurowałaś ;:196 ;:196 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”