Z Elfowej krainy storczyków II cz. ;))

Zablokowany
Krystyna.F
ZBANOWANY
Od: 30 kwie 2009, o 20:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Z Elfowej krainy storczyków II cz. ;))

Post »

Przejrzałam sobie powolutku twój wątek, i po ujrzeniu tylu Storczykowych piękności, zapragnęłam także je mieć. Miał Kermiciak rację gdy pisał: ''Oj, teraz to Krysia mi da....'' ;:108 :;230 :;230 Miał rację, bo będę mu suszyła głowę o te cudeńka, które tu mogłam podziwiać. Śliczne! :D :uszy ;:108
Awatar użytkownika
kinga_232
200p
200p
Od: 11 paź 2010, o 16:12

Post »

Justynko piękny kolor masdevalli ;:108 kusi mnie, żeby dopisać taką do listy zachcianek ;:224
Pozdrawiam Kinga.
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Jest malutka, ale jak zakwitnie na pewno będzie przecudna :).
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
pani_storczyk
500p
500p
Od: 15 mar 2010, o 14:18

Post »

Justysiu jest przepiękna ;:167 Niech Ci zdrowiutko rosnie i niedługo uraczy nas pięknym kwieciem :D ;:196
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.:)

Pozdrawiam Ania
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Justynko widzę, że już przyszła Twoja wymarzona Masdevallia. Teraz tylko czekać na pierwsze osobiste kwitnienie. ;:138 ;:138
Klub Muszkieterek ruszył całą parą :;230 :;230
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko- oby ;) marzyłam o niej...Obok m. Veitchiany, to była nr 2 na liście chciejstw. Myślę o...kolejnej ;:224

Nesuniaa- dziękuję bardzo. Ty Wiesz, która ma być następna... ;:108

Krystyna- ja na początku mojego hobby oglądałam wątki Forumowiczek z otwartymi ustami. Nigdy w życiu nie pomyślałam, że któreś cudo, upatrzone u Nich, będzie na moim parapecie ;:224 i jest. Tego samego, i Tobie i Kermitkowi życzę ;:108

Kinga- Dopisuj, ale, nie wiem, czy ją Zdobędziesz. OG właśnie zmienia listę "storczyków na zamówienie". No chyba, że inne źródło zakupu... Dla mnie jest cudna i na dodatek znalazłam informacje, że ma pachnące kwiaty ;:224

Dusiu- myślę, że pierwsze kwiatki może w przyszłym roku zobaczę ;) Chciałabym bardzo ;:108

Pani_Storczyk- dziękuję. Wy, Pierwsi Zobaczycie fotki kwiatów, jeśli będą ;:224

Joane- hihi..teraz trzeba znów uczyć się uprawiać takie maleństwa. Oj tak, Zaraziłaś mnie masdevalliami..to teraz tylko < no chyba, że trafi się z listy chciejstw super okazja> masdevallie mam przed oczami...
Może w tym roku jeszcze jedna przyjedzie...

A potem na wiosnę, wolę nie myśleć, jakie szaleństwo masdevalliowe się szykuje. Zbankrutuję :D :;230 ;:224
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
nieinna
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 15:31

Post »

Gratuluję spełnienie kolejnego marzenia ;:138
Teraz to już będzie z górki w kwestii masdevalii - bankrutuj :;230 :;230
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Justynko zobacz, jak wszyscy się cieszymy wraz z Tobą ;:196 :heja :tan
Super roślinka. Mam nadz.że pokażesz korzenie, zanim zakryjesz nowym podłożem. Też jestem ciekawa ich kondycji.
Potem niech Ci pięknie rosną nowe przyrosty.
Mnie one zawsze bardzo cieszą, bo następny etap to dorosłe listki, a u podnóża mogą się pojawić łodyżki kwiatowe... ale się rozmarzyłam :D
Awatar użytkownika
Laura1806
200p
200p
Od: 8 sie 2010, o 12:50

Post »

Justynko gratuluję spełnionego marzenia :P Jest śliczna, świetny wybór niech pięknie zakwitnie :wink: Życzę dalszych udanych wyborów ;:108
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2007, o 18:17

Post »

Justynko, gratuluję spełnionego chciejstwa ;:138
Mnie też podobają się kwiatuszki Masdevallii, ale jakoś na razie boję się ją kupić...może kiedyś, kiedy nabiorę więcej wprawy :roll: :wink:
justus27 pisze:(...) ja na początku mojego hobby oglądałam wątki Forumowiczek z otwartymi ustami. Nigdy w życiu nie pomyślałam, że któreś cudo, upatrzone u Nich, będzie na moim parapecie (...)
Justynko, kiedy przeczytałam Twoje słowa skierowane do Krysi, pomyślałam sobie to samo, ale o sobie samej :wink:
I pomyśleć, że jeszcze niecałe dwa lata temu bałam się nawet pomyśleć, że mogę uprawiać storczyki :roll: ;:14
Awatar użytkownika
dorotakol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 maja 2009, o 20:03

Post »

I ja tez dołączę się do gratulacji ;:138 ;:138 ;:138
Niech teraz zdrowo rośnie i jak najszybciej ucieszy Ciebie i ...nas swoimi kwiatami ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55

Post »

Nooooo Justynko dotarła ta pierwsza wymarzona Masdevallia :) :) Nim się obejrzysz, a będą już kolejne.. nawet wiem jakie :;230 Pisałaś, że jutro będziesz ją przesadzać. Podobnie jak Asia/Art - chciałabym ujrzeć jej korzonki ;:108 Więc proszę zrób mała sesję zdjęciową podczas tego zabiegu kosmetycznego ;:108
I jeszcze jedno - niech zdrowo rośnie Twoja Masdevallia :)
Awatar użytkownika
Haim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 cze 2009, o 01:16

Post »

Justynko, moje gratulacje z okazji zdobycia jednej z wymarzonych Masdevalli ;:138 ;:138 ;:138
Może jak Twoja troszkę się rozrośnie, to się wymienimy ?
Piękny kolor kwiatów będzie miała,gdy zakwitnie ;:167
Moje Kochane Storczyki ;:167

Pozdrawiam serdecznie, Asia :)
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Nieinna- mam żółtą i pomarańczową...teraz przerzucam się na inne kolorki ;:224

Art- ta radość bywa "zgubna". Jak ogląda się u Forumowiczek cuda, potem parapety jakoś się kurczą ;:224 Eh, szkoda, że nie weszłam na forum wcześniej, niż zabrałam się za masdevallię. Fotki nie będzie, bo już "po" zabiegu. Okazało się, że spagnum zielone <pewnie glony> było tylko z wierzchu. W środku ładne i o "naturalnym" kolorze. Wyciągnęłam parę włókien, bo wg mnie, było zbyt ściśnięte. Dołożyłam na wierzch świeże i całość zamgławiłam delikatnie. Jutro jedzie do firemki...

Postaram się ściągnąć troszku spagnum i przynajmniej 2,3 korzonki dla Was sfotografować ;:108

Laura- dziękuję w imieniu masdevalli. Uwielbiam ogniste kolorki, dlatego w pierwszej kolejności, właśnie o takich masdevalliach marzyłam. Ale... podobają mi się też o delikatnych, białych i kropkowanych lub woskowych kwiatach. Bordowe są piękne... Za duży wybór, by mieć wszystkie ;:224

Wioleta- zatem życzę Ci, by kiedyś na Twoim parapecie zagościły choć dwie masdevallie. Są tez odmiany ciepłolubne, trzeba tylko poszukać... ;)

Dorota- Ściskaj kciuki, co bym tego maleństwa nie zabiła. O kwiatach pomyślimy dopiero później... ;:224 ;:108

Zabka_Monis- nawet przy przesadzaniu widzialam tylko parę korzonków. Nie wyciągałam spagnum spomiędzy korzonków ;) Bałam się tej operacji ;:108 Ale postaram się zrobić fotkę, choć dwóch korzonków, przy wierzchniej warstwie doniczki ;:108

Haim- Asiu, dziękuję :) tym kolorku właśnie się zakochałam... ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Masdevallia pięknie rozrośnięta i będzie miała śliczne żółciutkie kwiatki ;:138 Niech zdrowo rośnie i kwitnie ;:196
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”