Oaza spokoju Hanki - cz III - 2010
- izabella1004
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Oaza spokoju Hanki - cz III - 2010
Witaj Hania u ciebie roze i lilie jak zwykle piekne 

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Haniu Cudnie ,cudnie , cudnie
A Ty narzekasz jak masz tak pięknie . Po prostu nie wiem co napisać , jak nazwać - ten Twój raj .

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bylin rzeczywiście troche sie uzbierało, ale jak tworzę jakąś kompozycję i szukam do jej wykończenia byliny o określonym wzroście i szerokości, to i tak okazuje się, ze mam ich za mało
A z tym miejscem to nie wygląda wcale różowo, bo wszystkie wolne miejsca, które czasem widać na zdjęciach, sa juz zarezerwowane, tylko jeszcze nie zdążyłam tam posadzić tego, co ma rosnąć, albo jest jeszcze za małe. No i teraz jest wszystko w rozsypce, bo przesadzam na potegę
A u Ciebie rabatka, to rabatka. Żadnych pustych placków, wszystko sie pięknie komponuje. A lilie w dziesiątkach odmian tworzą przepiękną scenerię! No i pięknie kwitnące róże
A jak pięknie wygląda ta ściezka i szpaler liliowców przy niej!

A z tym miejscem to nie wygląda wcale różowo, bo wszystkie wolne miejsca, które czasem widać na zdjęciach, sa juz zarezerwowane, tylko jeszcze nie zdążyłam tam posadzić tego, co ma rosnąć, albo jest jeszcze za małe. No i teraz jest wszystko w rozsypce, bo przesadzam na potegę

A u Ciebie rabatka, to rabatka. Żadnych pustych placków, wszystko sie pięknie komponuje. A lilie w dziesiątkach odmian tworzą przepiękną scenerię! No i pięknie kwitnące róże

A jak pięknie wygląda ta ściezka i szpaler liliowców przy niej!

- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
No to się naoglądałam... kurcze... ta Lady to istne cudo... zapisuje nazwę.
Ale ten wózeczek... o jeny... ale by się wnuk ucieszył gdyby miał taki...
Ale ten wózeczek... o jeny... ale by się wnuk ucieszył gdyby miał taki...

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Zapachniało od lilii aż głowa boli z nadmiaru aromatu. Teraz usiadłoby sie w ogródku wsród tego zapachu lilijek ,ale pogoda na to nie pozwala
. Haniu u mnie też slimorów i mrówek na potęgę a nie ma nawet kiedy się nimi zainteresować jak wciąż leje . To robota głupiego jednego wyrzucisz a przyjdzie 10 innych 

- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Pięknie ,,,,,jak zawsze pięknie ,a ja się cieszę ,że mogę cosik widzieć ,,
Ty wiesz Haneczko ,o co mi chodzi.. toż to ten czarnuszek
U mnie taki wózek to już by dawno odjechał ,a wnuki po uszkadzane ,,
wiem co mówię ,ale dobrze taką dekoracje chociaż można u kogoś obejrzeć , :P

U mnie taki wózek to już by dawno odjechał ,a wnuki po uszkadzane ,,
wiem co mówię ,ale dobrze taką dekoracje chociaż można u kogoś obejrzeć , :P
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Haniu u Ciebie to oczopląsu
można dostać nie wiadomo co najpierw podziwiać..

- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Haniu nadrobiłam zaległości.
Za niedługo będę zbierać młode cebulki i wysadzac do kuwety. Dioblisiek już duży więc mu kuweta już nie potrzebna.
Muszę tylko jakieś miejsce odpowiednie wyszukać...może na schodach do piwnicy....zobaczę.
Oczywiście nie omieszkałam popatrzeć na Twoje przeróżne kwiatuszki....ależ tego masz....i co rusz było wzdychanie.
Piękna pora gdy wiekszość kwitnie...choć u mnie już większość przekwita. Wiosna przyszla szybciej i widzę, że jesienne astry już mają bardzo znaczne zawiązki kwiatów.

Za niedługo będę zbierać młode cebulki i wysadzac do kuwety. Dioblisiek już duży więc mu kuweta już nie potrzebna.

Oczywiście nie omieszkałam popatrzeć na Twoje przeróżne kwiatuszki....ależ tego masz....i co rusz było wzdychanie.

Piękna pora gdy wiekszość kwitnie...choć u mnie już większość przekwita. Wiosna przyszla szybciej i widzę, że jesienne astry już mają bardzo znaczne zawiązki kwiatów.

- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Witam Wszystkich
Wreszcie dziś nie padało.Na ogrodzie moc pracy.Róże z grzybem,chwasty i ślimaki się panoszą,że też takim deszcz nie przeszkadza.Myślałam,że będą większe straty a tu trochę słoneczka i rośliny już odżyły.
Izabelka,Terenia jesteście bardzo miłe
Fajnie,że podoba Wam się mój ogród
Coś wsadzę,później zapomnę,że tam już coś jest i sadzę następne i tak powstaje "artystyczny bałagan
Dzięki Tobie polubiłam liliowce-połowa z tego co mam to od Ciebie przecież
A teraz trochę na rozweselenie duszy

Wreszcie dziś nie padało.Na ogrodzie moc pracy.Róże z grzybem,chwasty i ślimaki się panoszą,że też takim deszcz nie przeszkadza.Myślałam,że będą większe straty a tu trochę słoneczka i rośliny już odżyły.
Izabelka,Terenia jesteście bardzo miłe

Iza to nie jest tak do końca.Ja też przesadzam i ciągle mam niedosyt.Miejsca mało a chciałabym mieć dużo więcej kwiatów.Mój ogród powstaje i się zmienia bez żadnych przemyśleńchatte pisze:przesadzam na potegę
A u Ciebie rabatka, to rabatka. Żadnych pustych placków, wszystko sie pięknie komponuje

Gabrysiu mam ją drugi rok i powiem Ci,że warta zachodu.jeden feler-zręsztą jak wszystkie róże-nie lubi deszczu.Gabriela pisze:ta Lady to istne cudo... zapisuje nazwę.
Jadziu dziś to nie dały posiedzieć komary.Różne paskudztwa moment wyszły i atakują jak nie kwiaty to nas.Dziś pryskałam Alchymista bo dopadły go liszki-maleńkie ale obżarły dużo liściJAKUCH pisze:Teraz usiadłoby sie w ogródku wsród tego zapachu lilijek ,ale pogoda na to nie pozwala
Bogusiu moja Droga-więcej możesz wypatrzeć nie tylko tego czarnuszkabogusia177 pisze:że mogę cosik widzieć ,,

Elu poczekaj jeszcze z tą robotą aż przekwitną i zaczną puszczać listki.na pewno Ci się uda.Elizabetka pisze:Za niedługo będę zbierać młode cebulki i wysadzac do kuwety.
A teraz trochę na rozweselenie duszy

Haniu gdy patrzę na te cudne lilie i róże, oczywiście liliowce też, to aż raźniej się robi na
. Ostatnie szaro bure dni wręcz przygnębiają. Serwujesz zdjęcia z przepięknymi kwiatami, zawsze je podziwiam.

- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Tak Haneczko ....Irena ma rację ,u mnie to tylko do południa było trochę ładnie ,
ale już po południu ...powtórka z rozrywki ...deszcz..
Haneczko ,przeglądam z wielką ochotą Twoje róże ,,bo jak już pisałam przymierzam się do kupna jesienią
jeszcze paręnaście krzaczków ,więc muszę starannie wybrać zdrowe
,a nie takie które jak teraz przy takiej pogodzie stoją gołe z powodu plamistości ..
ale już po południu ...powtórka z rozrywki ...deszcz..
Haneczko ,przeglądam z wielką ochotą Twoje róże ,,bo jak już pisałam przymierzam się do kupna jesienią
jeszcze paręnaście krzaczków ,więc muszę starannie wybrać zdrowe
,a nie takie które jak teraz przy takiej pogodzie stoją gołe z powodu plamistości ..

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Flore pleno w pełnym rozkwicie i raczej nie reaguje na deszcze . Haniu i ten śliczny pełny liliowiec
. Różyczki nie odczuwają deszczu moje niektóre tez

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Twój artystyczny bałagan sprawia wrażenie całkiem przemyslanych nasadzeń 
U mnie został wywołany gremialnym przesadzaniem "z lewa na prawo" i upychaniem roslin tam, gdzie znalazło sie troche miejsca, a nie tam, gdzie by pasowały.
Przesliczne te bukieciki róż! A jakie urocze żółte fryzowane lilijki! I jeszcze różowe, ponizej zdjęcia fikusnej jeżówki - słodkie! Chyba mi sie będą lilie sniły

U mnie został wywołany gremialnym przesadzaniem "z lewa na prawo" i upychaniem roslin tam, gdzie znalazło sie troche miejsca, a nie tam, gdzie by pasowały.
Przesliczne te bukieciki róż! A jakie urocze żółte fryzowane lilijki! I jeszcze różowe, ponizej zdjęcia fikusnej jeżówki - słodkie! Chyba mi sie będą lilie sniły

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Haniu
Oglądam te Twoje zdjęcia z góry na dół i z dołu do góry i nie wiem co powiedzieć
- chcę mieć taki bałagan .
Piękne

Piękne