Róże Beaty - moja miłość, moja pasja
-
leszczyna
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże Beaty - moja miłość, moja pasja
BEATKO....a ja nie mogę wyjść z zachwytu....zaczynam jeszcze raz wątek od początku ale już z kajetem w ręku.....planuję nowy ogród i w nim sporo róż.....a może Ty mi po prostu szybko i trafnie powiesz........na początek leszczyno kup to...to...i tak dalej......ale bym się radowała z takiej instrukcji

Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
-
ewazawady
- 500p

- Od: 7 kwie 2011, o 14:20
Louise wspaniała. Ponawiam pytanie Alicji ile ona ma lat ? (róża a nie Alutka
)Cartier imponujący i wcale nie chowa kwiatów. Comte młoda czy silnie cięłaś , że taka zwarta ?
Zdjęcie Hurdalsrosa powinnaś wstawić na HMF.
No bajka po prostu i tyle.
Zdjęcie Hurdalsrosa powinnaś wstawić na HMF.
No bajka po prostu i tyle.
Pozdrawiam
Ewa
Ewa
- Deirde

- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewo - na zdjęciu widać że Cartier chowa kwiaty - są na różnej wysokości.
Możesz mi powiedzieć jaką wysokość osiągnął u Ciebie Cartier?
Twój jest nieco szerszy od mojego, rozumiem że go nie przycinasz?
Możesz mi powiedzieć jaką wysokość osiągnął u Ciebie Cartier?
Twój jest nieco szerszy od mojego, rozumiem że go nie przycinasz?
- nena08

- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dokładam mój zachwyt nad Louise. Właśnie takiego efektu bym oczekiwała od mojej, ale czy to możliwe na piaskach 
ALUTKA102 Louis Odier będzie miał teraz chyba już 8 urodziny. Ale jest taki ogromny już od 3 lat. Dokupiłam sobie dwa lata temu drugiego ale z innego źródła i jestem ciekawa czy też taki urośnie. Wiosną przycinam go tylko tyle ile jest niezbędne, czyli stare i przemarznięte części. Tworzy on ładny krzew więc specjalnie nie trzeba go kształtować.
Leszczyno ale Ci zazdroszczę , ja gdybym miała możliwość planowania ogrodu od zera zrobiłabym wszystko trochę inaczej niż jest. Ja , w przeciwieństwie do innych Forumowiczek nie lubię przesadzać róż - po prostu jest mi ich szkoda i najczęściej zostawiam tak jak jest chociaż przeważnie nie jest dobrze
Kolory do siebie nie pasują, wielkości okazują się inne niż zakładane, odmiany pomylone albo nie takie jak w opisach, ale cóż, przeważnie tak zostawiam i tłumaczę sobie że w przyrodzie wszystko do siebie pasuje i po cZASIE SIĘ PRZYZWYCZAJAM I STWIERDZAM, ŻE JEST PIĘKNIE. Bardzo rzadko pozbywam się też róż, nawet tych niezbyt pięknych, każdej po prostu mi szkoda. A co do odmian to sama nie wiem od jakich bym zaczynała. Musisz sama zdecydować i na pewno bedzie pięknie. Ale jeszcze zastanowię się i dam znać.
Ewazawady róża ma chyba koło 8 lat a Alutka nie wiem, ale na pewno niewiele więcej.
Cartier może faktycznie trochę chowa kwiaty ale jak się go odpowiednio popodwiązuje i kwiaty będzie miał na różnych wysokościach a nie tylko na górze to tak tego nie widać. Comte ma 3 lata ale jakoś nie chce się rozrosnąć i wiosną 2012 była też sporo przycinana po przemarzła. Hurdalsrosa jest faktycznie fajna, to nieliczna róża która nie ma ani jednego sznurka podwiązującego, nie trzeba jej kompletnie kształtować , sama robi to najlepiej i teraz zdałam sobie sprawę że nieobcięłam jej ani jednej gałązki przez jakieś chyba 7 lat.
Deirde Cartier ma około 160 cm może trochę ponad i trochę go przycinam ale batrdziej te stare gałązki a młode zostawiam całe.
Nena08 nie wiem jak róże rosną na piaskach ale z tego co widzę na forum to przepięknie. Ja mam teren bardzo mokry, nawet powiedziałabym , że podmokły i ziemię gliniastą. Sporo gatunków widać że lubi takie warunki ale też bardzo dużo nie sprawdza się u mnie, po prostu mają za mokro i to widać . Po dwóch latach od posadzenia od razu wiem, której róży u mnie dobrze a która wolałaby bardziej sucho.
Ale cóż każdej nie dogodzisz.
Leszczyno ale Ci zazdroszczę , ja gdybym miała możliwość planowania ogrodu od zera zrobiłabym wszystko trochę inaczej niż jest. Ja , w przeciwieństwie do innych Forumowiczek nie lubię przesadzać róż - po prostu jest mi ich szkoda i najczęściej zostawiam tak jak jest chociaż przeważnie nie jest dobrze
Ewazawady róża ma chyba koło 8 lat a Alutka nie wiem, ale na pewno niewiele więcej.
Deirde Cartier ma około 160 cm może trochę ponad i trochę go przycinam ale batrdziej te stare gałązki a młode zostawiam całe.
Nena08 nie wiem jak róże rosną na piaskach ale z tego co widzę na forum to przepięknie. Ja mam teren bardzo mokry, nawet powiedziałabym , że podmokły i ziemię gliniastą. Sporo gatunków widać że lubi takie warunki ale też bardzo dużo nie sprawdza się u mnie, po prostu mają za mokro i to widać . Po dwóch latach od posadzenia od razu wiem, której róży u mnie dobrze a która wolałaby bardziej sucho.
Ale cóż każdej nie dogodzisz.
pozdrawiam Beata
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 1&start=70" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 1&start=70" onclick="window.open(this.href);return false;
Beatko dawno tutaj nie zaglądałam ale pamiętam twoje piękne róże z 2011 roku, byłam nimi zachwycona, z upływem czasu są jeszcze piękniejsze. Zauważyła że masz dużo róż w donicach ja też kilka mam chociaż w tym roku chciałabym skończyć rabatę dla nich i jesienią już je posadzić to ciągłe wnoszenie i wynoszenie jest męczące a i wzrost i kwitnienie jest na pewno słabsze.
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
BEATKO....przy zasypianiu pomyśl o wyborze dla mnie......a ja jutro wchodzę do Twojego ogrodu od 1 strony z kajetem w ręku i jestem ciekawa co ja w nim napiszę......oby głowa nie rozbolała......
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
- justi177

- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
O matko jedyna, jest Beata
Ja nie wierzę własnym oczom, że te krzewy różane mają takie rozmiary
i to w Polsce
Świetne zdjęcia
Zaraz, zaraz....moja Luiza rośnie chyba za blisko wjazdu
Pozdrawiam Cię serdecznie, nie znikaj proszę
Ja nie wierzę własnym oczom, że te krzewy różane mają takie rozmiary
Świetne zdjęcia
Zaraz, zaraz....moja Luiza rośnie chyba za blisko wjazdu
Pozdrawiam Cię serdecznie, nie znikaj proszę
Pozdrawiam
- sylvia_sirena
- 1000p

- Od: 23 lis 2009, o 11:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
-
Monikwiaty
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 23:59
Niesamowite ogólne a zwłaszcza L O 
Kochani, dziękuję bardzo za miłe słowa, faktycznie teraz już człowiek jest tak spragniony oglądać, wąchać i podziwiać kwitnące róże że zachwyca się każdym nawet najskromniejszym zdjęciem. Ja teraz też jak przeglądam zdjęcia to myślę że wszystkie kompozycje są piękne a róże wszystkie idealne a przecież wiem, że tak nie było
Gypsy Boy i młodziutka Lykefund:

Uploaded with ImageShack.us

Souvenir du Docteur Jamaine

Bypsy Boy

Ritausma, Henry Martin i Reine des Violettes

Reine des Violettes

Henry Martin i Reine des Violettes

Gypsy Boy i młodziutka Lykefund:

Souvenir du Docteur Jamaine

Bypsy Boy

Ritausma, Henry Martin i Reine des Violettes

Reine des Violettes

Henry Martin i Reine des Violettes

pozdrawiam Beata
-
ella52
- 200p

- Od: 8 lut 2011, o 18:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kobieto ,toż to miód na serce oglądać takie kwiatuchy 
Pozdrawiam Ela
Maleńki ogródek Eli
Maleńki ogródek Eli
- Annes 77