Ogród Kasi i Tomka - Czerwony mostek
Re: Ogród Kasi i Tomka 2009/2010
Aż trudno uwierzyć, że trawy potrafią być tak kolorowe! Zadziwia mnie kondycja Waszego modrzewia. Całkiem dobrze trzyma jeszcze kolorek 

- Kasia_Tomek
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 08:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pawle to nie modrzew to cedr, kolorek mu się troszkę zmienił, ale ogólnie ma taki soczysto zielony całe lato.
A trawy właśnie uwielbiam za to, że są takie zmienne, piękne o każdej porze roku, chociaż najgorzej wiosną, ale wtedy mają okazję się pokazać cebulowe.
A trawy właśnie uwielbiam za to, że są takie zmienne, piękne o każdej porze roku, chociaż najgorzej wiosną, ale wtedy mają okazję się pokazać cebulowe.

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 lis 2009, o 14:56
Kasiu śliczne zdjęcia z jesiennego ogrodu i tuptuś uroczy.
Kasiu wpadnij do wątku Dali, tam Fela wstawiła link z bardzo ciekawymi ogrodami. Może niektóre Ciebie zainspirują
pozdrawiam Elżbieta
Kasiu wpadnij do wątku Dali, tam Fela wstawiła link z bardzo ciekawymi ogrodami. Może niektóre Ciebie zainspirują
pozdrawiam Elżbieta
Wspaniała rabata z trawami! Bardzo je lubię i już sporo ich posiadam (przeszło 100 trawiastych taksonów) - a takie zdjęcia umacniają mnie w poczuciu, że dobrze robię kolekcjonując je! 

Pięknie, cudnie i sam nie wiem, jak jeszcze!
To jest zaleta takich rabat, o każdej porze roku prezentują się świetnie...Trawy, drzewa, krzewy tak! A z większością bylin, które zasiedliły mój ogród niestety tak nie jest...
Kasiu, jeszcze muszę, muszę zapytać, czy te chryzantemy Ci już zimowały? Te żółte super, ale moje bystre oko
dostrzegło też i kępę białej...

Kasiu, jeszcze muszę, muszę zapytać, czy te chryzantemy Ci już zimowały? Te żółte super, ale moje bystre oko

- Kasia_Tomek
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 08:32
Elu dzięki za namiary, byłam zobaczyłam, masz rację można znaleźć inspirację.
Piterku gdzie tam mi do Ciebie, nigdy nie będę miała tyle okazów co w Twoim ogrodzie to nie możliwe. Twoje żurawki mnie zainspirowały w następnym sezonie koniecznie muszę powiększyć swoją maleńką kolekcję.
Marto chryzantemy zimowały w gruncie lekko okryte gałązkami iglastymi, wiesz to są dwie kępy białej obok siebie, a te żółte to te same, tylko zdjęcie robione troszkę wcześniej. Tak zmieniły kolorek. Niedługo pewnie zbrązowieją

Piterku gdzie tam mi do Ciebie, nigdy nie będę miała tyle okazów co w Twoim ogrodzie to nie możliwe. Twoje żurawki mnie zainspirowały w następnym sezonie koniecznie muszę powiększyć swoją maleńką kolekcję.
Marto chryzantemy zimowały w gruncie lekko okryte gałązkami iglastymi, wiesz to są dwie kępy białej obok siebie, a te żółte to te same, tylko zdjęcie robione troszkę wcześniej. Tak zmieniły kolorek. Niedługo pewnie zbrązowieją

To naprawdę te same?
Żółte stało się białe, a potem stanie się brązowe?
Ogród Cudów!
Kierunek żurawkowy słuszny! Trochę takich kolorowych kulek znakomicie uzupełniłoby rabaty...

Kierunek żurawkowy słuszny! Trochę takich kolorowych kulek znakomicie uzupełniłoby rabaty...
Kasiu, nie mogę wyjść z podziwu nad wasza pracą i jej efektami. Bardzo, bardzo podoba mi się to, co pokazujesz, szczególnie rabata trawiasta- jest już tak ładnie rozrośnięta. Gdy to stanie sie z innymi roślinami, chyba z Twego ogrodu nie wyjdę 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No widzisz Kasiu, masz co pokazać.
Naprawdę bardzo lubimy Twój ogród i mam nadzieję, że będziesz go w zimę nam przypominała. Bo ja nie mam kiedy obejrzeć go od początku, a jakbyś pokazywała od nowa, nawet te same zdjęcia byłoby ekstra.
Naprawdę bardzo lubimy Twój ogród i mam nadzieję, że będziesz go w zimę nam przypominała. Bo ja nie mam kiedy obejrzeć go od początku, a jakbyś pokazywała od nowa, nawet te same zdjęcia byłoby ekstra.
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Ja też podobnie jak inni zachwycam się Twoim ogrodem. Sądzę, że mi się nie znudzi i za każdym razem czekam z niecierpliwością na nowe fotki.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Niesamowite widoczki......powtarzam się ale kocham tą rabatkę trawkową.....cudna jest 

- mmgosik
- 50p
- Od: 9 lis 2010, o 12:20
Witaj ! Zwiedziłam, obejrzałam i nie moge wyjśc z zachwytu. Tak piękny ogród w tak krótkim czasie. Super gratulacje
A fotka z trawami po prostu rewelacja. Czy mogłabyś mi podać nazwy tych traw ? Jestem nowa na forum, choć od m-ca oglądam po cichu Wasze ogrody. Sama zaczynam dopiero przygodę z ogrodem i jestem w tej sprawie laikiem.
Dużo się od Was uczę na forum i mam nadzieję, że kiedyś też będę mogła się podzielić takimi fotkami jak Wy. 

Pozdrawiam Gosia
- E@K66
- Od: 7 gru 2008, o 11:54
Witajcie !
Jestem tego samego zdania ogród jest przepiękny i co bardzo cieszy oglądamy widoczki , zakątki ogrodu a nie portrety roślin. Prześlicznie życzę powodzenia.
Jestem tego samego zdania ogród jest przepiękny i co bardzo cieszy oglądamy widoczki , zakątki ogrodu a nie portrety roślin. Prześlicznie życzę powodzenia.
Cóż można napisać - rabaty WSPANIAŁE! Nawet o tej porze roku, kiedy wydawałoby się prawie wszystko już "zasnęło" w ogrodzie
Jestem wielkim fanem takich rozwiązań w ogrodzie, brawo!

Jestem wielkim fanem takich rozwiązań w ogrodzie, brawo!

-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Piekny ogród, rabatki, trawy, pupile ... wszystko zgrane i dopieszczone! Jestem zauroczona!
A to wszystko tylko w dwa lata?

A to wszystko tylko w dwa lata?