Tak daleko stąd....

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p
Od: 10 lip 2010, o 21:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Tak daleko stąd....

Post »

Witaj Asiu:)
Długo Cię nie było ale za to jak się już pojawiłaś ze swoimi zdjęciami to trudno mi oderwać się od komputera ;:138 Pięknie u Ciebie:) Roślinki piękne, szczególnie łubin przyciąga uwagę na tej rabacie i truskaweczki już się czerwienią:P Zastanawiam się co wymyśliłaś nowego do swojego ogrodu i co z robisz z tym "Nowym śmieciem " :;230
Pozdrawiam Ania
"Młodość uśmiecha się bez powodu"
Pozdrawiam Ania
Ogród Ani :)
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Asiu, a skąd u was takie niskie temperatury 15* :shock: Całe szczęście, że po obwitości kwiatów wcale tego nie widać. Pięknie daje po oczach czerwony łubin. A i kosmos wcześniej kwitnie niż u mnie ;:224
A czy tablica "irish whiskey" będzie miała jakieś nowe przeznaczenie ? Jakiś ciekawy pomysł w zanadrzu ? :lol:
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Asiu, jaka zachwycająca trawa! Wiesz może co to jest?
Kwiaty nic sobie nie robią z temperatury. U nas na odmianę w tych upałach wszystko błyskawicznie przekwita :(
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
haszka
200p
200p
Od: 5 cze 2011, o 00:06

Post »

Witaj.....piękny ogród stworzyłaś zakątek z oczkiem bardzo mi się podoba....nie znałam też czerwonego łubinu:)
Pozdrawiam Halina.........

Druga miłość Haszki - ogród
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Witam, szukam nazwy tej byliny o srebrno-zielonych, długich , jakby omszonych łodyżkach z amarantowymi kwiatuszkami :)
Dzięki za pomoc
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Pozwolę wtrącić się :oops:
Kasiu to firletka kwiecista lub firletka omszona (bylina).
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzięki wielkie!!! Jak byłam szczęśliwą posiadaczką ogródka działkowego, miałam ich w bród , teraz nigdzie nie mogę na nią trafić :( u żadnego ogrodnika.
Kin14
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 27 sie 2008, o 22:51

Post »

Buuu! Taki czerwony łubin zmarzł mi na początku maja, chucham, dmucham na niego, z nadzieją , a on nic. Taki piękny u Ciebie!
Mnie bardzo podobają się te Twoje zagęszczenia ogrodowe, to takie naturalne.
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Asia

dawno mnie nie było....ale u Ciebie busz jest :shock: :shock:
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p

Post »

:wit Asia co tam słychać w twoim ogrodzie?? Czekam na kolejne fotki:PP
U Ciebie też taka kiepska pogoda?? :(
Pozdrawiam serdecznie
Ania
Pozdrawiam Ania
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Asiu! Tyle pracy włożyłaś w ten zaniedbany teren - jest teraz nie do poznania!
Ostatnie zakupy bardzo udane - zachwycił mnie powojnik Lunar Lass, śliczny! Nie słyszałam o takim. Pierwiosnek Tim niesamowity...
Bardzo spodobał mi się pomysł ze spiętrowanymi doniczkami na pręcie - na pewno zrobię coś takiego przy warzywniku - na truskawki, jak Ty, i ziółka. Super!
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Asiula z wyspy
200p
200p
Od: 9 mar 2010, o 23:19

Post »

Moi drodzy jestem tylko czasami i nie mam za bardzo czasu odpisywać jak się należy. Póki co to postaram się coś wam pokazać. Ale najpierw zaległe posty.

Elu tę trzykrotkę dostałam od forumki, niestety nie pamiętam od kogo dokładnie, w zeszłym roku na wymianie. Szkoda tej werbeny.... moja w tym roku zmarzła (te rośliny co kwitły w zeszłym roku) ale mam siewki które już kwitną. Zdziwiona jestem że się nie pokazała, ona przecież potrzebuje okresu zimna żeby wykiełkować... Może jednak za ostra zima.

Aniu Zielona to dobrze że masz też białego bodziszka... bo widzisz ja byłam w polsce ale tak"po cichu" bo w ogóle czasu nie było na spotkania ani nawet na ogrodowe zakupy, nic ze sobą nie zabierałam bo lecieliśmy na dalsze wakacje.. Ciekawa jestem jak tam ten twój orlik? Bo mój zmarniał w tym roku i nie kwitł ale chyba wiem dlaczego, przydławił go dzwonek który się tam szybko i bardzo mocno rozrósł. Moja fascicularia padła zimą... tak dopilnowałam. Ale cieszę się że tak dużo się przyjęło/wykiełkowało roślinek :uszy

Aniu(gardener) kolorowo jest owszem, ale jaki chaos! Ale tak lepiej wygląda, jak rośliny robią (prawie)co chcą. Moja zdobycz na razie jest schowana przed deszczem i dalej się zastanawiam jak zabezpieczyć te farbę przed dalszym odpadaniem...

Olu tyle tylko szczęścia że ta temperatura nie odbija się na florze, ale na ludziach tak :( To jest najzimniejsze lato od dłuuugiego czasu.
Tablica czeka na zabezpieczenie przed dalszą destrukcją napisu a potem będzie sobie po prostu wisieć na jednej ze ścian ;)

Doroto ta trawa to z łaciny Nassella tenuissima, gdzieś mi tam polska nazwa kiedyś przed oczami mignęła ale już nie pamiętam. Jest bardzo łatwa z nasion, ta na zdjęciach ma zaledwie rok.

Halinko bardzo dziękuję za pochwały. Ten łubin to jest taki czerwień na pogarniczu fioletu, jedyny jaki wyrósł z nasion które miały być mieszanką kolorów :roll:

Kasiu ja ci chętnie nazbieram nasion, jeśli chcesz pokryć koszty listu do polski stąd to poślę pod koniec lata ;)

Patryk trochę cię w napięciu potrzymałam... takie życie. Będą i zdjęcia

Witaj Tamaryszku powojnik dalej stoi w donicy tak jak go kupiłam bo dalej nie wiem co z nim zrobić. Ma mnóstwo małych puchatych nasion... może by co z nich wykiełkowało ;:224 Doniczki polecam ale tylko jeśli masz dużo czasu na podlewanie albo zamontujesz system nawadniający. Ja się poddaję z truskawkami w po tym roku. Chuchałam dmuchałam żeby rosły chodzenia miałam koło tego dość dużo. Owoce już miały dojrzewać i pojechałam na wakacje. Wszystko poszło w łeb...
Polecam natomiast to rozwiązanie jako zielnik dla ziółek śródziemnomorskich które lubią sucho ;)
Ogród to dzieło sztuki.... w trakcie tworzenia !
Mój kawałek podłogi
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Asiula, mam zdobyłam :D , ale dziękuję za chęć zaspokojenia mojego chciejstwa :wit
Czekam na fotki z Twojego ogrodu ;:108 w pełni lata :)
Awatar użytkownika
Asiula z wyspy
200p
200p
Od: 9 mar 2010, o 23:19

Post »

Cieszę się Kasiu że zdobyłaś firletkę... ale :roll: zobacz jaką ładniutką ja upolowałam :D

No to obiecane zdjęcia. W sumie zaległości mam z połowy lata tak że nie będę się rozpisywać. Jeśli chcielibyście wiedzieć coś o roślinkach to piszcie ze zdjęciem w cytacie. Miłego oglądania :wink:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek Obrazek

C.D.N.
Ogród to dzieło sztuki.... w trakcie tworzenia !
Mój kawałek podłogi
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p

Post »

Witaj:)
Ogród wygląda cudnie nawet jak roślinki robią co chcą :;230 ta prymula storczykowa, którą dostałam od Ciebie wczesną wiosną już drugi raz kwitnie:)) raz zakwitła mi w domu na parapecie bo u nas wtedy jeszcze śnieg leżał i nie miałam jak jej wsadzić a teraz kwitnie drugi raz w ogrodzie :D to pnącze od Ciebie też ładnie rośnie, ale w tym roku nie zakwitnie. Tak mi się spodobał ten twój czerwony łubin i efekt jaki daje w ogrodzie,że zakupiłam sobie nasionka i niedługo posadzę sadzonki do ogrodu i na wiosnę, będę cieszyć oko pięknym widokiem :tan jak będziesz robiła porządki w tym swoim "buszu" i znajdą się jakieś nasionka lub sadzoneczki nawet najmniejsze to chętnie przyjmę :;230 moje roślinki już tak się rozrosły, że musiałam im powiększyć rabatę i teraz zostało mi troszkę wolnego miejsca :;230
Pozdrawiam serdecznie
Ania
Pozdrawiam Ania
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”