Ogród Georginii (Alicji ) cz. 1
- Georginia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Georginii (Alicji ) cz. 1
Taro witaj.Anabelle rzeczywiście jest piękną hortensją i ciekawą.Najpierw ma zielone kwiaty potem bieleją aby z czasem znowu stać się zielone.A wszystko po to aby przypodobać się ogrodnikowi.Spryciara.
- Georginia
Tess.Uwielbiam rozchodniki.Praktycznie były pierwszymi roślinami które kupowałam,gdy zaczynałam przygodę z ogrodem.Dzisiaj Jacek przywiózł mi sadzonkę białego rozchodnika i pustynnika bardzo się cieszę.Dostałam też jeszcze inne roślinki ale nie pamiętam nazw .Napiszę do Jacka to mi przyśle ściągę.Dzięki Jacku. 

- dwostr
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
Wybrałam się dziś Alu na spacer po Twoim ogrodzie .Ależ cudne, zadbane roślinki w nim rosną...Od razu widać ,że ich właścicielka ma serce dla swych podopiecznych a one się jej rewanżują swym pięknem.
Alu na rabacie z rozchodnikiem widać pomarańczowe róże wyglądają na zdrowiutkie .Co to za odmiana?Właśnie takich poszukuję i jeszcze...jak wysoko rosną?
Aha, byłabym zapomniała :bardzo,bardzo dziękuje Ci
za fotorelację z wystawy w Skierniewicach.Niestety nie mogłam tam być ,choć wybierałam się -no cóż...życie
Alu na rabacie z rozchodnikiem widać pomarańczowe róże wyglądają na zdrowiutkie .Co to za odmiana?Właśnie takich poszukuję i jeszcze...jak wysoko rosną?
Aha, byłabym zapomniała :bardzo,bardzo dziękuje Ci

Serdecznie pozdrawiam Danuta
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alu, bardzo Ci dziękuję za dzisiejsze spotkanie
Mogłem zobaczyć Twój duży ogród z jeszcze większym stawem
Mnóstwo ciekawych roślin z różami na czele i wiele pomysłów nad zagospodarowaniem tak dużego terenu. Choć już teraz jest bardzo ładnie.

Ala
ale one bardzo się rozrastają??? taki biały to i bym sobie kupiła,kolorystycznie by mi pasował ale nie mam za dużo miejsca...
ale one bardzo się rozrastają??? taki biały to i bym sobie kupiła,kolorystycznie by mi pasował ale nie mam za dużo miejsca...
- Georginia
Witaj Danusiu.Miło mi że odwiedziłaś mój ogród.Róża o którą pytasz to Flora Danica.wys.ok 80 cm.Jeżeli chcesz zobaczyć ją jaka jest naprawdę piękna to wyjdź na mój wątek o różach tam są piękne zdjęcia z pierwszego kwitnienia.Danusiu jesteś z Mazowsza więc może dołączysz do naszej grupy mazowieckiej.Może w przyszłym roku odwiedzisz Skierniewice już razem z całą grupą.Pozdrawiam .
- Georginia
Jacku mnie również miło było Cię gościć.Trochę mało czasu było i w rezultacie niewiele spraw obgadaliśmy.Wydaje mi się że niedługo będziesz musiał jeszcze raz przyjechać po roślinki.Część zimowitów już wykopałam no i te roślinki na które się zdecydujesz.
- Georginia
Tess rozchodniki nie zajmują dużo miejsca pod warunkiem że się nie rozłożą.Moje te przy różach wyłożyły się na boki bo nawoziłam róże i prawdopodobnie część nawozu dostała się do ich korzeni.W innym miejscu ,sadząc podsypałam im żwiru i nic tam nie było nawożone to pięknie stoją.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Alu, no właśnie trudno znaleźć miejsce, gdzie nie trzeba nawozić. Moje rozchodniki często dzielę. Wtedy są zwarte.
- Georginia
Gosiu te rozchodniki przy różach przesadzę teraz pod ścianę i dosypię im żwirku,zrobię trochę wyżej to woda wraz z nawozem spod róż nie będzie pod nie spływać.No i dokupię kilka róż na miejsce rozchodników.Obrzeże z berberysów już dostatecznie się rozrosło i rozchodniki po tej stronie zaczynają przeszkadzać.W końcu przyjedź to zobaczysz bo jedziesz do mnie i dojechać nie możesz. 

- Georginia
Gosiu myślę właśnie że to nie kwestia dzielenia tylko zasobności gleby i nawożenia.W inny miejscu rosną 5 lat lat i nie wykładają się ,ładnie stoją.Natomiast te z różami drugi rok i poległy
- Margo2
Alu, nie bij.
Naprawdę mam problem z samochodem. Boję się jechać w dalszą trasę. Pewnie w tym roku się nie uda. Ale ja zapraszam do siebie.

Naprawdę mam problem z samochodem. Boję się jechać w dalszą trasę. Pewnie w tym roku się nie uda. Ale ja zapraszam do siebie.

-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosia a już myślałam ,że się skusisz. Ja się wybieram do Ali w sobotę po odbiór róż
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- Margo2
W sobotę lub w niedzielę już jestem umówiona u mnie. Także na pewno nie mogłabym. Może Wy do mnie?
- Georginia
Gosiu jak ja pojadę do Ciebie to Ty niestety nie zobaczysz mojego ogrodu a o to chyba chodzi