Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

iwonaxp pisze:
Cynthia pisze:Iwonko ja już jestem zdrowa , w sobotę wybieram się na działkę i czołgi mnie nie zatrzymają.... :wink:
Za to Tobie życzę zdrówka, kuruj się szybciutko bo pogoda nie służy siedzeniu w domu :wink:
Cynthia ale nie szalej zbardzo co ? lepiej żebyś się nie zgrzała i żeby cię nie przywiało . A jak już będziesz w ogrodzie to prześlij potem troszkę fotek :)
Trwają pertraktacje bo M powiedziała ,że jeszcze nie powinnam wychodzić :roll:
Wieczorkiem pewnie pojedziemy podlać ....żeby mojej twarzy ze strupkami nie było za bardzo widać ;:112
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Iiwonko uwielbiam wszystkie kwiaty.Storczyki jednak działają
na mnie jak balsam na ranę.Gdy wracam do domu zmęczona z ogromną
przyjemnością siadam wśród moich storczyków i odpoczywam
podziwiając ich piękno.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

nigella pisze:Ale masz tempo!!! Nie nadążam za Twoimi zakupowymi nowościami! Ale tego!!!
Dostrzegłam tulipanowca, drzewo o przepięknych liściach, ale chyba późno zaczyna kwitnąć?
Obserwuję, co będzie się działo obok Twojego tarasu. Widok, perspektywa- cudowne,
ale zamierzasz ją chyba trochę zamknąć? Od spojrzeń ciekawskich, chodźby.
Zdrowia życzę no i oczywiście deszczu też! :) :) :)
Witaj Nigella :)
Tak sporo zmian dużo pracy! Wiele już jest zrobione i jeśli chodzi o odsłonięcie się to tylną część ogrodzę siatką btafense i oprę o nią maty wiklinowe . Wiklina nie jest wieczna ;) więc myślę też obsadzić wzdłóż siatki tylko jeszcze nie wiem co :( to musi być ...hmmm nie wiem coś co stworzy zieloną gęstą ścianę i zimozieloną .Nie wiem czy to nie bedzie jakiś gatunek tuji, które i tak będę musiała długo przycinaś po wewnętrznej stronie ogrodu( muszę to jeszcze przemyśleć).Tak przycinam też z przedniej strony ogrodu ale tamte są dość szerokie a z tyłu takich posadzić nie mogę bo zajmą za dużo miejsca .To musi być tuja o bardzo skupionej koronie .Zastanawiałam się nad gęsto posadzonymi świecowymi ale jeszcze nie wiem czy lubią przycinanie i takie tam . Muszę poczytać i poszukać a może forumowicze podsuną jakiś pomysł :) Niestety nie zasłonię się całkiem , bo działka ma spory spad tylna część jest jakby w dole a górą jest droga bubliczna ( przed domem)Więc jak ktoś idzie czy jedzie to i tak widzi kawałek tyl;nej częśći ale tego już nie ma jak zasłonić .
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Cynthia pisze:
iwonaxp pisze:
Cynthia pisze:Iwonko ja już jestem zdrowa , w sobotę wybieram się na działkę i czołgi mnie nie zatrzymają.... :wink:
Za to Tobie życzę zdrówka, kuruj się szybciutko bo pogoda nie służy siedzeniu w domu :wink:
Cynthia ale nie szalej zbardzo co ? lepiej żebyś się nie zgrzała i żeby cię nie przywiało . A jak już będziesz w ogrodzie to prześlij potem troszkę fotek :)
Trwają pertraktacje bo M powiedziała ,że jeszcze nie powinnam wychodzić :roll:
Wieczorkiem pewnie pojedziemy podlać ....żeby mojej twarzy ze strupkami nie było za bardzo widać ;:112
Cynthio i M ma dużo racji!!!!!!!!!!! Uważaj kochna , bo śliczna dziewczynka jesteś :) i szkoda byłoby przeziębić ospę i narazić się na jakieś komplikacje a z pewnością wiesz , że my już nie dzieciaczki i nie tak łatwo i lekko przrchodzimy na tego rodzaju chorubska :(
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonka melduję ,że na działkę się wyrwałam i dzisiaj mam się dobrze :wink:
Trochę straszyłam białymi kropkami ale wszyscy dookoła już wiedzieli co mi dolega więc nie było wstydu :lol: :lol: :lol:
Dziwnie wyglądałam ,jak jechałam autobusem ..... owinięta apaszkami w czapce z daszkiem i okularach....jak szpieg szoguna :;230
Mam nadzieję ,że Twoje zdrówko też ma się już lepiej ;:168
Miłego dnia :) :)
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Witam wszystkich :)
Wpadłam się przywitać :)

Ja po długim weekendzie troszkę zmęczona po pracach ogrodowych ale nadal mam chęć i siłę do dalszych prac. A jak u was ?
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

U mnie dekikatna burza przeszła i troszkę popadało , jest bardzo zimno i wietrznie , ale deszczu stanowczo za mało :( . Może przez noc lub jutro jeszcze popada ?

A teraz uciekam bo kąpiel już na mnie czeka :) mam wieczór wypoczynkowy a zafundowała mi to pogoda :)

Miłej nocy życzę :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46

Post »

Witaj Iwonko! dziękuję za odwiedziny u ciebie jest cudownie na początku a co kryje się dalej tego dowiem się jutro bo dziś już nie dam rady wszystkiego obejżeć tą gruszę kupiłam w sklepie ogrodniczym ta nazwa to naszi ale tak to się nie pisze w zeszłym roku miała trzy gruszki a w tym roku dużo kwiatów ciekawa jestem ile będzie gruszek, dobrej nocki życzę
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Cześc Iwona - pięnie u Ciebie, migdałek I klasa, mój znacznie uboższy w kwiaty, ale super , że masz Tulipanowca mój ma ok 170cm i kupiłam go w tym roku. Wygląda podobnie jak Twój.
W pracy spokojnie przejdę sie po ogrodzie, a teraz do M bo juz jęczy z pokoju obok :)
dobrej nocy
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

zofia majowska pisze:Witaj Iwonko! dziękuję za odwiedziny u ciebie jest cudownie na początku a co kryje się dalej tego dowiem się jutro bo dziś już nie dam rady wszystkiego obejżeć tą gruszę kupiłam w sklepie ogrodniczym ta nazwa to naszi ale tak to się nie pisze w zeszłym roku miała trzy gruszki a w tym roku dużo kwiatów ciekawa jestem ile będzie gruszek, dobrej nocki życzę
Witaj Zosia !!!
Jak miło ze to ty do mnie zawitałaś :) no i dziękuję za informację odnośnie gruszy .Wiesz... chyba to będzie moje następne chciejstwo i będę przy okazji pytać po sklepach , może uda mi się zdobyć :)

Pozdrawiam Iwona
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

EdytaB pisze:Cześc Iwona - pięnie u Ciebie, migdałek I klasa, mój znacznie uboższy w kwiaty, ale super , że masz Tulipanowca mój ma ok 170cm i kupiłam go w tym roku. Wygląda podobnie jak Twój.
W pracy spokojnie przejdę się po ogrodzie, a teraz do M bo już jęczy z pokoju obok :)
dobrej nocy
Cześć Edytko :)
Ja kupiłam tulipanowce ok dwa tygodnie temu :) Już od początku tworzenia ogrodu były moim marzeniem :) wreszcie mam i będę czekać na ich wzrost :) Czeka się bardzo długo na kwitnięcie ale mnie się bardzo podoba ich ulistnienie i tak naprawdę to było powodem ich zakupu :) a na kwiaty będę czekać cierpliwie :)
Edytko oczywiście zapraszam ponownie :) i czekam na uwagi i spostrzeżenia jakie ci się nawiążą podczas spaceru .
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Witaj Iwonko :)
No kochana pospacerowałam po Twoich włościach i jestem zachwycona , :roll: ile Ty masz różnych pięknych kwiatów i drzewek , widzę ,że też lubisz migdałka :lol: ja teraz poluję na białego .
Masz super pomysły , czytaliśmy o nich razem z M , i jeden z nich bardzo mu się spodobał , ten z podporami i powojnikami :lol:
Pozdrawiam serdecznie :lol:
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Witaj Jadziu

Dziękuję za wizytę :)

Migdałek u mnie jest drugi sezon :) w zeszłym roku kwitł dosyć słabo , natomiast w tym roku przekroczył moje oczekiwania :) białe były koło mnie na szkółce - pienne na ok 160 cm - podobno piękne z dużymi pełnymi kwiatostanami . Ja je widziałam jak jeszcze nie miły pączków a w okresie kwitnienia nie widziałam
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
eury
200p
200p
Od: 1 kwie 2009, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Iwonko,Twój ogród wyglada teraz przepięknie.
Tulipanowiec to moje marzenie - niestety takim już pozostanie...nie mam na niego niestety miejsca :(
Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12

Post »

Troszkę czasu mi to zajęło ale przeszłam przez Twój ogródek od początku .
Muszę powiedzieć Iwonko, że jestem pod wielkim wrażeniem. Ślicznie masz to wszystko rozmieszczone i zgrabnie wykombinowane :D
Całość bardzo ciekawa i warta naśladowania..
Czy słychać jak cmokam :D
Miłego dnia Iwonko :D
Sabina

Moje linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”