W.o...Kotach - 3cz.(07.01-08.06)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

No właśnie, też zawsze myślałyśmy, że kotu samemu jest dobrze. A to co powiedziała Dorota Sumińska w tv nas zdziwiło i stąd moje pytanie. Wiem, że mama zamierza napisać do niej maila - może wyjaśni ta kwestię.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mój kot miał ewidentną depresję i pani doktor przepisała "na receptę" drugiego kota. Mefi wychował się w towarzystwie kotki mojej synowej, gdy młodzi się wyprowadzili bardzo tęsknił do kociego towarzystwa. Był osowiały, apatyczny i prawie przestał jeść. Gdy zawitała do nas małoletnia Mikolinka zaczął zachowywać się jak ojciec zastępczy po kilku dniach adaptacji oczywiście. Przez pierwsze dni mała syczała jak wściekła na wszystko i wszystkich, a potem jedli z jednej miski siusiali do jednej kuwety, Mefi lizał malutką a ja przestałam kupować mu specyfiki na apetyt.
Rozumiem że nie każdy kot jest w stanie zaakceptować drugiego kiciusia ale ja jestem zwolennikiem posiadanie dwóch kotów(lub więcej jeśli ktoś ma warunki) Obrazek Obrazek
Na pierwszym zdjęciu Mikolina , a na drugim Mefisto
lidka500
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 8 sty 2008, o 14:30

Post »

My mamy w tej chwili w domu 6 kotów. I wcale nie uważam, że to za dużo.
NAsz pierwszy, już prawie jedenastoletni zwyczajnie nudział się kiedy był sam. Pojechaliśmy do schroniska i wzięliśmy Maleńką. Wiadomo - uratowaliśmy jej życie, nie przeżyła by w schronisku. Reszta to też pozbierane bidy. Ale jakie cudowne. I jak one potrzebują siebie nawzajem:))
Kiedy wychodzi potwór w domu i zaczyna odkurzać to przecież nie ma nic lepszego niż przytulanki na parapecie.
Lidka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lip 2006, o 18:41

Post »

DankaWS pisze:Moja mama słyszała ostatnio, że koty które spędzają kilka godzin samotnie (około 9) mogą mieć depresje. Czy ktoś o tym słyszał?
I teraz się zastanawia nad kupnem drugiego kotka - ma już 1,5 roczną Fionke ze schroniska. Problem w tym, że Fiona miała ciężkie dzieciństwo i jest dośc bojaźliwa.
Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia w tym temacie i mógłby się nimi podzielić - chcemy żeby Fiona była szczęścliwa i nie wiemy czy lepiej, żeby była sama czy kupić jej kociaka?
Kochana!!! Nasza "Niunia" też schroniskowa!! Od kiedy mamy "Małą Pitajkę" - Niunia bardziej udomowiła się!!!!
Dwie "dziewczynki" to nie jedna!! Wspólna zabawa i jakaś sympatyczna rywalizcja (która pierwsza w ciepelko kołderki pani wlezie) :lol:
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
Tamka
50p
50p
Od: 13 sty 2008, o 14:43

Post »

amba Mefi jest prześliczny :lol: :lol: :lol: tak mi sie spodobał , że zapisałam jego zdjęcie na swoim komputerze chyba nie masz nic przeciwko :roll: . Jak ja wam zazdroszczę tych kiciusiów , że też mój Meniuś taki "samolub" a może spróbuję teraz jak już jest starszy (15 Lat) i nie będzie się ciskał.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Tamko Oczywiście że nie mam nic przeciwko temu! Przeciwnie jak każdy właściciel zwierzaczka puchnę z dumy jak się moje futrzaki komuś podobają. Mefi oprócz urody ma cudowny charakter. To bardzo spokojny łagodny i kochający kotek. Dostałam go od córki w bardzo ciężkim okresie mojego życia i był lekiem na całe zło tego świata. Mieszkamy sobie razem już szósty roki mam nadzieję że jeszcze wiele lat przed nami.
A Twoje zwierzaczki wyglądają uroczo i przesympatycznie, już nie mówię o tym jakie są ze sobą zaprzyjaźnione. Nie wiem czy mi się wydaje czy pieski są bardzo podobne do siebie?
Pozdrawiam Cię serdecznie AMBA
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

A oto Fionka i Layla (na niektórych fotkach). Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 22:14

Post »

Och, dawno tutaj mojej Zuzieńki nie było, a w ostatnim czasie już zaczyna jej się przykrzyć w domku, chciałaby wyjśc na balkon, na powietrze. Do tej pory było dla niej za zimno, bo gdy tylko uchyliło się drzwi to zmykała, ale w ostatnich dniach wychodzi i nie chce wracać do środka. Już wszyscy tęsknią za wiosną.
Oto jej kilka ostatnich fotek:
Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam słonecznie ;:3
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
Siedmiokropka
100p
100p
Od: 11 maja 2007, o 13:16

Post »

Jaka śliczna Zuzieńka :D taka puchata,że łapek nie widać :D A jakie ma oczy!
Śliczna!Z pewnością rozkochała w sobie wszystkich domowników i wcale Wam się nie dziwię :D
Boże spraw by nam się chciało, tak jak nam się nie chce!
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 22:14

Post »

Oj faktycznie Siedmiokropko .. rozkochała wszystkich, zarówno domowników jak i przychodzących gości. Puchata jeszcze jest, ale już coraz bardziej zaczyna gubić sierść - najgorszy moment to luty - marzec, gdy jej zimowe futerko jest wszędzie tylko nie na niej ;)
Pozdrawiam słonecznie ;:3
Lucyna
Moje storczyki ...
old_I-s

Post »

Śliczności te Wasze zwierzaki.Urocze jak zawsze:D

Lista roślin i substancji szkodliwych dla kota.
http://www.botanika.rzeszow.pl/kotyarosliny.php
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lucynko, Twoja Zuzieńka co zdjęcie, to piękniejsza! U mnie sierści też wszędzie pełno, ale jest jeszcze przecież Agat!
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No to wpadłam... Zamiast o badylach zaczęłam przeglądać zdjęcia Waszych kotów i końca nie było achów i ochów.
Pokażę swoje.
Stado liczyło do wczoraj 9 sztuk. Wczoraj jeden poszedł w nowe ręce ale powiem Wam, że ja na hodowcę to się nie nadaję, bo serducho mi latało, że hej.
To Cola - pers egzotyk. Wykarmiłam go buteleczką, bo mama go nie karmiła. Obrazek Obrazek
A to Gizia mieszaniec persa egzotyka i niebieskiego rosyjskiego. Obrazek Obrazek
Gizia ma dopiero 4 miesiące.
A to Czesiu. Mój mąż znalazł go porzuconego w lesie. Obrazek
A to Pepsi Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Piękne kociaki dewuko

Przy okazji wyjąśnie dalej problem "depresji u kotów" niedawno przeze mnie poruszony.
Pani Sumińska nie odpowiedziała wciąz na maila, ale czekam :)
Rozmawiałam o tym z moim wetem i powiedział, że faktycznie kot może dostać depresji jeżeli np. przez długi czas (kilka miesięcy) wciąż ktoś z nim był i nagle ten ktoś zostawia kota na 10 godzin albo dłużej, a po powrocie nie ma dla niego czasu.
Stwierdził, że w przypadku Fionki nie ma takiej potrzeby bo od początku zostawała sama na 8 - 9 godzin, ale potem rodzice do niej wracają i się nią zajmują tyle ile ona potrzebuje.
A ze względu na jej charakter i przejścia nie radził dla niej dokupywać kotka, bo jest zazdrosna i mogło być dojść do walk albo podziału mieszkania na dwa terytoria.
Tak więc Fionka zostaje sama :D (do czasu aż mój pies jej nie odwiedzi)
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wstawiam dalej.
To Balbina moja najstarsza 10letnia kotka perska.
Obrazek
Mój rudzielec Ciciuś Vampirus chodzące adhd
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
I jej 2 maluchy, które urodziły się 23.11.07. Jeden rudy i jeden biszkoptowy.
Obrazek
Ostatni to Abiś, pierwszy zwierzaczek, który urodził się u mnie w domu.
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”