Petunia z nasion Cz.1
- survivor26
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Petunia z nasion
Przy takiej mnogości to bym chyba też grupkami pikowała, żeby w jako takich warunkach podrosły i potem na poszczególne egzemplarze...ale widzę, że kwestię czym obsadzić skrzynki, ogród oraz całą najbliższą okolicę masz już w tym roku z głowy 

-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Myślę ,że najpierw popikuj je kępkami ,a potem możesz drugi raz pojedyńczo
-
- 200p
- Od: 2 sie 2010, o 16:47
cate, to teraz pochwal się jakie nasiona tak powschodziły 

I czekamy na następne zdjęcia
-
- 100p
- Od: 12 maja 2011, o 21:34
O kurcze! Cate, pół miasta możesz obsadzić tymi petuniami!
Dużo Ci urlopu zostało jeszcze w tym roku?
Radziłabym chociaż kilka - kilkanaście piknąć osobno, a resztę faktycznie w małych grupkach. Potem jak nie będziesz chciała pikować drugi raz to zostawisz w każdej grupce po jednej największej roślince, a resztę wytniesz małymi nożyczkami. Raczej bym nie wyrywała bo korzonki pewnie będą już poskręcane. Ale to tak na czuja radzę, jeśli się mylę to piszcie.
No i pokaż jaka to petusia tak wybujała. Z jakiej firmy i ile teraz ma tygodni od posiania. Pewnie nie tylko ja jestem ciekawa i zazdrośnie zgrzytam zębami.

Dużo Ci urlopu zostało jeszcze w tym roku?
Radziłabym chociaż kilka - kilkanaście piknąć osobno, a resztę faktycznie w małych grupkach. Potem jak nie będziesz chciała pikować drugi raz to zostawisz w każdej grupce po jednej największej roślince, a resztę wytniesz małymi nożyczkami. Raczej bym nie wyrywała bo korzonki pewnie będą już poskręcane. Ale to tak na czuja radzę, jeśli się mylę to piszcie.
No i pokaż jaka to petusia tak wybujała. Z jakiej firmy i ile teraz ma tygodni od posiania. Pewnie nie tylko ja jestem ciekawa i zazdrośnie zgrzytam zębami.

-
- 200p
edyta_kk pisze:Dużo Ci urlopu zostało jeszcze w tym roku?

ale faktycznie jest co pikować

ja poszłam na łatwiznę i mam w krążkach torfowych, za tydzień będę przenosić do doniczek, potem podsypię. Dzisiaj miałam kupić nawóz, ale jakieś zaćmienie umysłu i zapomniałam

Problem ze wszystko mi tak poroslo....dalie jednoroczne chcialam miec 10 sadzonek...obrodzilo wszystko i po pikowaniu mam tak gdzies 120 sadzonek.....od gory widzicie sloneczniki niskie(maja byc do 40 cm zobaczymy hihi),pozniej sa gazanie....zaraz po nich astry niskie(tez chcialm kilka mam takie 3 pojemniki i chyba czas pikowac)pozniej dalie juz popikowani.......nastepne foto to zeniszek i tu przesadzilam bo mam takie 4 pojemnikii tak mysle czy juz czas pikowac?posd zeniszkiem jest kochana lobelia (2 pojemniki takie)

Chyba przesadzilam co?????????....mam gdzie siac ale to za duzo.....Teraz pomozcie z pikowaniem......zeniszek po ile do malych doniczek?...lobelie sadzicie grupkami?.....te petunie mnie przerazaja...ech
Tak wogole to buziaki dla wszystkich i fajnie ze jest takie forum

CHYBA TU ZAGOSZCZE NA STALE HIHIIHIHI jak mnie chcecie oczywiscie

Przepraszam,ale nie mam mozliwosci uzywania polskich liter Kasia
-
- 100p
- Od: 12 maja 2011, o 21:34
Nie przesadziłaś, dlaczego? Jak się ma 5-hektarową działkę to trzeba czymś obsadzić.
Gdzie mieszkasz? Wpadniemy, popikujemy, trochę zgarniemy dla siebie...
Kurde! Dziewczyno! Co za nasiona miałaś?! Do jakiejś cudownej mieszanki je siałaś?
Widzę południowe okno, to skarb. I fajny stelażyk.
Gdzie mieszkasz? Wpadniemy, popikujemy, trochę zgarniemy dla siebie...
Kurde! Dziewczyno! Co za nasiona miałaś?! Do jakiejś cudownej mieszanki je siałaś?
Widzę południowe okno, to skarb. I fajny stelażyk.
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Ech...skąd ja to znam... u mnie też kwiatki zwariowały i powschodziły w 200%...
-
- 200p
Cate, nic tylko się cieszyć, że taki urodzaj
Fajny pomysł ze stelażem, po cichu myślę o podpatrzeniu
mi wykiełkowała druga partia , dzisiaj wychodzą z miniszklarni i posieję pełne

mi wykiełkowała druga partia , dzisiaj wychodzą z miniszklarni i posieję pełne

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pikowanie jak pikowanie, przynajmniej w komfortowych warunkach mozna robić, ale do wysadzania do gruntu to już trzeba będzie fest kręgosłupa, żeby to schylanie się wytrzymał
Za to jeśli wykażesz się determinacją, to latem bedziemy Ci wściekle zazdrościć kolorowego buszu 

-
- 500p
- Od: 13 lut 2011, o 14:25
Cate72 ja też chcę taki stelaż, gdzie kupiony?
Halina
Halina
Juz odpowiadam.....ten stelazyk to sa po prostu takie 2 mini szklarenki......Jak rosliny byly w fazie kielkowania to staly jako 2 osobne zamkniete.....Pozniej zdjelam przykrycia i zrobilam taka konstrukcje hehehe...Jest wygodna bo nie zajmuje duzo miejsca a w pelni wykorzystuje okno.Musze wam powiedziec ze warto je kupic.rosliny kielkuja w tym dobrze.Maja stale wilgoc,nie trzeba sie bawic w nakrywanie pojedynczych pojemnikow.Raz dziennie odsuwa sie zamek i za jednym razem wietrzy sie wszystkie pojemniki.Wstawie wam 2 fotki gdzioe sie widzi lepiej

Powiem wam tez ze z mojego malego doswiadczenia duza role odgrywaja nasiona.Te z lepszych firm szybciej kielkuja i flance sa mocniejsze.
Poradzcie jak pikowac zeniszka

Powiem wam tez ze z mojego malego doswiadczenia duza role odgrywaja nasiona.Te z lepszych firm szybciej kielkuja i flance sa mocniejsze.
Poradzcie jak pikowac zeniszka

Przepraszam,ale nie mam mozliwosci uzywania polskich liter Kasia