Parę moich kaktusów - banditoo
- banditoo
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lis 2008, o 01:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Parę moich kaktusów
Bardzo możliwe że gdzieś wyjechał. Wszystko by było ok jakby coś napisał np że nie ma go i nasiona będzie wysylał w innym terminie, naszczęście pieniądze wpałacane przez paypal to się odzyska
- Farel
- Od: 22 lip 2009, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to mnie zmartwiłeś, bo ja dzisiaj też mu wpłaciłem za nasiona. No nic, poczekam i zobaczę może jednak coś z tego wyjdzie, a jak nie to pod koniec stycznia w Mesa Garden zamówię.
- darekcn42
- 1000p
- Od: 9 lut 2009, o 18:43
Co to za ciekawe nasionka myriostigmy zakupiłeś?
Jak wygląda ta roślinka? Jeszcze cv. o takiej nazwie nie widziałem...
Pozdrawiam.
Jak wygląda ta roślinka? Jeszcze cv. o takiej nazwie nie widziałem...
Pozdrawiam.
Pozdrawiam, Darek.
- bartii9512
- 500p
- Od: 30 mar 2010, o 18:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U Prochazki termin wysłania trwa do 3 miesięcy (tak słyszałem od użytkownika innego forum) więc jeszcze nie ma się co zamartwiać ze nie przyśle :P
Moje kaktusy | Pozdrawiam, Bartosz.
- banditoo
u niego na stronie pisze że 30dni i jeżeli tak pisze to dla mnie ani minuty dłużej, chyba żeby się odezwał i wyjaśnił o co chodzi. Lubię robić interesy z poważnymi ludźmi, z tymi niepoważnymi to lubię napić się wódki.
Darek nawet nie wiem jak wygląda, tak dorzuciłem te nasiona astro dla zasady, po prostu zawsze trzeba kupić astro
Darek nawet nie wiem jak wygląda, tak dorzuciłem te nasiona astro dla zasady, po prostu zawsze trzeba kupić astro
- gnet
- 500p
- Od: 13 wrz 2010, o 23:02
- Kontakt:
Z tego co słyszałem to przy mocniejszych mrozach na dworze, Czesi raczej nie wysyłają nasion (chyba że chodzi o nasiona mrozaków).
- banditoo
za duża piwa piją i im zimno, rośliny spokojnie wysyłaja i dochodzą w całości więc myslę że nasiona bez problemu by doszły, a 1,5 miesiąca temu nie było mrozów
- mgr_
- Od: 24 paź 2010, o 18:37
Ja zawsze sprowadzałem w zimie i zawsze wysyłali. Co prawda nie pamiętam czy były wtedy mrozy, ale zimno na pewno.gnet pisze:Z tego co słyszałem to przy mocniejszych mrozach na dworze, Czesi raczej nie wysyłają nasion (chyba że chodzi o nasiona mrozaków).
- darekcn42
- 1000p
Zimna temperatura z tego co się dowiedziałem się sprzyja przechowywaniu nasion. Wolniej tracą zdolność kiełkowania.
Pozdrawiam, Darek.
- gnet
- 500p
- Kontakt:
Większość z nas zamawia w zimie nasiona. Ja również tak robię i często je o tej porze dostaję. Znam jednak czeskich kaktusiarzy, którzy w mocne mrozy nie wysyłają.mgr_ pisze: Ja zawsze sprowadzałem w zimie i zawsze wysyłali. Co prawda nie pamiętam czy były wtedy mrozy, ale zimno na pewno.
Jak komuś nogi zmarzną to mu się nie chce z domu wychodzićbanditoo pisze:za duża piwa piją i im zimno (...)a 1,5 miesiąca temu nie było mrozów

Jest to prawdą Darku. Ja większość nasion kaktusów przechowuję w lodówce ale ... ich nie zamrażam.darekcn42 pisze:Zimna temperatura z tego co się dowiedziałem się sprzyja przechowywaniu nasion. Wolniej tracą zdolność kiełkowania.
- banditoo
nie wysiewałem, właśnie chciałem się zmierzyć z tym tematem
- gnet
- 500p
- Kontakt:
Tak myślałem, bo się za ochoczo do tego zabrałeś a to jednak będzie dosyć duże wyzwanie.
- Artur89
- Od: 8 lis 2009, o 11:37
A ja trochę żałuje, że olałem dwie pierwsze hybrydy. Tak bym miał za grosze
Czaiłem się na tą fioletową ale poszła po 5dych
Szkoda bo miała kilka odrostów także byłaby to dobrą inwestycją. Poza tym w perspektywie czasu kaktus produkowałby nowe bo widzę, że ma do tego 'predyspozycje' 

- darekcn42
- 1000p
No szkoda Artur.
Mógłbyś w przyszłości zrobić skromny interes na odrostach i koszty zakupu roślinki zwróciły by Ci się rzecz jasna.
Sam bym chętnie kupił hybrydek, ale... Nie wiem bardzo jak się zabrać za ebay...
Dlatego zakupiłem kilka pozycji nasion lobiwek, medio, sulek tutaj w Polsce.
Mógłbyś w przyszłości zrobić skromny interes na odrostach i koszty zakupu roślinki zwróciły by Ci się rzecz jasna.
Sam bym chętnie kupił hybrydek, ale... Nie wiem bardzo jak się zabrać za ebay...
Dlatego zakupiłem kilka pozycji nasion lobiwek, medio, sulek tutaj w Polsce.
Pozdrawiam, Darek.