Z kwiatowego dworku "M & M" cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Z kwiatowego dworku "M & M" cz.2

Post »

U mnie powiedzmy: żurawkowe zauroczenie :lol: ,
do choroby jeszcze chwila ;)
raczej z braku miejsca w ogrodzie, staram się opanować przed kupowaniem kolejnych (tylko 3 szt tego roku: Palace Purple, Creme Brule i Amber Waves)
Czego nie mogę powiedzieć o różach, niestety :oops: (zawsze wcisnę kolejną ;:173 )

Ostatnio zaczytuję się o tiarellach, heucherellach i telimach.
Krzyżówki i nowe odmiany powstają w tak zaskakującym tempie :shock:
ciekawa jestem czym to się skończy? ;)
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Marysiu :) Dziękujemy za piękne życzenia, Pawełek bardzo się ucieszył :)
Masz piękną kolekcję żurawek :) W tym roku trochę się zaniedbałam i kupiłam tylko dwie :lol: :lol: Jakoś nie mogę trafić na dobre źródło- mam już około 30 odmian i ciężko mi znaleźć coś nowego, co chciałabym mieć. M wycina drzewa, będę miała ok. 500 m kw. na nowe hostowisko, które chciałabym wypełnić między innymi żurawkami. Zima przed nami, więc będzie sporo czasu na szukanie :lol: :lol:
Miłego dnia Ci życzę :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06

Post »

Ewa Janina Sadowska pisze:Mario-Podwórkowy jest cienisty,idealne miejsce dla żurawek. Na razie mam ich czternaście, nie wszystkie jeszcze oznaczone.Rosną na rabacie z trójjęzyczkowej,z hostami i z miodunkami.Jak po południu nie będzie tak mokro i mgliście to zrobię im późnojesienny portret.
Ewa Janina Sadowska pisze: Jeśli chodzi o cień to ci zazdroszczę rzeczywiście to idealne miejsce dla host i żurawek, ale i tak masz więcej , ja naliczyłam 10 a i tak jestem z siebie dumna bo to wszystko z tego roku :lol: :lol:
gloriadei pisze:U mnie powiedzmy: żurawkowe zauroczenie :lol: ,
do choroby jeszcze chwila ;)
raczej z braku miejsca w ogrodzie, staram się opanować przed kupowaniem kolejnych (tylko 3 szt tego roku: Palace Purple, Creme Brule i Amber Waves)
Czego nie mogę powiedzieć o różach, niestety :oops: (zawsze wcisnę kolejną ;:173 )

Ostatnio zaczytuję się o tiarellach, heucherellach i telimach.
Krzyżówki i nowe odmiany powstają w tak zaskakującym tempie :shock:
ciekawa jestem czym to się skończy? ;)
Ja mam podobnie tylko zamiast róż , hosty a jeśli chodzi o róże nie mam gdzie kupować ten sklep koło którego mieszkasz jest zupełnie nie po drodze,byle jakich nie chcę ;:7
O tiarellach, heucherellach i telimach jak na razie wiem niewiele i na razie ich nie mam, może w przyszłym roku :lol: :lol:
Monisiu jeśli masz 30 to się nie dziwię że trudniej ci znaleźć nową , ja swoim się przyglądam i nie wiem czy nie są takie same albo bardzo podobne .Zazdroszczę ci będziesz miała piękną rabatkę hostową a ja w dalszym ciągu szukam cienia dla swoich host :heja
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, masz rację, niektóre są bardzo podobne :lol: :lol:
U mnie nareszcie przestało padać i zabieram się za sprzątanie ogrodu.
Miłego dnia:)
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p

Post »

Nareszcie dzisiaj prawdziwa złota jesień, moje hosty zaczynają zamierać ale nie wszystkie :lol: :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
x_P-42

Post »

Pola42 pisze:Mario, piękna kolekcja żurawek! Zamawiałam Can can, ale nie dostałam a szkoda, bo ładna.
Mario, ale Ci tu nakłamałam! Sępię od Ciebie a przecież przysłali mi tę Can Can ;:14 , co nie zmienia faktu, że i tak masz u mnie sadzonkę Pinot Gris ;:7
Jak tam prace przy domku?
Pozdrawiam późnoniedzielnie.
Awatar użytkownika
LILA 51
1000p
1000p
Od: 14 maja 2008, o 21:48

Post »

Marysiu, piękna jesień u Ciebie :D Nie widać szarości jaką widać za oknem.Twoje oczko nawet jesienią wygląda ładnie.
pozdrawiam Lila
Zapraszam
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, cudna jesień u Ciebie :) I to oczko :shock: Moje ulubione :)
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marysiu bajecznie wygląda twoje ogrodowe jeziorko :D o każdej porze roku :D Twoje hosty się przebarwiają, a moje już rozślimaczone zdechlaczki, tak je załatwiła śnieżyca :roll: :(
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p

Post »

Polu bardzo powolnie posuwają się do przodu i to dosłownie tył domu już skończony jeszcze został cały przód. To się cieszę, że ją masz , ;:196 moje żurawki wyglądają teraz najładniej bo jeszcze nie zmarzły :lol:

Lilu wczoraj było słońce a dzisiaj znowu deszcz nawet nie chce się wychodzić z domu :evil:

Monisiu jesteś bardzo miła ale i dla mnie jest ulubione ;:108

Agnieszko moje niektóre też , martwię się że nie zdążę przekopać je na właściwe miejsce przez te prace budowlane , dalie już wykopane i częściowo podzieliłam ale nie wiem czy chcesz bo moje są wysokie a ty chciałaś niskie :?: :?: :?: :?: Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zaczynam wspominać :roll:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marysiu czy ja dobrze rozumiem i chcesz się ze mną podzielić daliami :?: :D jeśli tak to bardzo się cieszę :D ja chciałabym najbardziej dalie takie o wysokości około 1 m lub niewiele więcej, ale gdzieś czytałam, że dalie nawet jeśli w gruncie są wyższe to w donicach nie osiągają takich wysokości, po prostu mniejsze wyrastają :D Więc jeśli masz jakieś nadwyżki to będę szczęśliwa :D bo są one przepiękne :D Ale czym mogłabym zrewanżować Ci się :?:
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p

Post »

AGNESS pisze:Marysiu czy ja dobrze rozumiem i chcesz się ze mną podzielić daliami :?: :D jeśli tak to bardzo się cieszę :D ja chciałabym najbardziej dalie takie o wysokości około 1 m lub niewiele więcej, ale gdzieś czytałam, że dalie nawet jeśli w gruncie są wyższe to w donicach nie osiągają takich wysokości, po prostu mniejsze wyrastają :D Więc jeśli masz jakieś nadwyżki to będę szczęśliwa :D bo są one przepiękne :D Ale czym mogłabym zrewanżować Ci się :?:
Tak bardzo chętnie je podzielę bo mam po wykopaniu cały duży karton i prawie wszystkie bardzo się rozrosły obiecałam jeszcze Majce i Ewie, tak że i tobie starczy :lol: :lol:

Obrazek

Obrazek
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Jakie niebieskie :shock: :shock: :shock:
Moje po hektolitrach nawozów nigdy takie nie były :(
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, cudne te Twoje hortensje :shock: :D
Mam podobną do tej pierwszej, ale od trzech lat nie widziałam jej kwitnącej... zmieniłam miejsce, lepiej osłonię na zimę i może doczekam się kwiatów :lol: :lol:
AFRYKA
Mój ogród.
x_P-42

Post »

Marysiu, piękne te hortensje.Ciekawam,czy te, które dostałam od Ciebie też tak dobrze będą się czuły u mnie.
Słoneczko przesyłam ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”