Ogródek Magdy :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
magdala

Post »

Madziarynko :D byłam przed chwilą w Twoim wątku -no ,altana normalnie bajeczna!!! I te okiennice....
My tyle już lat mamy stary drewniany domek na działce i ...nic z nim nie zrobiliśmy .Aż wstyd !!!!
Magda.
Awatar użytkownika
madziarynka
200p
200p
Od: 21 maja 2009, o 00:34

Post »

Cieszę się z tego domeczku, choć sporo przy nim pracy. Za to jaka satysfakcja będzie. Po niedzieli będę kłaść dalszą część koloru bo już podkładowym zaimpregnowane. Zawsze podobały mi się prowansalskie okiennice stąd mój do nich sentyment. Jak już altana będzie skończona to normalnie jakaś parapetówka się szykuje. A parapety szerokie i białe będą!
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Madziu, matka to już nigdy się chyba tak wolna nie czuje...
I zawsze myśli :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
magdala

Post »

Dziś nad morzem był piękny dzień ,ale ....pierwszy raz w życiu widziałam w Trójmieście takie tłumy :shock: :shock:
Słuchajcie ,coś niesamowitego ! Nałożyło się kilka imprez :Żaglowce w Gdyni, Opener Festival i jakieś wyścigi na takiej krętej ulicy Sopotu w lesie,no i wakacyjna słoneczna niedziela.
A my wybraliśmy się z Gdańska do Gdyni .... :wink: Ludzie robili zdjęcia tego gigantycznego korka ,po prostu morze samochodów!!!
Ci co na rowerkach pomykali sobie ścieżką -mieli uśmiechy na twarzach ,my dopiero gdy odetchnęlismy w naszym ogródku :D :D

A w ogródku niespodzianka ! Kwitnie mi ...serduszka okazała !Kupiłam ją wiosną ,trzymałam przed przymrozkami w domu i potem taką kwitnącą wsadziłam do ziemi . Zaraz przekwitła ,pożółkła i tyle . A teraz popatrzcie -jest lipiec i ...mam kwitnącą serduszkę :D
Po prawej kwitną tawułki.
Obrazek Obrazek

Hortensja Anabelle coraz bardziej mnie cieszy :D :D :D A obok różyczka New Dawn
na jabłonce...
Obrazek Obrazek
By tajemniczyogrod

I inne róże: ta po lewej kilka dni temu była żółto -kremowa :? :?
Obrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
By tajemniczyogrod

Aniu:D a jednak poczułam sie wolna ! Po zupełnie nieprzespanej nocy i kotłujących się po głowie czarnych myślach- dzisiaj byłam juz spokojna ,wolna i niezależna :D :D :D Po odwiedzinach u dzieci i upewnieniu się ,że naprawdę lepiej mieć nie mogą :wink:
"Wyjechali na wakacje wszyscy nasi podopieczni ..........tralalalalala...."

Magda
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Madziarynka o jakiejś parapetówce wspomina? Czytałaś? Widziałyśmy się przedwczoraj i nic nie wspominała!
:lol: :lol: :lol: Ale cudownie się robi w ogrodzie u Ciebie. Nie wiem co piękniejsze, serduszka czy tawuły?
No a róża przy jabłonce...tak romantycznie mi się kojarzy. :lol:
Kiedy wracają dzieci? Uważaj, możesz ich nie poznać!? Wiem coś o tym :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, nigella
magdala

Post »

nigella pisze:Madziarynka o jakiejś parapetówce wspomina? Czytałaś? Widziałyśmy się przedwczoraj i nic nie wspominała!
Może Madziarynka czuła się bezpieczniej pisząc u mnie ,bo ja daleko mieszkam !!!
???Ale tu się nic nie ukryje :wink: :wink: :wink:
Nigello moi "podopieczni" wyjechali tylko na tydzień , to może jeszcze będą rozpoznawalni ???

Magda.
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzieciaczki ,,skontrolowane,, :;230 teraz Magdala może spokojnie zakładać listę chętnych na parapetówkę do Madziarynki :;230
Awatar użytkownika
madziarynka
200p
200p

Post »

Hej Dziewczyny! Parapetówka będzie i oczywiście wszyscy chętni zaproszeni. Parapety zamontowane, ale jeszcze nie pomalowane i ogólny bałaganik jeszcze panuje, więc tak na razie skromnie wspominam. Zawsze można sobie namiocik rozbić :D, zwłaszcza, że obok mam jeszcze 3 działki mojej rodziny i trawa już na nich rośnie.

Jak na razie już trochę zmęczona tym urządzaniem jestem i chętnie bym nad morze skoczyła popływać na jakimś stateczku... Eh ten zlot żaglowców - zazdroszczę naprawdę.

Ogród w pięknym letnim rozkwicie - miodzio...
magdala

Post »

111agnieszka pisze: teraz Magdala może spokojnie zakładać listę chętnych na parapetówkę do Madziarynki :;230
Agnieszko :D tak,tak ...lista lubelskich ogrodniczek otwarta!! Tylko co Madziarynka na to ? :roll: :roll: Czy zdąży z altaną???

A dzisiaj chciałabym jeszcze trochę o hortensjach .
To hortensja ogrodowa ,którą kupiłam wiosną już z pąkami kwiatowymi i nie wierzyłam ,że kwiaty mogą być fioletowe tak jak na etykietce ,ale zobaczcie -
powoli fioletowieją .....(niczym ich nie podlewam ,a przecież kolor hortensji zależy od zasadowości lub kwasowości ziemi).
Obrazek Obrazek

Tutaj jeszcze raz w parze z różą ,a obok hortensja Anabelle ...

Obrazek Obrazek

Mimo,że pisałam w poprzednim poście o Anabelle -muszę pokazać ją jeszcze raz (mam dwie). Kupiłam wiosną suche badylki ,a ten krzew tak pięknie się rozrósł
i będzie kwitnąć mnóstwem kwiatów :D :D Bardzo wdzięczna roślina !
Obrazek Obrazek

A to pąki hortensji piłkowanej i miejsce ,które chciałabym obsadzić hortensjami różnej "maści". Jest tam zacisznie i jest półcień ,tylko muszę wykarczować borówkę amerykańską ,którą zastaliśmy na działce w formie wysokich krzaków - to te kije pod płotem (ja tu zbierać jagody z drzewa????). Zostawię jedną ,ale poprowadzę ją nisko.

Obrazek Obrazek

A teraz wrócę do różyczek ,kilku wczoraj nie pokazałam :wink:
A więc po lewej : Fairy Po prawej :Iceberg
Obrazek Obrazek

Wiosną kupiłam dwie nowe róże Meillanda ,wiem ,że jedna to był Leonardo da Vinci ,a druga (chyba ta na zdjęciu)-nie pamiętam ...Oczywiście etykiety od razu wywaliłam :oops: :oops:
Oto ta druga (po lewej ). Po prawej ogólny różany widoczek ,ta czerwona ma piękne ,grube aksamitne płatki !
Obrazek Obrazek

Widoczki ogólne z przodu :
Obrazek Obrazek

I widoczki ogólne z tyłu -na to patrzę gdy siądę na ławeczce po "robocie" :wink: Widzę ,że z tyłu mam za mało kwitnących kwiatów :? I muszę jakoś zamaskować żelastwo "pergoli",bo zaczyna mnie drażnić :?
Obrazek Obrazek

A tutaj rozwijające się kulki przegorzanu , obok reanimowany powojnik pnie się do góry :D :D
Obrazek Obrazek

Proszę specjalistki różane o pomoc -co to za róża ,która kilka dni temu wyglądała tak jak po lewej ,a wczoraj -tak po prawej :D
Obrazek Obrazek

Z aktualności działkowych : wykopki niezidentyfikowanych zwierząt wstrzymane (może jednak im nie smakowało...)Mój mąż upiera się ,że to nie dziki ,obejrzelismy płoty -faktycznie :musiałyby latać :roll: A więc co ????

Z aktualności pogodowych : dzisiaj w Trójmieście lało od rana do 11 ,nawet dość mocno ,potem chwila słońca .Teraz niebo jest stabilne i niech tak zostanie. (namioty!!!!!!)

Magda.
hanna_1962
500p
500p
Od: 2 lut 2008, o 17:12

Post »

Magdo, ja moje piwonie zasilam nawozem, tak jak piszesz, ale chodzi o to, ze one w ogóle nie zawiązują pąków. Poza tym mają jakieś drobne listki.
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Magdo, bardzo podoba mi się twój zielony raj! :D
różyczki szcególnie ;)
Ta kremowo-zółta podchodzaca na różowo to raczej Peace / Gloria Dei,
zobacz czy potwierdzisz
http://ruze.wi.cz/de/gloria-dei.html
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Pokaż z bliska tę zrytą ziemię Magdo, może coś dopasujemy byście unicestwili te potwory :D
Szkoda tej pięknej działki a istnieje niebezpieczeństwo,że przeniosą się na zagospodarowane już rabaty :evil:
magdala

Post »

KaRo pisze:Pokaż z bliska tę zrytą ziemię Magdo, może coś dopasujemy byście unicestwili te potwory :D
Szkoda tej pięknej działki a istnieje niebezpieczeństwo,że przeniosą się na zagospodarowane już rabaty :evil:
Oj ,Karo :D :D nawet wypatrzyłam ślady w tej grzebaninie ,wyraznie widać racice...tylko czyje??? Sarny mają też racice ,prawda?
Zrobię zdjęcie -ocenicie.
Tak w ogóle -dziki w Trójmieście to normalka -na jednym z sopockich osiedli podchodzą do ludzi i trącają ryjkiem siaty z zakupami (albo śmieciami...)

Jestem piekielnie zmęczona ,ale tak szczęśliwa z wykonanej dzięki Tobie robocie :D :D :D
Magda.
Awatar użytkownika
madziarynka
200p
200p

Post »

Hehe te dziki to pewnie chcą pomoc zakupy do domu zanieść normalnie! Piękne róże i hortensje! A ja kombinuję z kolorem altany. Pomieszałam farby i normalnie nie wiem co jak pomalować i który kolor wybrać.
magdala

Post »

hanna_1962 pisze:Magdo, ja moje piwonie zasilam nawozem, tak jak piszesz, ale chodzi o to, ze one w ogóle nie zawiązują pąków. Poza tym mają jakieś drobne listki.
Haniu :D A pytałaś tutejsze specjalistki ? Bo u mnie albo coś się udaje ,albo nie -ale dlaczego :tego już nie wiem :wink:
Magda.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”