Ogród -hal1959 cz.3
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Halinko widząc Twoje berberysy przypomniałam sobie o moin nie wiedzieć czemu ... uschniętym
ale kiedy zaglądnęłam na następną stronę... dech mi zaparło...
co za piękne poduchy! Halinko jak długo je hodowałaś????
Halinko tuipanki cudne! U mnie też pomału rozkwitają i rzeczywiście długo kwitną
Niestety u mnie nie było ani deszczu ani wichury ... nic

co za piękne poduchy! Halinko jak długo je hodowałaś????
Halinko tuipanki cudne! U mnie też pomału rozkwitają i rzeczywiście długo kwitną

Niestety u mnie nie było ani deszczu ani wichury ... nic

z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Zuziu ja zrobiłam tak
jak zobaczyłam pelargonie z takimi listkami,nie miałam pojęcia ,że takie cudeńka są,był wtedy wybór i nie kupiłam
,jak następnym razem byłam to ostatnia już była i byle jaka.Były duże okazy po 9 zł,a te małe po6 zł.Nigdzie ich więcej nie widziałam,ale szukać będę
.Mnie nie udało się przechować dali zeszłorocznych,a też miałam fajne kolorki
Alinko nie było nazwy innej jak pelargonia
Marylko nie bardzo wiem czy one jednoroczne ,ja je tak traktuję,co wiosnę jakieś kupuję i przez zimę nie udaje mi się ich przechować,więc dla mnie one jednoroczne
Izuniu one bardzo szybko rosną,4 lata temu posadziłam maleńkie kępki i teraz co jakiś czas je trochę ograniczam żeby nie właziły gdzie nie chcę.Cały rów zarósł z nadmiaru tych skalnych.Pisałam jak chcesz to całą paczkę tego mogę Ci ich wysłać ,aż będziesz mnie wyzywać,że Ci wszystko pozarastało nimi
Halinko zaraz lecę do Ciebie
Tak Basieńko ,pelargonia z liści mi się spodobała ,a jak zakwitnie to dodatkowy rarytas
Aguś u mnie biel na skarpie dopiero zapanuje jak poduchy z rogownicy zakwitną

Alinko nie było nazwy innej jak pelargonia

Marylko nie bardzo wiem czy one jednoroczne ,ja je tak traktuję,co wiosnę jakieś kupuję i przez zimę nie udaje mi się ich przechować,więc dla mnie one jednoroczne

Izuniu one bardzo szybko rosną,4 lata temu posadziłam maleńkie kępki i teraz co jakiś czas je trochę ograniczam żeby nie właziły gdzie nie chcę.Cały rów zarósł z nadmiaru tych skalnych.Pisałam jak chcesz to całą paczkę tego mogę Ci ich wysłać ,aż będziesz mnie wyzywać,że Ci wszystko pozarastało nimi

Halinko zaraz lecę do Ciebie

Tak Basieńko ,pelargonia z liści mi się spodobała ,a jak zakwitnie to dodatkowy rarytas

Aguś u mnie biel na skarpie dopiero zapanuje jak poduchy z rogownicy zakwitną

- maakita
- Od: 17 maja 2007, o 08:47
Ja moje gazanie już posadziłam, wydawa ło mi się, że zimni ogrodnicy ich nie skrzywdzą.hal1959 pisze:Lamio szkoda,że gazaniom,które kupiłam wczoraj, nie mogę zrobić fotek,bo pozamykały się potrzebują sporo słońca,aby się otworzyły,po ogrodnikach posadzę do gruntu i wtedy będę podziwiać,a dalia piękna jest,fakt
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj HALINKO cieszę się z Twoich odwiedzin . Niestety w Holandii niczego nie kupiłam ,bo jechaliśmy tylko tak dla zabicia czasu ,oni nie wiedzieli ,że ja jestem taka zwariowana na punkcie kwiatów . Mam obiecane w przyszłym roku wybrać się na dłuższą eskapadę po Holandii . Piękną dalię kupiłaś i ciemiernika . Takie dalie oglądałam jak kupowałam nasiona nawet miałam je już w ręce ,ale zdecydowałam się na inne . Przed chwilą przeszła u mnie burza ,więc roślinki się cieszą . Teraz idę posiać ogórki
Halinko bardzo jestem ciekawa kwiatów tej pelargonii. Koniecznie się pochwal kiedy zakwitnie

Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Halinko. Także widziałam tą pelargonię i także nie kupiłam sądząc że jeszcze będą. Niestety na razie nie widzę. Przymrozkami straszycie a ja już wywiozłam na działeczkę sundaville. Kupiłam surfinie a nawet kwitnącą dalie. Wszystko już rośnie na powietrzu. Nie pomyślałam a mogłam schować do domku.