Doniczkowi domownicy Moniki
- esti42
- 1000p
- Od: 21 sty 2009, o 14:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Doniczkowi domownicy Moniki
Współczuję braku prądu ja bym chyba umarła 

JESTEM JAK MOTYLEK , KIEDY ZNIKNĘ NIKT TEGO NIE ZAUWAŻY
Pozdrowionka ASIA
Pozdrowionka ASIA

- chabermona
- 500p
- Od: 30 sty 2009, o 11:58
Wiesz Asiu po pierwszym tygodniu można się przyzwyczaić. Gdyby tylko pralka i odkurzacz chciały działać... To właśnie ich najbardziej mi brakowało. Poza tym odkryliśmy uroki rodzinnych, wieczornych spotkań przy świecach, opowieści z zamierzchłych czasów (np. jak to tato chodził do mamy
itp). O dziwo nie brakowało mi ani telewizora, ani komputera i miałam kupę wolnego czasu.

Monika poszukująca Aspidistr, sansewierek, stefanotisa i anturiów
- APe
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2009, o 23:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniczko to Ciebie biedulko ta awaria dopadła?współczuję ;:108Ciągle mówili o tym w telewizji. Może ma to, jak piszesz swoje uroki ,jednak nie ma to jak.... cywilizacja.żebyś chociaż aparat miała ,to byś uwieczniła połamane ,oszronione słupy elektryczne, drzewa ,krajobraz jak z bajki....
- chabermona
- 500p
Witaj Aniu.
Krajobraz rzeczywiście był bajkowy. Szczególnie ponad dziesieciocentymetrowy szron. Jak żyję jeszcze takiego nie widziałam. Niestety żadnego zdjęcia nie mam.
Krajobraz rzeczywiście był bajkowy. Szczególnie ponad dziesieciocentymetrowy szron. Jak żyję jeszcze takiego nie widziałam. Niestety żadnego zdjęcia nie mam.

- chabermona
- 500p
Dzisiaj byłam w lidlu i kupiłam dendrobium. Nawet dwa.Były po 20 zł, czyli taniej niż w kwiaciarni. Jedno było tak duże że nie mieściło się w doniczce i przesadzając podzieliłam na dwa ( nie wiem czy dobrze zrobiłam?). Teraz jedno będzie dla M , drugie dla brata, a trzecie dla szwagra, bo wszyscy teraz mają urodziny. Zdjęcia wstawię jutro, bo teraz już trochę ciemno.
- Taccanivea
- 1000p
- Od: 24 cze 2009, o 12:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moniko, rozumiem, że dendrobium kwitnące... Chyba warto pojechać.. A ja mam do Liddla blisko z pracy, a teraz muszę się przez całe miasto przebić
Damy radę...

- chabermona
- 500p
Witaj Marylko. Miło cię gościć. Dendrobia będą kwitnąć oczywiście. A w lidlu były jeszcze inne gatunki storczyków, ale u nas już brakło.
Oto dendrobium (to podzielone na dwa)

a to dostanie M

A tu jeszcze grudniki, które zaczęły wariować w lutym (po głównym kwitnieniu w listopadzie cały czas miały pojedyncze kwiaty)

Oto dendrobium (to podzielone na dwa)

a to dostanie M

A tu jeszcze grudniki, które zaczęły wariować w lutym (po głównym kwitnieniu w listopadzie cały czas miały pojedyncze kwiaty)

- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Moniko ależ te grudniki są obsypane pąkami
I jaki będzie widok jak tak wszystkie się rozwiną 

- Taccanivea
- 1000p
- Od: 24 cze 2009, o 12:49
Piękne dendrobium
Fascynujący kolorek 

- pingu
- 1000p
- Od: 23 maja 2009, o 22:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ile te grudniki mają pąków.
Pięknie będzie jak zakwitną. 

Patrycja Moje doniczkowce
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
- elaipawel4
- 1000p
- Od: 23 lis 2009, o 16:19
Moniczko dopiero teraz do ciebie zawitałam takie piękne te kwiaty i doniczki takie wspaniale dobrane ,kwiaty w nich prezętują się po prostu bajecznie, kwietniki bardzo gustowne, widzę ze lubisz mieć piękne i gustowne wyposażenie a przy tym niezwykle dobrze zagospodarowane kaciki kwiatowe. Czytałam na początku wątku ze posiadasz biale anturium jest ono moim najwiekszym marzeniem zaraz obok krasnokwiatu , jak je zobaczylam u ciebie powróciła nadzieja na posiadanie tych cudów. Poniewaz u mnie w okolicy niema szans na kupno tych kwiatów
Jeśli dusponujesz małymi zaszczepkami na wymianę ja oddam ci wszystko co tylko znajdziesz w moim domu jeśli oczywiscie mozesz i chcesz? Jeszcze raz gratuluję piękne kwiaty i doniczki nawiasem mówiąc ja także jestem amatorką doniczek.

Ela
Zaglądnijcie ''Jestem nowa''
- chabermona
- 500p
Witam
wszystkich w moim wątku i cieszę się, że wam się podobają moje kwiaty.
Elu wprawdzie mam białe anturium drobnokwiatowe, ale z braku miejsca posadziłam je z różowym i czerwonym w jednej donicy. Na razie po jednej szczepce. Teraz jak się rozrosną to nie wiadomo, które będzie które
Ale jest nadzieja bo to duże dostał mój szwagier i jak tam będę to spróbuję coś skubnąć, chyba że już je uśmiercili (nie mają ręki do kwiatów
).

Elu wprawdzie mam białe anturium drobnokwiatowe, ale z braku miejsca posadziłam je z różowym i czerwonym w jednej donicy. Na razie po jednej szczepce. Teraz jak się rozrosną to nie wiadomo, które będzie które

- elaipawel4
- 1000p
- Od: 23 lis 2009, o 16:19
O rany poproszę Boga zeby jednak nie uśmiercili bo moja nadzieja odejdzie razem z nim

Ela
- chabermona
- 500p
Elu gdybyś chciała czerwone i różowe to mogę zaklepać od razu, a z białym to dam znać jak będę coś wiedzieć, a to może trochę potrwać, bo do szwagra jeździmy dość rzadko.
A tak wygląda moje misz-masz anturiowe
a to amarylis ( nie hipeastrum) miał zakwitnąć latem, ale dał plamę, może tego lata się doczekam kwiatu
i jeszcze fiołek

A tak wygląda moje misz-masz anturiowe

a to amarylis ( nie hipeastrum) miał zakwitnąć latem, ale dał plamę, może tego lata się doczekam kwiatu

i jeszcze fiołek