Początki - ogródek roslynn

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Elżbietko pestkuję bo byłaby za duża goryczka. Chociaż mój tato mówi, że kilka można zostawić z pestkami jeśli ktoś lubi :D

Agnieszko bo chłopisko moje śpi i nie chcę go budzić. Ale jak tylko otworzy oczy to jestem przy nim ;:80
Kasiu mnie czasami też łapie niemoć i nic mi się nie chce a o finansach nawet nie wspominam bo tych zawsze mało. Gdyby tak było jak bym chciała to mój ogródek wyglądałby super, tylko właśnie kasa mnie trzyma :D

A teraz spadam bo M się obudził i potrzebuje masażu karku czy coś tam :twisted:
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sabinko chyba nie tylko kark masujesz :;230 :;230 bo coś Cię wcięło :roll:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Witaj, Sabinko :) Dawno nie zaglądałam, więc z przyjemnością przeczytałam, co u Ciebie nowego :) W poniedziałek wieczorem wróciłam z Kaszub :lol:
Serdecznie Cię pozdrawiam :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Bardzo miło było zobaczyć znowu Twój piękny ogród. Zdjecia w ramkach, rewelacja. Ciekawe jak to robisz? Ja też mam rdzę na malwach. Niby to nie szkodzi kwitnieniu, ale niezaładnie wyglada. Malwy maja taki szczególny urok, wysokie, oblepione kwiatami - piękne. W zeszłym roku kupiłam nasionka malwy żółtej pełnej. Jesienią porozsadzałam. W tym roku mam różne kolory: czerwony, różowy, biały, ale ani jednego żółtego. I tak się dałam wrobić w maliny. Pozdrawiam stasia ;:12 ;:80 ;:2 ;:97
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Sabinko, jak malowniczo w Twoim ogrodzie! Malwa się idealnie wpasowała, widzisz - natura mądra jest i tyle. Fajnie, że nie boisz się 'wstrzelać" z rabatkami w trawnik, pięknie wyglądają takie kręte linie.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p

Post »

Aż wstyd, ze tak długo mnie nie było ale już dzisiaj nadrabiam zaległości. :D

100kroyko, dzięki, faktycznie malwy tak jakoś ułożyły się tam gdzie powinny tylko te na trawniku są koszone regularnie bo przeszkadzały. A co do rabatek na trawniku to tak jakoś przymus bo wszędzie trawa :D A że kręte, no nie wiem , tak lubię. Kiedyś , dawno temu miałam same koła :D Teraz rabatki są tam gdzie uda mi się wkopać szpadel, chyba nie lubię się męczyć :D

Stasiu, ramki są w programie do przeróbki zdjęć a malwy jak malwy, kiedyś były piękne kolorki a teraz chyba się zmutowały i wyrastają jakie chcą. Nawet ładne takie pastelowe. Muszę pstryknąć fotkę bo przy rabatce wyrosły właśnie zółte ale takie blado żółte, liście od dołu chyba przytnę żeby tak nie szpeciły. :D

Moniko mam nadzieję, że na Kaszubach dobrze Ci było :D My dobrzy ludzie i przeważnie bardzo przyjazni tylko czasami upierdliwi i uparci ;:2

Agnieszko , no i zobacz jak to masowanie się przeeeciągnęęęło :D
Tak poważnie mąż już w poniedziałek wyjechał ale przyjechała mama po 4 miesiącach pracy za granicą i tak jakoś wyszło. Nawet ogródek troszkę zaniedbałam, zdążyły wyrosnąć nowe chwaściory. Za to zaprawy idą pełną parą. Troszku nie nadążam ze wszystkim. Ostatnio przesiaduję na drzewach, raz czereśnia ,raz wiśnia a potem kociołki zapełniam.
:D

Nie dość że lato tak szybko mija to jeszcze dni zbyt krótkie. Obrazek powoli dostaje kształtu, piwniczka zapełnia się przetworami, rodzinne imprezy też ważne i muszę bywać bo chcę. Nadganiam też wieczorami książki, zachciało mi się czytać sagę norweską i teraz co piątek nowa część, a nawet mnie wciągnęło. Siostra przyniosła następną sagę i to zaraz siedem części. Muszę to wszystko opanować.
Siostra pozbyła się swojej półki i trafiła do mnie. Nie ma mojego M i muszę z synem sama jakoś zawiesić. Kołki kupiłam ale , że ona strasznie długa, chyba ze 3 metry to będzie nam ciężko ją zawiesić. No zobaczymy. Najbardziej to boję się żeby wiertłem nie trafić w kable bo mnie chłopisko zabije a ja nie pamiętam jak one pod tym tynkiem idą. Nie wiem jak mój mężuś to wszystko zapamiętuje , może jednak poczekam na niego, jeszcze zobaczę.
Dzisiaj przywiozą mi drzewo , 9 metrów, muszę dopilnować żeby dobrze zrzucili a wara na moje kwiatki
:D

Lecę jeszcze do Was zobaczyć co słychać, :D
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Witaj Sabinko !
Widzę, że impreza w średniowiecznych klimatach udana.
Zaskoczyłaś mnie tym obrazem, nie wiedziałam, że masz Sabinko w rodzinie malujące osoby.
Jestem strasznie ciekawa efektu końcowego.
Bardzo ciekawa jest Twoja pomarańczowa różyczka, ma fajne, lekko języczkowate płatki.
Też muszę popełnić jakąś nalewkę na owocach, super jest potem zimą sobie wyciągnąć i się delektować.
Pozdrawiam.
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p

Post »

Pelagio jak uda mi się zrobić fotki prac ojca i ciotki to wstawię, tylko muszę sie za to po prostu zabrać. Mój obraz idzie mi dosyć ciężko, myślałam, że da się szybciej ale co jakiś czas muszę czekać kilka dni aż wyschnie :D
No i mam problemy z wydostaniem odpowiednich kolorów ale i tak cudownie się maluje, normalnie mi się to podoba chociaż jaki będzie efekt końcowy to wielka niewiadoma ;:28
Na nalewki jeszcze znalazłam nowe przepisy i mam zamiar później też zrobić więcej. We wrześniu będzie nasadzona z aronii a z czego jeszcze to się okaże. Wszystko byłoby ok gdyby ten pieroński spirytus nie był taki drogi :D
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Sabinko ja też jestem ciekawa. Pokaż jak najszybciej.
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Rozśmieszyłaś mnie z tym spirytusem :lol:
Też uważam, że za drogi, nalewki czasem robię.
Przegapiłam termin zerwania orzechów, zresztą moje przemarzły.
Dobra wychodzi pigwówka, na to jeszcze czas.
Najfajniejsza - moim zdaniem - była imbirówka tę można robić cały rok :!: :lol
Malinówka była za "ciężka" a czosnkówka - tylko leczniczo - wyjątkowo wredna. :evil:
Nie daj się dziewczynom popędzać z malowaniem, to wymaga czasu albo natchnienia.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Sabinko, uwielbiam Kaszuby :) Kaszubów też samym sympatycznych spotykam :) Poza tym nareszcie dopisała pogoda :lol: :lol:
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p
Od: 1 kwie 2009, o 14:57

Post »

:D Sabinko! Co u Ciebie? Pojechałaś z M. na wakacje? Pozdrawiam i życzę dużo pogody!
Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Aha, Sabinko, to ja.
;:2 Pozdrowienia ze wsi Szczedrzyk, całuski, Stasia ;:114
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sabinko masz 100% racje że Kaszub uparty, coś o tym wiem :wink: , czasem się zastanawiam po kim te moje dzieci takie uparte ;:112 , zapomniałaś jeszcze że chyba zawziętość to też nasza cecha.
Skończ już wypoczynek bo forum czeka i chwasty w ogrodzie pewnie też
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Witaj Sabinko !
Gdzie się schowałaś ?
Ja się za parę dni wybieram w Twoje okolice, a Ty gdzieś wybyłaś ?
Co tam słychać w Twoim ogrodzie ?
:roll: :D
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”