Karolinko śliczne nabyteczki Przejżałam swoją książkę w poszukiwaniu roślinki z drugiej foteczki, ale niestety nie znalazłam nic podobnego. Może zamieść zdjęcie na diadnostyce...w wątku identyfikacyjnym
Dziękuję za odwiedzinki:-) Faktycznie fajny pomysł z tym drzewkiem z trzmieliny- tylko teraz będę miała dylemat co zrobić, bo miała trochę nas ( w przyszłości) zasłonić od sąsiadów A ta roślinka druga to może faktycznie ta dorotka- o której pisała Ariadna. Tylko jak na nowość to była chyba trochę za tania-3 zł.
karolaipiotr pisze:Dziękuję za odwiedzinki:-) Faktycznie fajny pomysł z tym drzewkiem z trzmieliny- tylko teraz będę miała dylemat co zrobić, bo miała trochę nas ( w przyszłości) zasłonić od sąsiadów A ta roślinka druga to może faktycznie ta dorotka- o której pisała Ariadna. Tylko jak na nowość to była chyba trochę za tania-3 zł.
Moja sąsiadka płaciła 2.50 i teraz nie chce mi kupic bo to gdzieś daleko jest ,ona jest popularna ale ta zwykła zielona,a to forma variegata.
Karolko,sprawdź czy ta nieznana roślinka nie jest podobna do jedne z tych którą ci dałam.Chodzi mi o aptenię.Czy jej listki są grube i wyglądają jakby miały miniaturowe kropelki?A kwiatuszki to jakby stokrotki różowo-fioletowe?
Aniu masz rację- nareszcie zidentyfikowana!Faktycznie porównałam ją do tej od Ciebie i są prawie identyczne tylko ta ma białawe obwódki:-) Dziękuję Ci bardzo za pomoc
Czy u Was wczoraj tez była taka wichura? Musieliśmy z Piotrem pozdejmować kwiaty z balkonu , bo chyba nic by z nich nie zostało. Jechaliśmy wczoraj do Elbląga to po drodze pełno połamanych gałęzi było , aż strach było jechać. Ale warto było bo oto co z nami wróciło - peperomka:-)Malutka na razie, ale przynajmniej nie droga- 2 zł.
I aptenia i pepcia śliczne.
U mnie też jakoś mocno nie wiało ale wiatr jest,jeszcze teraz mi włosy wytargał jak byłam na zakupach.Podobno najgorzej wiało w okolicach Szczecina.