Mały ogródek basowej cz.2
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgoś ja Ci przynoszę coś ognistego od krakowskiego Mirka.
http://www.daylilynet.com/__all_intros_ ... ossard.htm
Trzymaj się ciepło - wiosna idzie

http://www.daylilynet.com/__all_intros_ ... ossard.htm
Trzymaj się ciepło - wiosna idzie

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
O matko , dziewczyny.....Dzisiaj byłam cały dzień we wrocku , więc nie porobiłam zdjęć...Jutro cały dzień tyram - muszę zacząć warzywniak robić - czas groszek posiać i dymkę sadzić.
Siedzę cały czas w gazetach i necie i próbuję zaplanować z głową rabatę nad oczkiem , bo liliowce proszą się już o posadzenie....I myślę ,gdzie zrobić fioletowo-białą rabatę i łeb mam już jak koń - a dalej nic nie wiem.Pójdę , jak zwykle na żywioł!Jutro zrobię zdjęcia "lasowi" , który sadziliśmy w sobotę.W sobotę też postawiliśmy pergolę , posadziłam pod nią 3 clematisy , które mi w tamtym roku Przemek przywiózł (bardzo ładnie przezimowały).Myślę też nad tym , co posadzić im "pod nogami"....
Roboty co nie miara - nie wiem za co się wziąć!!!!
Póki co -

Siedzę cały czas w gazetach i necie i próbuję zaplanować z głową rabatę nad oczkiem , bo liliowce proszą się już o posadzenie....I myślę ,gdzie zrobić fioletowo-białą rabatę i łeb mam już jak koń - a dalej nic nie wiem.Pójdę , jak zwykle na żywioł!Jutro zrobię zdjęcia "lasowi" , który sadziliśmy w sobotę.W sobotę też postawiliśmy pergolę , posadziłam pod nią 3 clematisy , które mi w tamtym roku Przemek przywiózł (bardzo ładnie przezimowały).Myślę też nad tym , co posadzić im "pod nogami"....
Roboty co nie miara - nie wiem za co się wziąć!!!!
Póki co -

Pozdrawiam,Małgorzata
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To zakwitła pierwsza lilia. Piękna.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Mariolu obrzeże jest zrobione z tego

Jak to w życiu bywa , palisada jeszcze nie jest skończona .....
Ado ,to lilia azjatycka , ale pachnie....i ma piękny , ceglany kolor. :P Dobrze ,że to nie jedyna
EdytoB :P ,nabyliśmy sosnę czarną ,żółtą,ślizówkę (tak to się chyba nazywa
) i wejmutkę.Chyba się jednak nie wyrobię ,żeby i Tobie pomóc!Sama widzisz ,że dziewczyny już mi robotę znalazły
Mag,znając Twoje czarodziejskie ręce - lilie niedługo zaczną Ci kwitnąć!Gdyby noce były ciepłe - chętnie wystawiłabym je na taras do koleżanek....albo do ziemi.Już po prostu nie mam miejsca!Garaż zastawiony wieeelkimi liliami (jednak nie było tak zimno , jak myślałam) , na tarasie też niczego nie brakuje....
Clematisy całą zimę były zadołowane w doniczkach w "ogrodzie" i czekały na powstanie pergoli.

Jak to w życiu bywa , palisada jeszcze nie jest skończona .....
Ado ,to lilia azjatycka , ale pachnie....i ma piękny , ceglany kolor. :P Dobrze ,że to nie jedyna

EdytoB :P ,nabyliśmy sosnę czarną ,żółtą,ślizówkę (tak to się chyba nazywa

Mag,znając Twoje czarodziejskie ręce - lilie niedługo zaczną Ci kwitnąć!Gdyby noce były ciepłe - chętnie wystawiłabym je na taras do koleżanek....albo do ziemi.Już po prostu nie mam miejsca!Garaż zastawiony wieeelkimi liliami (jednak nie było tak zimno , jak myślałam) , na tarasie też niczego nie brakuje....
Clematisy całą zimę były zadołowane w doniczkach w "ogrodzie" i czekały na powstanie pergoli.
Pozdrawiam,Małgorzata