Treissi na zielono cz.2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

I Ty Moniko twierdzisz, że Twoja szeflera jest mizerna :roll: :?:
Jak dla mnie wygląda bardzo ładnie, odbije jeszcze. Nie wiem czy dobrze widziałam ale chyba wypuszcza nowy listek od czubka :roll:
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Aniu ona od dawna stoi w miejscu. Na początku jak ją dostałam puściła sporo listków, a potem było juz coraz gorzej. Tylko dwie gałązki są w całości - na pozostałych brakuje listków :( Na czubku puszczała nowy listek, ale opadł :(
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

To może postaw ją w oknie na parapecie :roll:
Moja kiedyś też tak miała, stała w miejscu nic nie rosła. Była na szafce nocnej a tam miała mało światełka, i wzięłam ją na parapet. Dostała więcej światła i zaczęła puszczać nowe listki nawet większe od tych co miała :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety ale nie mam miejsca :( Ale stoi zaraz koło okna - wcześniej było jej tam dobrze :roll:
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A może ma jakiś lokatorów :?: :roll:
Kurcze no nie wiem co jej może być. Może jeszcze troszkę poczekać niedługo wiosna, to może ruszy i zacznie puszczać listeczki :roll: :lol:
x-M-8
---
Od: 4 gru 2008, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja swoją obciąłem ,bo zaczęła gubić liście i wyniosłem do pralni.Zero nawozu,prawie o niej zapomniałem.Zaczęła wypuszczać nowe odrosty..
Awatar użytkownika
natija
500p
500p
Od: 8 lut 2009, o 23:43

Post »

Ja swoja codziennie,troszke zraszam i wybija jak szalona,pelno nowych listkow powypuszczala i u dolu i u gory,moze tez sprobuj...
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To chyba i ja swoją zacznę spryskiwać. Też już nie pamiętam kiedy wypuściła listek. Na parapecie także nie stoi...za szeroka..nie mieści się . Ale stoi zaraz przy oknie. :roll: :roll:
x-M-8
---
Od: 4 gru 2008, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja swojej nie zraszam już bo jej strasznie leciały liście i brązowiały.Mam kilka odmian czy barw szeflery,może niedługo ruszą....
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

natija pisze:Ja swoja codziennie,troszke zraszam i wybija jak szalona,pelno nowych listkow powypuszczala i u dolu i u gory,moze tez sprobuj...
To już sama nie wiem?. Zraszać, nie zraszać?. Ale nie zraszam i też nie rośnie. :wink:
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07

Post »

Ja swoją zraszam co 3 dni. Najwyraźniej jej to służy ,bo wypuściła od lutego 4 nowe listki :D
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu lokatorów się właśnie pozbyłam :( na razie dochodzi jeszcze do siebie, więc mam nadzieję, że niedługo ruszy. A jeśli chodzi o zraszanie to spryskuje ją co jakiś czas.

A teraz jeszcze inne biedule :(

Gruboszek, który od czasu wypadku (złamanej gałązki nie dało się uratować) zmizerniał. Puszcza niewiele młodych listków i sporo gubi. Musiałam zestawić go z parapetu i obawiam się, że to możebyć brak słoneczka :(

Obrazek

Kordylinka, która od samego początku strzela fochy. Strasznie zasychają jej końcówki i wygląda to fatalnie :( Ostatnio puściła sporo listków, więc zaczynam mieć nadzieję, że się dogadamy :lol:

Obrazek

No i moje kochane difcie coś ostatnio kapryszą. Obawiamk się, że mogą mieć ziemnych lokatorów :( Zastanawiam się czy ich nie odmłodzić :?

Obrazek
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
natija
500p
500p
Od: 8 lut 2009, o 23:43

Post »

Gruboszek dojdzie do siebie nie martw sie,szkoda,ze nie ma tyle sloneczka,szybciej by sie podniusl ...
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49

Post »

Monisiu u Ciebie pięknie,jak zawsze...
O ja....cudownie wygląda szeflerka.Czyżby tarcznik ją męczył?Myślę,że może mieć za mało światła,dlatego kaprysi.
A kordylina z kolei musi mieć wilgoć,dużo wilgoci.One najlepiej rosną w terrariach. :D
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tosiu jaka ona piękna. Ma tylko dwie gałązki ze wszystkimi listkami, a na pozostałych brakuje po kilka listków :( Stoi przy oknie na podłodze - nie mogę dorobić się kwietniczka :( Miała w ziemi glizdy :cry: To już 3 roślinka - kupiłam inną ziemię niż zawsze i mam za swoje. Martwie się, że ten sam problem będzie z wyżej pokazaną difcią, bo straciła dużo liści :(
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”