Moje spełnione marzenie... tu.ja cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No cieszę się bardzo,że problem trawy mam rozwiązany. Te kopce latem może nie wyglądały by dobrze,ale teraz nie będą wcale przeszkadzać. Mam nadzieję,że to nic nie szkodzi jeśli w tej skoszonej trawie są również skoszone chwasty.
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p
Od: 6 maja 2007, o 10:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iza troszkę musisz przemyśleć czy lubisz dużo plewić , bo ja tak zrobiłam w zeszłym roku , podsypałam wokoło róż , to póżniej klęłam sama na siebie , że jestem głupia i darłam wszystko do gołej ziemi . Tak się rzuciły chwasty , że nie mogłam dać sobie rady . Od tego czasu podchodzę z dystansem do wszystkiego .
Pozdrawiam
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Witaj Izo, Zosia ma rację, gdybyś miała trawę "czystą", nie byłoby problemu. Moja bratowa zebraną i podsypaną pod rośliny trawę posypuje jeszcze trocinami. Jeśli nawet jakiś chwast przebije się na powierzchnię, to bardzo łatwo jest go usunąć.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Zosię i Gucię. Miło mi bardzo,że zajrzałyście do mnie. I to z dobrymi radami. Dzięki!
Ja tę trawę podsypałam pod 2 jabłonki. W części sadowej i tak nie mam trawnika tylko rośnie trawa, z mchem i chwastami. Na rabatki tego bym nie dała. A w sadzie już nic nie jest w stanie zaszkodzić. Dzięki jednak za troskę i rady. Niestety należę do tych co nie przepadają za pieleniem. Może kiedyś będę miała trawnik zamiast trawy na działce, ale to chyba daleka przyszłość.
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

I znów dobre rady z Twoego wątku Izo zapadają w pamięć! Dzięki, pozdarwiam najserdeczniej!
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Izo! Pięknie Ci kwitną dalie i ładnie obsadziłaś cienista rabatkę nowymi roślinami. Ta roślinka z mieszanki nasion to chyba ślazówka.
Miło do Ciebie przychodzić, bo dużo radości w Twoich zdjęciach i sporo ciekawych porad. Pozdrawiam Cię!
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki wszystkim za wizyty! Fajnie,że zachodzą ogrodnicy z dobrymi radami dla mnie i innych odwiedzających. Człowiek całe życie się uczy, a i tak umiera głupi.
Masz chyba rację Jacku, że to jednoroczna ślazówka. Troszkę kwiatem przypomina malwę, hibiskusa i ślazówkę tylko jest malutka w porównaniu do nich, a wyrosła w dwóch kolorach. Nawet nie przypuszczałam,że w tej mieszance będą tak różnorodne roślinki. Wysiałam tę mieszankę by miejsce pod przyszłe wrzosowisko nie raziło pustką. Tym bardziej,że ten róg to pierwsze co widać z alejki jak idzie się do mnie. Nawet tam nie plewiłam jak wschodziło, by nie wyrwać kwiatów. Przy tej mnogości odmian - połowę mogłabym usunąć :oops:
A na dobranoc kilka wczorajszych zdjęć z działki:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Piękna ta chryzantemka - aż miło popatrzeć.
Rozwesela te ponure dni.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45

Post »

To prawda Izuniu, całe zycie się uczymy :D ale umieramy ... duuuużo mądrzejsi ;) Spaceruję tu z wielką przyjemnością i uczę się wiele :)
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Izo! Ty ostatnio coś pisałas o swoim trawniku, że to trawa a nie trawnik, a tu na zdjęciu pięknie wystrzyzony, gładki, dywanik słowem. Piekne te duze kwiaty, mnie też się bardzo podoba, jak jest tak podzielona działka kwiatami, aż chce się iść na ich "drugą stronę".
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Cudne kolory późnego lata na Twojej działce! Aż miło patrzeć i można zapomnieć o tym zimnie, jakie teraz u mnie panuje. A czy na tym zdjęciu ze szczawikiem nie jest taka czerwona kończynka z żółtymi kwiatami? U mnie w starym ogrodzie jest to bardzo uciążliwy chwast i boję się, bym tego nie przywlókł tu do nowego.
I bergenia się obudziła po raz drugi pewnie? To znaczy, że czuje się u Ciebie świetnie! Nasturcja Twoja też piękna.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko,Ewo - cieszę się,że lubicie do mnie zaglądać.
Aga - ten kawałek widoczny na zdjęciu był siany w zeszłym roku przez moje dzieci. Przy dobrej woli można to nazwać trawnikiem. Aż sama jestem zdziwiona,że tak dobrze wygląda z daleka. Niestety to tylko 1/5 powierzchni trawiastej u mnie. W części sadowej jest koszmar. Jak trawa jest wysoka to jeszcze ją widać,a po koszeniu widać mech, chwasty i gdzie nie gdzie kępki trawy.
Przy okazji zakupów zobaczyłam w Biedronce cebulowe w bardzo okazyjnych cenach 2,99-3,99. Miałam ochotę na koronę cesarską, ale wyglądała bardzo nędznie. Kupiłam więc tylko czosnek, bo nie mam żadnego.
Obrazek

Sporo było tulipanów różnych odmian i kolorów. Moje jeszcze nie posadzone więc dałam sobie na wstrzymanie.
Słoneczko czasem dziś wyrywało się zza chmur więc poszłam posadzić ( ukorzenić) swoje różyczki z bukietu, a także otrzymaną od Ani-Raczek miodunkę plamistą. Doszłam do wniosku,że chyba już mi się nic więcej nie zmieści na leśnej rabatce. Zrobiło się na niej dość tłocznie i chyba w przyszłym roku przyjdzie mi przesadzać niektóre okazy.
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Ja podejrzewam Izuniu że u mnie lepiej nie będzie :roll: .
Jeszcze mnie forumowicze straszą ze iglaki za gęsto :roll: .
A jutro jadę na targi.Miałam nie jechac ale zdjęć dzisiejszych pooglądałam i grzechem by było tego na własne oczy nie zobaczyć :roll: .
A martwić się będę potem :wink: .
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko to świetnie,że zdecydowałaś się iść na te Targi. Nie zapomnij tylko zabrać aparatu. Jutro wieczorkiem wpadnę po oglądać fotki.
Jacku te bordowe listki z żółtymi kwiatkami to też szczawik. Kupiłam pierwszy raz takiego. Nie sądziłam,że ma takie zapędy i mogą z nim być problemy. Dzięki za przestrogę. Będę go miała na oku.
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Izuś myślę ze będzie z tym kłopot.Musze synia zabrac a juz widzę jak daje nura w te sadzonki :roll: .Chyba nie ma szans :lol: .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”