Mój ogród - Józef cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Karolcia pisze:Józefie, obejrzałam wszystko od deski,do deski. Ile ty tam masz fajnych roślin. Widzę też że jesteś miłośnikiem traw. Rozplenica jest świetna, ja nie posiadam jeszcze tej trawy. Józefie napisz proszę jaką ona osiąga wysokość. Pozdrawiam Magda. :D :D :D
Rosplenica (w końcu nie wiem czy pisze się przez z czy przez s.) ma ok metra wysokości i dwa metry średnicy.Jest już za duża i chyba na wiosnę będę ją musiał podzielić.Nie wiem jak to zrobię bo darń jest tak zbita że chyba trzeba ją będzie ciąć siekierą.Poczekaj do wiosny to i Tobie się dostanie..
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

k-c pisze:Józefie masz bardzo ładny ogród i taki zadbany :) a do tego te wszystkie twoje żyjątka :)

pięknie tu :) jestem pierwszy raz ale będę zaglądał częściej :)
oczywiście zapraszam.A Agę na kawkę też...
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

kryska pisze:Gablota z zawartością śliczna. Tylko pozazdrościć.
Krysiu..taką gablotkę bardzo łatwo zrobić.Ludzie masowo wymieniają okna więc o szkło nie trudno.Wystarczy nóż do szyb i silikon do klejenia.Po zniszczeniu kilku szyb nabiera się wprawy w docinaniu.Areszta to już kwestia pomysłu.Moja gablota była zrobiona zimą ..z nudów.Może tej zimy zostanie zastąpiona większą.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Krysiu..taką gablotkę bardzo łatwo zrobić.Ludzie masowo wymieniają okna więc o szkło nie trudno.Wystarczy nóż do szyb i silikon do klejenia.Po zniszczeniu kilku szyb nabiera się wprawy w docinaniu.Areszta to już kwestia pomysłu.Moja gablota była zrobiona zimą ..z nudów.Może tej zimy zostanie zastąpiona większą.[/quote]
Ja nawet nie muszę czekać na wymianę czyichś okien bo u nas są huty szkła/ teraz zdaje się, że taflowego już nie robią tylko samochodowe, jest też hurtownia szkła i przycinają szyby na podany wymiar. Ja jednak sama nie wezmę się za tą pracę a mój M nie ma do tego "pociągu". Powiedz tylko, czy ta gablota jest z jednej strony otwarta, a jeżeli nie to jak ja zamykasz?
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Józef pisze:
Karolcia pisze:Józefie, obejrzałam wszystko od deski,do deski. Ile ty tam masz fajnych roślin. Widzę też że jesteś miłośnikiem traw. Rozplenica jest świetna, ja nie posiadam jeszcze tej trawy. Józefie napisz proszę jaką ona osiąga wysokość. Pozdrawiam Magda. :D :D :D
Rosplenica (w końcu nie wiem czy pisze się przez z czy przez s.) ma ok metra wysokości i dwa metry średnicy.Jest już za duża i chyba na wiosnę będę ją musiał podzielić.Nie wiem jak to zrobię bo darń jest tak zbita że chyba trzeba ją będzie ciąć siekierą.Poczekaj do wiosny to i Tobie się dostanie..
Chyba przez z,ale to mało ważne. Jestem taka szczęśliwa że chcesz podarować mi kawałeczek rozplenicy z góry dziękuję.
Teraz to ty już chyba do Olkusza po te płytki nie przyjedziesz, bo z układania czegokolwiek to już teraz nici. W Olkuszu sypie śnieg jak oszalały. Pozdrawiam Magda :D :D :D
P.S Z tymi zdjęciami to ja nie wiem dlaczego takie wielkie się na tym fotosiku otwierają.
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

no tak..płytki chyba muszą poczekać do wiosny.Wczoraj u nas jeszcze nie sypało ale widziałem jadące właśnie z Olkusza ośnieżone samochody..
A jeżeli chodzi o fotki to zmień rozmiar w aparacie albo zmniejszaj po wprowadzeniu do komputera.Ja to robię w programie Picasa2 albo w IrfanView.
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

Józef pisze:
jak to nie wiesz jak podzielisz? przecież obiecałam że pomoge ;o)) już nawet szukam dla tych resztek miejsca - od dawna podobają mi się takie trawowe zakątki ;o))
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Józef pisze:no tak..płytki chyba muszą poczekać do wiosny.Wczoraj u nas jeszcze nie sypało ale widziałem jadące właśnie z Olkusza ośnieżone samochody..
A jeżeli chodzi o fotki to zmień rozmiar w aparacie albo zmniejszaj po wprowadzeniu do komputera.Ja to robię w programie Picasa2 albo w IrfanView.

śnieg, śnieg, śnieg

rano sypało ale któtko ;o((

pies na spacerze zmienił barwe na białego miśka - ale był zdziwiony jeszcze nie zna śniegu ;o))
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Niedawno uporałem się ze ścięciem miskanta zebrowego.Rośnie nad oczkiem i prawdę mówiąc najchętniej bym go usunął z tego miejsca ... nie dość że zasłania mi rododendrona to jeszcze prawdopodobnie to pędy tej trawy przebiły mi folię dwa lata temu.Został mi jeszcze do ściecia ten olbrzymi ,bo bardzo śmieci jak łodygi wyschną i przyjdą wiatry.Ale to ciężka robota bo gałęzie sa grube jak palec.A pomoc chętnie widziana!
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Józef pisze:Niedawno uporałem się ze ścięciem miskanta zebrowego.Rośnie nad oczkiem i prawdę mówiąc najchętniej bym go usunął z tego miejsca ... nie dość że zasłania mi rododendrona to jeszcze prawdopodobnie to pędy tej trawy przebiły mi folię dwa lata temu.Został mi jeszcze do ściecia ten olbrzymi ,bo bardzo śmieci jak łodygi wyschną i przyjdą wiatry.Ale to ciężka robota bo gałęzie sa grube jak palec.A pomoc chętnie widziana!
pomoc masz obiecaną, a ja biore naddatek każdej trawy ;o))

byle do wiosny
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Moja rozplenica miała tylko 50 cm średnicy i bez siekiery sie nie obyło. Teraz przesadziłam ja w takie miejsce, że będzie mogła sobie rosnąć nawet do 5 m średnicy. Józefie, jeżeli twoja jest taka duża to czeka cię nie lada wysiłek.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Ja też pospacerowałam po Twoim ogrodzie z wielką przyjemnością ;:1 Tyle ciekawych roślinek u Ciebie :shock: a trawy to już ;:8 Moje gratulacje ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

Witaj Józefie :D
... i ja w końcu dotarłam do Twojego raju. Jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego ogrodu jak i doniczkowców :)
Gablota z kwiatami dech zapiera ;:154 Taki mąż to SKARB ;:172 Tylko zazdrościć Twojej żonie takiego męża :D ... i pomysłowy ... i pracowity ... i wszystko zrobione ze smakiem ;:215 ;:215
Podziwiam i gratuluję :!: :!:
Po tym co tu zobaczyłam na pewno będę już częstym gościem u Ciebie :D
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Witaj Józefie,pierwszy raz zawitałam na Twojej działce jestem pod wrażeniem-piękna!!!!!! Tak duża ilość roślin, nie mogę uwierzyć,że to wszystko umieściłeś na 3arach.Nie tylko jesteśogrodnikiem,ale dla mnie także plastykiem i architektem krajobrazu.Bardzo podobają mi się Twoje wrzosy oraz trawy.Chyba na przyszły rok zacznę u siebie tworzyć rabatę z trawami.Podobały mi się też bardzo przypołudniki,nieśmiało zapytam czy będzieszmiał nadwyżkę ich nasion.Jak będziesz robił spotkanie grupy forumowiczów z małopolski to ja jestem bardzo chętna,często jestem w Twoich stronach,mam rodzinę w Chełmku,ogródek jest moją pasją,ale jak oglądam ogrody na forum to stwierdzam,że moja działka jest daleka od doskonałości.Pozdrawiam,będę częściej zaglądać na Twoją stronę,szkoda,że tak póżno ją odkryłam.
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

korzo_m pisze:Witaj Józefie,pierwszy raz zawitałam na Twojej działce jestem pod wrażeniem-piękna!!!!!! Tak duża ilość roślin, nie mogę uwierzyć,że to wszystko umieściłeś na 3arach.Nie tylko jesteśogrodnikiem,ale dla mnie także plastykiem i architektem krajobrazu.Bardzo podobają mi się Twoje wrzosy oraz trawy.Chyba na przyszły rok zacznę u siebie tworzyć rabatę z trawami.Podobały mi się też bardzo przypołudniki,nieśmiało zapytam czy będzieszmiał nadwyżkę ich nasion.Jak będziesz robił spotkanie grupy forumowiczów z małopolski to ja jestem bardzo chętna,często jestem w Twoich stronach,mam rodzinę w Chełmku,ogródek jest moją pasją,ale jak oglądam ogrody na forum to stwierdzam,że moja działka jest daleka od doskonałości.Pozdrawiam,będę częściej zaglądać na Twoją stronę,szkoda,że tak póżno ją odkryłam.
no to znalazła się nam następna ogrodniczka do towarzystwa ;o))
chyba jakąś imprezkę integracyjną by się zrobic przydało ;o))

szkoda tylko że pogaduchy przy grillu to dopiero za pare miesięcy... ale czy zaraz grill musi być?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”