Kasiu
Róże masz cudne ,ciekawe odmiany
Ghislone de Feligonde chyba.
Dojrzałam przepiękną ostróżeczkę jednoroczną ,siałaś do gruntu ,czy gotową kupiłaś
No i goździki ''ciegiełki'' ,uwielbiam je .
Moje bardzo skromne są w tym roku.
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami" Moje linki
Kasiu jedź do Wilna. Róże poczekają, a na starość będziecie mieli co wspominać siedząc w ogrodzie i patrząc na róże . Zazdroszczę, że Ci się róże nie pieką. U mnie nawet przykrywanie nie pomogło.
Bardzo ładna t różowa ostróżeczka .
Gożdziki kamienne czy też brodate też lubię. I mam w rożnych miejscach.
No i piękne damy różane. Gishlaine de Feligold śliczna. Moja w tym roku dostał w kość od srogiej zimy.
Ale odbiła.Odrosła , może mniejsza niż poprzedniego roku ale jest,żyje, kwitnie i cieszy .
Pozdrawiam
Pelasiu w zeszłym roku dostałam kilka siewek ostróżki, ta posiała się już u mnie. Pozbieram nasionka, tylko nie wiem czy ona się z innymi nie zapyla.
Jagusiu róże bardzo się męczyły w te upały, teraz umęczone od deszczu. Jednak nie pojedziemy, M może nie dostać wolnego.
Halinko poidełka chciałam zrobić, ale M zrobił, kilka poszło do ludzi
Aniu moja Gizelka też była cięta bardzo nisko, potem dopadł ją skoczek różany.. Ale teraz piękne kwitnie. Jak będziesz chciała nasiona tej ostróżki to się przypomnij proszę.
Rozmaitości
Kasiu
Gdzie się kupuje takie piękne wiesiołki
Pszczółki je lubią ,mamy tylko te botaniczne.
Czasem widuję u ludzi te ozdobne i podobają mi się.
Lilia lizakowa cudna ,moja jeszcze w pąkach.
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami" Moje linki
Kasiu śliczna jest ta róża Sonnenwelt! ma niespotykany kolor ale mnie zaintrygowała jarzmianka i jak będziesz mogła to zbierz nasiona, bo jarzmianki powtarzają cechy. Nie mam takiej zielonkawej.
Lilie już Ci kwitną, a moje w pączkach Jeszcze mam pytanie https://www.fotosik.pl/zdjecie/b3db9753927758d8 co to jest?
Pelasiu nie pamiętam skąd mam wiesiołka, ale rośnie prawie jak chwast, chętnie się podzielę.
Marysiu tak i mnie bardzo się ta róża spodobała. Lilie pomalutku zaczynają. a to ...duecik. Wilczomlecz od Ciebie i dzwonek, tylko zapomniałam jaki. A jarzmiankę mam w 3 miejscach to się podzielę.
Kasiu jedźcie do Wilna....dopóki nogi noszą i starcza na przyjemności to korzystajcie bo czas szybko pomyka.
Patrzę i się cieszę razem z Tobą że ogród pięknieje i plany przed Wami.
Pozdrawiam
Kasiu Wasz ogród jest coraz piękniejszy i tyle nowości widzę Ta róża i powojniki! Książe Karol bardzo ładny. Moje sadzone niedawno coś zmarniały i zarosły... oj! taki ten rok!
Do dalii masz rękę!