Moja już dojrzała działka cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja już dojrzała działka cz. 14

Post »

Iwonko tyle masz kwitnień pięknych ;:oj aż dech zapiera oglądając kolejne zdjęcia! ;:138 Maj mimo nieszczególnej aury nie szczędzi nam cudnych widoków! ;:167

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jeszcze zapomniałam pokazać Wam jaki to wielki Łopian znalazłam na wycieczce niedzielnej ;:oj

Obrazek

Obrazek
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko ten dereń to cud,muszę go sobie nabyć,orliki też wyjątkowe ,pięknie wszystko zakwitło, aż miło popatrzeć! ;:167
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Iwonko :wit
Lubie takie roznosi roślinne A u ciebie jest ich bardzo dużo.I ;:215
Co to za roślinka z ciemnymi lisciami i różowymi kwiatami ?

Żabcia świetna nad oczkiem.
A jakie liście wielkie.U mnie łopianu nie ma.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko, z dwóch powodów jestem zapóźniona w rozwoju. Po pierwsze cisza wyborcza, po drugie długo wyczekiwana wizyta przyjaciółki ze szkolnej ławy. Nieprzespane noce dają się we znaki, ale staram się choć częściowo odrobić zaległości, a w Twoim ogrodzie jest co oglądać! ;:138 ;:138
Tyle kwitnień! ;:111 A irysy jakie wysokie! :roll: Zresztą nie tylko one. Myślałam, że tylko u mnie rośliny tak pędzą w górę, ale widzę, że u Ciebie jeszcze bardziej się starają. ;:303
Masz ładną kolekcję krzewuszek i wszystkie obsypane kwieciem. ;:215
Widzę też różową dziewannę, przetacznik pagórkowaty już cały w kwiatach, a mój się dopiero zbierał.
Białą rutewkę masz? Kcem nasionka. ;:180 Śliczne orliki w odmianach, różyczka pokazuje kolorek, a żabka pilnuje oczka i jego mieszkańców. ;:63 ;:63
W ogóle pięknie i pachnąco choćby za sprawą lilaka czy piwonii. ;:138 ;:138

Słoneczka życzę i ciepłej nocki. ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Senior
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2017, o 01:25

Post »

iwonko twój ogród jest zadbany i zarośnięty mnóstwem pięknych roślin. Mnie jeszcze daleko do tego. Możesz zdradzić jakie rybki zamieszkały w twoim oczku wodnym?
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Iwonko ,przy takiej ilości roślinek zielsko chyba nie ma szans się wcisnąć ;:63 ;:63 ;:63 .Dzisiaj przykryłam truskawki ,ogórki i fasole bo straszą przymrozkami.
Pozdrawiam serdecznie ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko strasznie mi się czas skurczył, spędzam go w ogrodzie i tylko 2-3 godziny mam na komputer czy tego typu przyjemności. Szkoda że nie było mi dane zobaczyć Twojego ogrodu, bo widzieć wszystko na takiej powierzchni to musi robić wrażenie. No i pytanie z serii co to? https://www.fotosik.pl/zdjecie/a4f2852120bb1c5b
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochani :wit
Dziś z samego rana pognałam na działkę sprawdzić czy nocny przymrozek nie narobił mi bałaganu, bo pomidorki, papryki, dynie i inne cuda już rosną w ziemi przecież, na szczęście mam tak zarośniętą działeczkę, że chyba mrozek nie miał szans się przedostać do niej ;:306 , skosiłam resztę skarp, przycięłam trochę krzewów i drzewek i wróciłam do domku bo inne obowiązki wzywają, dzień uważam za udany :tan
Bożenko tego derenia to i ja chyba muszę sobie sprawić, jest cudowny, tylko czy u mnie poradzi sobie :?:
Aniu to prawda różności u mnie, że sama nie wiem co mam ;:306 , a ta roslinka o którą pytasz, to jest róża, dzika róza, prawie bez kolców.
Lucynko, ta cisza wyborcza na FO to mnie trochę zaskoczyła, bo my tu o kwiatkach przecież, polityka nic do tego nie ma, no ale minęło, ja staram się być na bierząco, ale nie raz to i sił pisać nie ma, tylko poczytam i koniec, Ty miałaś szczególny powód, bo takie spotkania nie są zbyt częste. Rutewka biała w tym roku mi chyba pierwszy raz zakwitła, oczywiście nasionka zbiorę ;:215 , a pachnąco jest tak, że dech zapiera, uwielbiam ten czas na działeczce ;:167
Józku mam te zwykłe karasie, radzą sobie świetnie, nie mam innych rybek, bo przy innych na pewno więcej zachodu, a te bezproblemowe są ;:108
Tereniu i zielsko czasem się trafi, ale tak, masz rację, jak już mi zarośnie działeczka kwiatami, to zielsku ciężko się przedostać, wyrywam je na bierząco ;:108 , ja nie przykrywałam nic, bo wczoraj do wieczora w pracy, ale okazało się, że wszystko w porządku najlepszym jest ;:215
Marysiu bo to taki czas, żyjemy między ogrodami, a domem i jeszcze pracą. Marysiu jeszcze przecież nic straconego, gdybym tylko wiedziała wcześniej żebym mogła zarezerwować sobie czas i wolne od pracy ;:196 , a na pytanie odpowiadam, to jest dzika rózyczka, bez kolców prawie, a znalazłam ją będąc na zwiedzaniu Fabryki Paliw Syntetycznych koło Polic, pokazywałam Wam ją, ale nie pochwaliłam się różyczką, pewnie jakas stara odmiana dzikuski ;:108
Dziś pokażę Wam moje Hosty :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i jeszcze mój kochany busz :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj Iwonko, coś mi się widzi że Ty foteczki na leżąco cykasz. :;230 Te irysy i orliki to na jakieś giganty wyrosły. ;:oj
Wiem, wiem, to ta deszczowa pogoda tak je zdopingowała. ;:306 Moje też zwariowały i niektóre orliki ponad metr mają. ;:224
Cudeńka masz w swoim ogródeczku i nawet tak jak Lucynka,nie pytam co to takiego,żeby kociokwiku nie dostać z niemożności posadzenia. ;:183 ;:192 ;:301
Pozdrawiam i coraz piękniejszej pogody życzę. ;:3 ;:3 ;:7
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko mam nadzieję ,ze przymrozek nie sprawił żadnej niespodzianki bo takiej ilości roślin siła i obronią sie wzajemnie ;:196 Ja znów zadaje to samo pytanie co to za cudne listki paprociowe rosną pod variegatową krzewuszką ;:180 Łopianowe liście ogromniasta ochroniły by z pewnością przed deszczem zamiast parasola
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Dzięki za odpowiedz.Dzika róża,, ;:215
Hosty piękne.A co to jest to Streep. za 2 zdjeciu pod różnościami ??
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Ależ masz różności na działce, wszystko piękne i tak bujnie rośnie.
Dobrze, że przymrozek nie dosięgnął roślin.
Liście łopianu olbrzymie, w naszych stronach już go nie uświadczysz.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochani :wit
No i zrobiło nam się nagle lato ;:oj . Ja chyba zbyt intensywnie żyję, bo już zaczęłam myśleć tak, że dobrze, że idę do pracy bo przynajmiej odpocznę ;:306 , na szczęście jeszcze jutro mam wolne i następne plany do zrealizowania. Te ostatnie dni to praca, a po pracy jeszcze coś tam, dużo się dzieje w naszym regionie, a dzieci znaczy wnuki chcą być wszędzie, no a my razem z nimi oczywiście :tan ale działeczka oczywiście też jest na tej trasie i tu też ciągle coś sadzę, przesadzam i koszę, i pielę. Na kolejny tydzień wszystkim Wam życzę takiej pogody jaką sobie wymarzycie :wit
Stasiu tak, w tym roku rosliny są jakieś wielkie, może to te deszcze je tak podbudowały ;:215
Jadziu, nie, nie było tak źle, jest dużo roślin, to jedne chronią drugie, dały radę ;:215 a ta toślinka to Wrotycz 'Crispa' :wit
Aniu to jest Jarzmianka większa 'Sunningdale Variegated' chyba ;:108
Lidziu jak to nie uświadczysz?, czytam, że w wielu rejonach nie ma już łopianu, to ciekawe czemu?
Moje kochane kwiatuchy dają popis ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jaśmin pnący Stefana

Obrazek

Obrazek

Coś na ząb dojrzewa

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Iwonko kawusie dopiłam i na ogródek, bo chwastowisko mi rośnie :roll: Piwonie śliczne ;:167 A wiesz , że ja też tak myślę - że dobrze, że idę do pracy, to w pracy odpocznę ;:224 :wink: :D Jak się nazywa ten wysoki bodziszek, śliczny, będę go poszukiwać ;:oj
Miłej niedzieli ;:3 :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”