Moje storczykowe hobby

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grażynko świetnie Ci wychodzi cyganienie-śliczne to mało napisane. Gratuluje tak pięknej kolekcji Paphiopedilum. ;:80 Aniia
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzięki Aniu za odwiedziny i miłe słowa- jakoś tym razem mi się udało, wykorzystać pretekst święta i dlatego w większej ilości storczyki wpadły do mojego kosza :D
Awatar użytkownika
Alicja N.
100p
100p
Od: 18 lut 2008, o 15:04

Post »

oooo!! jakie cudowne! moje nie chcą kwitnąć niestety:( tylko te liście i liście... ;)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

masz piękne Paphiopedila. pewnie je lubisz, bo masz tak dużo...
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Każdy pretekst jest dobry skoro kosz pełen. Niech Ci jak najdłużej kwitną, by cieszyć serce i oczy. ;:77 Ania
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alicjo-Ja swoje też mam jeszcze zbyt krótko, żeby dochować się własnych kwitnień, choć jeden seryjny wypuszcza już mój własny pęd kwiatowy. Te na fotkach, to niestety sklepowe kwitnienia. Jednak liczę, że zakwitną u mnie w odpowiednim czasie. Twoje też na pewno zakwitną, tylko, może najpierw się trochę rozrosną.

Dusia, dzięki za miłe słowa- faktycznie ostatnio moja sympatia skłania sią coraz bardziej ku sabotkom. Jest już ich tyle co Phalaenopsis- czyli 15, a na jednego jeszcze czekam.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alicjo bo może mają nie takie warunki i dlatego tylko liście ;:88 Ania
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny te o jasno-zielonych liściach wolą troche chłodniej. Ja mam takiego i jeszcze dziś pokaże go w swoim wątku. Gdy stał w ciepłym pokoju nie kwitł. Przeniosłam do chłodniejszej kuchni i zakwitł. Ania
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Alicja N.
100p
100p

Post »

już raz jeden kwitł, więc chyba nie najgorzej ;)
ale 4 z 5 to biedy ratowane z tamtego roku, więc jeszcze troche poczekam na ich kwitnienia...
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu- no widzisz, warunki uprawy widać im sprzyjają, a skoro to ratowane sabotki, więc musi minąć trochę czasu, żeby się wzmocniły i wtedy zakwitną.
Moje stoją na zachodnim oknie, a okno jest stale rozszczelnione, wiec mają dość chłodno od góry i cieplej pod spodem, bo jest tam kaloryfer, który czasami się włącza. Przekwitnięte wynoszę do przedpokoju, gdzie jest jeszcze chłodniej. Na lato całkiem wyniosę je do chłodnego i ciemniejszego pomieszczenia- zobaczę jak to zadziała na kwitnienie.
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Grażynko, aż się wzruszyłam jak zobaczyłam Twoją sabotkową rodzinkę, bardzo mnie one ostatnio kręcą , byłam wczoraj w LM i były ale cena też spora, bo po 64zł ,więc się wstrzymałam z kupnem ,muszę udać się do OBI.

Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
Alicja N.
100p
100p

Post »

ja moje trzymam na ścianie przeciwległej do okna z balkonem,więc mają świało rozproszone, i ciepło (powiedzmy temp. pokojowa- termometr wskazuje 21-22 stopnie) wyczytałam, że taka temperatura im odpowiada (marmurkowe liście, oraz o szerszych całościowo zielonych).
pozdrawiam:)
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Renatko, koniecznie odwiedź OBI, są tam sabotki znacznie tańsze, są tak śliczne w realu, że jednego na próbę warto kupić.

Alicja- owszem taką temperaturę znoszą, ale w dzień, w nocy powinno być zdecydowanie chłodniej.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Śnieżko podziwiam Twoją sabotkową rodzinkę :shock:
ja jakoś powstrzymuję się od kupna kolejnego sabotka choć baaaardzo mi się one podobają...już ponad rok czekam na kwitnienie tych co mam i nadal cisza :?
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46

Post »

śnieżka pisze:Renatko, koniecznie odwiedź OBI, są tam sabotki znacznie tańsze, są tak śliczne w realu, że jednego na próbę warto kupić.

Alicja- owszem taką temperaturę znoszą, ale w dzień, w nocy powinno być zdecydowanie chłodniej.
Ooo, to ja mam super warunki, bo taka temp. jestem im w stanie zapewnic :wink: A powiedz Grazynko jak dlugo kwitna Sabotki?
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”