Witajcie!
I znowu o jeden dzień bliżej do wiosny!
Nareszcie mróz sobie polazł gdzieś tam... Dzisiaj już mniej słońca, ale jednak trochę go było i choć lekko przymglone, to jednak świeciło.
Ale mi się rymło.
Elżuniu - prawidłowo oceniłaś zachodzące słońce. Było zimno, a nawet można rzec, że bardzo zimno, ale już jest poprawa, już nie ma mrozu. Tylko nie wiem, co jest lepsze: mróz i słońce czy deszcz i wszechobecna szarzyzna.
W tym roku mam wyjątkowo dużo nalewek, ale przecież był to wyjątkowy sezon owocowy i nie wiadomo, kiedy nam się taki przydarzy. Zresztą nie tylko owoce ale i warzywa pozwoliły szczelnie zapełnić spiżarniane półki.
Wiosną wszystko nabierze nowych świeżutkich barw, to i żaba musi.
Danusiu [Danka65] - tylko dwa pod kreską?!

Ja miałam dziesięć plus wietrzysko, ale to nocą, w ciągu dnia nieco mniej, dlatego sobotę spędziłam w domu i piekłam ciacha "babuni".
Gardło staram się oczywiście oszczędzać, co najbardziej chyba eMa cieszy, ale sama też nie narzekam, mogło być gorzej.
Pięknie dziękuję; zdrówka nigdy za wiele, więc życzenie odwzajemniam.
Danusiu [danuta z] - kochana, ja w ogóle nie śpiewam, ponieważ podobno w dzieciństwie "
słoń mi na ucho nadepnął".
Kochana, załóż wreszcie swój wątek i pokazuj te swoje zdjęcia, bo po co Ci one, jeśli nie możesz się nimi pochwalić przed publiką?
No i swoją żabę mogłabyś pokazać. A może na razie pochwal się nią w moim wątku.......
Pozdrowienia zawsze z radością przyjmuję, dziękuję i z równą radością odwzajemniam.
Dorotko [korzo_m] - pewnie że się nie poddam, ja twarda baba jestem, ale za troskę serdeczne dzięki.
Nie dołuj się przedświątecznymi obowiązkami, pomyśl o radości, jaka czeka nas podczas świątecznych spotkań rodzinnych i
doły prysną jak bańki mydlane.
Kasiu [kania] - tak, masz pełną rację, ale zanim "wypełzniemy", to jeszcze w czterech ścianach ogrody sobie stworzymy, by "wypełznąć" z gotowymi sadzonkami na rabaty.
Marysiu [Maska] - co dwa to nie jedno...jak to mówią.
Jednak słoneczko dodaje werwy i mobilizuje do większego wysiłku, nawet jeśli w czterech ścianach. Dzisiaj już było zamglone i od czasu do czasu chowało się za chmurami. Jest duża szansa na to, że jutro całe zniknie z pola widzenia.
Ślicznie dziękuję za dobre życzenia, które z całego serca odwzajemniam.
Wraz z moim dzisiejszym zachodzącym słoneczkiem życzę Wam wszystkim pięknego i zdrowego tygodnia.