Mój mały zakątek kwiatów cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój mały zakątek kwiatów cz.2

Post »

Tereniu jeszcze róże popodziwiałam. Ta wyjątkowo piękna. ;:oj Po Twoich nie widać, żeby przez opady mocno ucierpiały. Wielki szacunek za pracę przy takiej liczbie róż. ;:180

Obrazek

Liliowców też zgromadziłaś piękną kolekcję. ;:215 Obrywasz przekwitłe kwiaty, czy czekasz aż same odpadną? Podobają mi się, ale denerwują mnie suszki. Mam tylko trzy, bo usuwanie przekwitłych mnie męczy.
Miłych chwil w ogrodzie. :wit
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie parę dni słońca i praca do nieprzerobienia w ogrodzie kończę ciąć róże , robię małe porządki i w następnym tygodniu ostatnie podlanie gnojówką i do wiosny czekamy ;:174

anabuko 1 - Aniu nie pamiętam nazwy tego liliowca mam spisane , ale musiałabym trochę poszperać , mam koleżankę która kocha czerwone róże , piwonie i takie ciemne liliowce , i to jest od niej , ma przepiękne okazy.A mnie już minął ten szał liliowców. ;:168

Jakuch - Jadziu tnę wszystkie nisko i jak zauważyłaś na pierwszych już są wypustki nowych pędów kwiatowych. Dziś przyszły do mnie dwie nowe róże ,w donicach Emilly Austina po wiośnie nie wypuściła , oraz Pacyficblu do pary Przesadziłam trzy róże , były pod Nowalisami teraz patrzę , a one takie biedne , a ładne są Sally Kane , Mama Mia ,i Florida /Freya/ u jednej przy wykopywaniu ucięłam szpadlem korzeń główny, dwa boczne ma ładne z dużą ilością drobnych korzonków ciekawe czy się przyjmie dałam pod korzeń mykoryzę. ;:168

Maska - Marysiu sama wiesz , bo masz , ile jest przy nich pracy i jeszcze jak deszcz zniszczy to się płakać chce , gdy się czeka na nie cały rok. Jeszcze oprócz róż mnie rai piwonia i irys , robię co rok po dwie sztuki coś nowego , a z róż tylko ....... ;:108 ;:168

plocczanka - Lucynko zawsze tak jest , ale jak zauważyłaś ten rok jest ciężki nie tylko dla kwiatów , ale i warzyw, nie mam w tym roku pomidorów , ogórków , fasolki , trudno taki rok , oby gorzej nie było pozdrawiam ;:168

cyma 2704-witaj róża o którą pytasz rzeczywiście jest piękna to La Villa Cotta , tak przy różach jest dużo pracy , teraz po kwitnieniu znowu się przycina przekwitłe kwiaty , tak samo jest z liliowcami , a mam ich też nie mało , bo od nich zaczynałam przygodę z ogrodem ;:168

Dziś przy cięciu zrobiłam kilka zdjęć

Chantal de Merieux

Obrazek
Crocosmia lucifer

Obrazek

Schone Koblenzerin

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Och cudne, cudne te twoje liliowce.
Róże tez prześliczne.
Crokosomia w takiej ilości wygląda pięknie.Sadzisz ich więcej w jednym miejscu. Fajny bukiet tworzą.
Ja jej nie sadziłam.Ale może warto pomyśleć.
Pozdrawiam ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Moje krokosmie w ubiegłym roku już kwitły a w tym mają tylko liściory. Chantal cudna ja swoja dałam w dobre ręce, jakoś nie miałam do niej zdrowia kwitła jak chciała .Liliowce cudne jak jeden zresztą Tereniu wszystko cudnie u Ciebie kwitnie ;:196 .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tereniu czy Crocosmia lucifer rośnie u Ciebie na stałe w gruncie? u mnie wielokrotnie sadzone różne jej odmiany nigdy nie przetrwały zimy.
Ciekawa ta różyczka Schone Koblenzerin ;:333
Miłej niedzieli i pozdrawiam :wit ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Teresko masz rację,jasne róże rozjaśniają ogród.Sama nie wiem jak to się stało,że mam sporo czerwonych.Może nie tak sporo,ale te trzy krzaki pnących czerwonych róż mówią za siebie.Ukorzeniłam je kiedyś.Były trzy sadzonki i tak zostały,ale jak kwitną to wyglądają pięknie.
Róże pięknie u Ciebie kwitną. ;:138
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Tereniu, ujęła mnie francuska Chantal de Merieux. Piękny kolor i kształt kwiatów ;:167 Czy ona pachnie ?
Na nowe róże miejsca już nie znajdę ale popatrzeć i pozachwycać się u kogoś zawsze można :D
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tereniu, pomidorków to i u mnie tyle co kot napłakał, :oops: a jeszcze ubędzie, bo ciągle chorują ;:oj , natomiast ogórki i fasolka wyjątkowo mi obrodziły, ;:303 a najlepiej mają się w tym roku sałaty. ;:215 Jeszcze nigdy tak długo sałaty nie jadłam.

Pozdrawiam cieplutko. ;:3 ;:196
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Witajcie przy pięknym słonecznym dniu ;:3

anabuko1 - Aniu bardzo lubię crocosmię i mam jej kilka kępek w ogrodzie , sadzę grupowo , kwitnie raczej w drugim roku , bynajmniej u mnie bardzo ją lubię mam też pierwszy rok pomarańczową i żółtą , ale dopiero po jednym , dwóch kwiatach :wit

Maska - Marysiu tak crocosmie rosną u mnie w gruncie nie wykopuję jej na zimę , a Schone K. jeszcze kwitnie , zaczęła póżno kwitnienie ;:3

Jakuch - Jadziu nie przesadzaj ,ze wszystko ładnie kwitnie , mam ich trochę to i wyrzutki się też znajdą ;:3

danuta z - Danusiu tak jakoś wyszło ,ze mam dużo róż białych i herbatnich , ale co roku dokupuję do nich czerwone , bo też są piękne i bez nich było by mdło , więc nie martw się jesienią do nich kupisz jedną jasną i rozświetli Ci ogród ;:3

tulipanka - tak Chantal de Merieux jest ładna , ale ja zapachu u niej nie wyczuwam , teraz zwracam większą uwagę na zapach róż , przyglądam się szkółką i nie widzę nic ciekawego , może czekają jeszcze z nowościami to może coś bym wzięła , miejsca mało ;:222 ;:3

plocczanka - Lucynko na wspomnienie warzyw dostaję w.....u jeszcze takiego roku nie było , ogórki rośną siane 3 raz podlewam co dzień ;:3

A teraz parę zdjęć z czerwca , gdyż obecnie odpoczywają :tan ;:3

Port Sungliht

Obrazek

Chopin
Obrazek

Dr.Herman S.
Obrazek

Obrazek
Whiter Shade of Pale

Obrazek
Just Joey

Obrazek
Natasza Richardson

Obrazek
Evlyn

Obrazek
Distant Drums

Obrazek
Blue Girl

Obrazek
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Teresko piękny pokaz róż.Chyba specjalnie je pokropiłaś wodą do zdjęć. ;:306
Różę Chopin miałam jeden rok i zmarzła.W tym roku czeka mnie przesadzenie paru róż.Tam gdzie rosną chyba im nie pasuje,bo są jakieś marne i słabo kwitną.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Wybór różyczek mam rewelacyjny. I są to często odmiany rzadko spotykane na forum,
Łakomie też patrzę na liliowce, bo je uwielbiam. A codzienne obrywanie przekwitłych kwiatków jest cześcią mojego porannego spaceru po ogródku.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Róże w tym ogrodzie same wybierane ;:oj nazwy obco brzmiące i nieznane! Z przyjemnością obejrzałam fotki ! ;:138 ;:215 ;:333

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit
Podziwiam piękne kwitnienia róz.
Ciekawe, śliczne masz odmiany.
Z tych ostatnich żadnej nie mam.To podziwiam u ciebie tym bardziej.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tereniu jak zwykle u Ciebie zachwycające róże i niespotykane odmiany! Cudowne pastelowe kolory ;:167
Czuję wręcz zapach z ekranu.
Ty też pewnie tęsknisz za deszczem, a u mnie przed chwilą pokropiło, ale chyba tylko zmoczyło liście.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tereniu, pal lich warzywa, różyczki masz takie piękne, że wynagrodzą Ci wszystkie straty. ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam cieplutko i radosnego ogrodowania różanego życząc, buziaki zostawiam. ;:cm ;:cm
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”