pozdrawiam.
Od przybytku głowa nie boli część 4
Re: Od przybytku głowa nie boli część 4
Funkie z żółtymi kolorami bardzo ładne.Rozjaśniają zakątki.Muszę ja takie sobie sprawić.Nawet nie pomyślałam,że są takie fajne z żółtym kolorem.Faktycznie pierwiosnek jak papierowy.Dobrze go określiłaś.
pozdrawiam.
pozdrawiam.
- lanceta
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Krysiu, ależ u Ciebie kolorowo.Floksy szydlaste - tworzą ogromne poduchy.Wszystkie rośliny, są dorodne i piękne. Przeczytałam,że wybywasz do Ciechocinka - odpoczywaj,ładuj akumulatory - bo
to bardzo ważne.
to bardzo ważne.
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lodzia wybywam ale do Ustroń koło Wisły, Ciechocinek to mam prawie pod nosem więc bym pewno nie pojechała.
A w ogrodzie floksy i smagliczki pomaleńku przekwitają zrobią się szare miejsca.
Ale u mnie pół dknia padało
ile radości było że deszcz skąpo. Wczoraj resztę dali wsadziłam do gruntu, myślę że zimne Zośki już były i nić się nie przydaży.
Krasawica Moskwy już w pełni się rozwinęła

Danusiu ja tak zaszalałam z hostami, że prawie w każdym zakątku je sadze, uzupełniają puste miejsca do późnej jesieni są zielone....a te kolorowe są naprawdę urocze i jeszcze kwitną.

Julcia ubiorek wiecznie zielony mam już dość długo ale trzeba to ostro przycinać po kwitnieniu aby tworzył zwartą całość, jak nie przytniesz jest nie zdobi.

Pelagia 72 serduszka przecięłam karpę pośrodku, korzeń stary zmurszały wyrzuciłam wsadziłam młode korzonki i poszły jak burza....nawet zakwitły bo robiłam to tej wiosny.
To serduszko z wiosennego podziału,

Kasiu pierwiosnek nowy nabytek, też chodzę podglądam i podziwiam.
Boję się zimy bo ja już kiedyś też skusiłam się na takie inności i po zimie już ich nie ujrzałam.
Hosty już zaczynają swój pokaz, też bardzo lubię jak się rozwijają. Mam trzy rodzaje bzów dwa kwitną trzeci się budzi.
Bożykwiat zakwitł jednym kwiatkiem ale jest

6
A w ogrodzie floksy i smagliczki pomaleńku przekwitają zrobią się szare miejsca.
Ale u mnie pół dknia padało
Krasawica Moskwy już w pełni się rozwinęła

Danusiu ja tak zaszalałam z hostami, że prawie w każdym zakątku je sadze, uzupełniają puste miejsca do późnej jesieni są zielone....a te kolorowe są naprawdę urocze i jeszcze kwitną.

Julcia ubiorek wiecznie zielony mam już dość długo ale trzeba to ostro przycinać po kwitnieniu aby tworzył zwartą całość, jak nie przytniesz jest nie zdobi.

Pelagia 72 serduszka przecięłam karpę pośrodku, korzeń stary zmurszały wyrzuciłam wsadziłam młode korzonki i poszły jak burza....nawet zakwitły bo robiłam to tej wiosny.
To serduszko z wiosennego podziału,

Kasiu pierwiosnek nowy nabytek, też chodzę podglądam i podziwiam.
Boję się zimy bo ja już kiedyś też skusiłam się na takie inności i po zimie już ich nie ujrzałam.
Hosty już zaczynają swój pokaz, też bardzo lubię jak się rozwijają. Mam trzy rodzaje bzów dwa kwitną trzeci się budzi.
Bożykwiat zakwitł jednym kwiatkiem ale jest

6Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- lanceta

- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Czy Twoja Krasawica Moskwy ma odrosty ? Mam kilka odmian bzów - mogłybyśmy się wymienić
Faktycznie, pomyliłam Ustroń z Ciechocinkiem, wcześniej już rozmawiałyśmy na ten temat,no cóż SKS 
-
leszczyna

Lodzia spojrzałam i są odrosty, po przyjeżdzie ukopię i w doniczce ukorzenię aby mieć pewność że będzie rósł.
Taki odrost powinien powtórzyć cechy rodzicielki
Taki odrost powinien powtórzyć cechy rodzicielki
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
- buum

- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Kontakt:
Witaj Krysiu.
Ja również planuje posadzić więcej host bo bardzo lubię te roślinki
Krasawica Moskwy prześliczna.
Ja również planuje posadzić więcej host bo bardzo lubię te roślinki
-
leszczyna

Piotrze...ja też się zaraziłam hostami na tym forum, zaczynałam od pojedyńczych a teraz mam ich już sporo.
Oto moje hostowe
rondo pod starą jabłonią zaczyna nabierać barw i kształtów

A takie jeszcze inne rosnące gdzie jest luka

Oto moje hostowe
rondo pod starą jabłonią zaczyna nabierać barw i kształtów

A takie jeszcze inne rosnące gdzie jest luka

Krasawica Moskwy ma piękny kolor.Ja mam lilak węgierski,lilak Meyera,biały pełny i granatowy.Wszystkie puszczaja odrosty oprócz lilaka węgierskiego.
Ciekawe czy są funkie różowo zielone?
Ciekawe czy są funkie różowo zielone?
-
leszczyna

Danusiu węgierski lilak to ten granatowy? Pozostałe trzy mam , najbardziej pachnący to Meyera sama ukorzeniłam z odrostu, przytargałam z działki.
Jego kształt nie do końca mi odpowiada bo potrzebuje dużo miejsca natomiast zapach jego na całym podwórzu czujemy.
Różowe hosty...nie widziałam i jakoś ten kolor do hosty mi nie pasi
Miałam kiedyś niby białą...jak wychodziła z ziemi miała kolor prawie biały ale w miarę wzrostu robiła się zielona, słabo rosła i potem znikł a też o nią nie zabiegałam.
U mnie pierwsza piwonia drzewiasta zaczyna się rozwijać...naliczyłam 19 pąków.

Czosnki też już w rozkwicie, tylko te liście zawsze mnie podrażniają bo w momencie rozkwitu liście żółkną.

Jego kształt nie do końca mi odpowiada bo potrzebuje dużo miejsca natomiast zapach jego na całym podwórzu czujemy.
Różowe hosty...nie widziałam i jakoś ten kolor do hosty mi nie pasi
Miałam kiedyś niby białą...jak wychodziła z ziemi miała kolor prawie biały ale w miarę wzrostu robiła się zielona, słabo rosła i potem znikł a też o nią nie zabiegałam.
U mnie pierwsza piwonia drzewiasta zaczyna się rozwijać...naliczyłam 19 pąków.

Czosnki też już w rozkwicie, tylko te liście zawsze mnie podrażniają bo w momencie rozkwitu liście żółkną.

- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Krysiu, a jak odmłodziłaś serduszkę? Rozsadziłaś ją?
Piękne masz hosty, ja w tym roku dokupiłam 6 sadzonek w dwóch odmianach (takie do słońca) i jedną dzisiaj przesadziłam, taką która kilka lat temu posadziłam bezmyślnie w miejsce, gdzie w ogóle nic nie powinno rosnąć
Teraz bedzie miał nową miejscówkę, wreszcie konkretną 
Piękne masz hosty, ja w tym roku dokupiłam 6 sadzonek w dwóch odmianach (takie do słońca) i jedną dzisiaj przesadziłam, taką która kilka lat temu posadziłam bezmyślnie w miejsce, gdzie w ogóle nic nie powinno rosnąć
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Krysiu - za roślinki na razie dziękuję. Wszystkie wcześniejsze od Ciebie mają się doskonale.
Ale siebie to koniecznie weź ze sobą
Wow. już czosnki u Ciebie kwitną
No niestety, z tymi liśćmi to się nie starają.
Nie wiem czy dobrze robię ale ja im przycinam co chwilę te liście gdzie żółkną, bo nie chcę ich od razu tak ścinać. Ale jeszcze jest chyba gorzej jak się te liście kładą. Z tym, że jak u mnie zakwitnie czosnek to liście już są zupełnie do niczego i się ich pozbywam, bo nie mam innego wyjścia chcąc się cieszyć pięknem ich kwiatów.
Jak tam rutewka?
Ale siebie to koniecznie weź ze sobą
Wow. już czosnki u Ciebie kwitną
Nie wiem czy dobrze robię ale ja im przycinam co chwilę te liście gdzie żółkną, bo nie chcę ich od razu tak ścinać. Ale jeszcze jest chyba gorzej jak się te liście kładą. Z tym, że jak u mnie zakwitnie czosnek to liście już są zupełnie do niczego i się ich pozbywam, bo nie mam innego wyjścia chcąc się cieszyć pięknem ich kwiatów.
Jak tam rutewka?
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Krysiu - wszyscy tu podziwiają Twoje roślinki, a ja pogratuluję p.w. ogrodniczej wiedzy. Rondo pod jabłonką wygląda naprawdę fajnie. Muszę pomyśleć, czy nie przydałoby się pod moją śliwą?
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Pierwiosnki masz śliczne, zarówno Aricula Mustarde, jak i ten pierwszy https://images89.fotosik.pl/170/91e23978439df184med.jpg , troszkę podobny w kolorze.
Sanguinaria u mnie w tym roku właściwie nie kwitła, bardzo była marna. Nie wiem co jej nie podpasowało, bo rośnie w tym miejscu od lat i nigdy tak się nie zachowała. zachwyciłam sie bożykwiatami, cudne mają kolory. Ja mam takiego strasznego bladawca, który na dodatek nie bardzo chce rosnąć. Gdyby u mnie chciała tak rosnąć piwonia drzewiasta, to miałaby zapewnione miejsce. Będzie cudna, tyle kwiatów
Sanguinaria u mnie w tym roku właściwie nie kwitła, bardzo była marna. Nie wiem co jej nie podpasowało, bo rośnie w tym miejscu od lat i nigdy tak się nie zachowała. zachwyciłam sie bożykwiatami, cudne mają kolory. Ja mam takiego strasznego bladawca, który na dodatek nie bardzo chce rosnąć. Gdyby u mnie chciała tak rosnąć piwonia drzewiasta, to miałaby zapewnione miejsce. Będzie cudna, tyle kwiatów
Krysiu no to dopiero będzie spektakl jak piwonia drzewiasta rozwinie wszystkie kwiaty.
Racja lilak Meyera pachnie ,ale i rozrasta się .Bez granatowy?to taki zwykły.
Szukałam w internecie chosty różowo-zielonej niestety takiej chyba jeszcze nie ma.
Racja lilak Meyera pachnie ,ale i rozrasta się .Bez granatowy?to taki zwykły.
Szukałam w internecie chosty różowo-zielonej niestety takiej chyba jeszcze nie ma.
- any57

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gdzieś mi się zawieruszył twój wątek Krysiu, teraz przynajmniej widzę jak ogród się zmienił przez te dwa lata