Witajcie

.
Znowu nie było mnie kilka dni

. Korzystałam z ostatnich chwil wakacji i słoneczka . Dzisiaj nareszcie można odetchnąć i odpocząć od wysokiej temperatury

.W nocy trochę popadało ale jak byłam wyciągnąć marchewkę do rosołku to pod spodem ziemia sucha

. Jeszcze sporo wody musi spaść żeby ziemia prawidłowo nasiąkła. Mój ogród nie prezentuje się obecnie zbyt ładnie i niewiele roślin kwitnie. Honor ratują hortensje i babcine dalie

. Jeżówki powoli przekwitają ale w blokach startowych są miskanty

. Niedługo zaczną pokazywać swoje cudne pióropusze . Niektóre róże i ostróżki powtarzają kwitnienie ale dość skromnie. Z niecierpliwością czekam na wrzesień a wtedy zacznę przesadzać , rozsadzać , zmieniać

.
Iwonko Stefcię bardzo polecam bo chociaż jest u mnie pierwszy rok to radzi sobie świetnie . Ja na pewno też dokupię jeszcze kilka sztuk wiosną

. Hortensje obecnie królują i gdyby nie one byłoby u mnie smutno. Tylko dwie z nich przypala mi słońce a pozostałe mają cudne kwiaty . Czas bardzo szybko ucieka i niedługo zawita do nas jesień. Mam nadzieję, że będzie piękna i ciepła

. Dokładnie tak, nigdzie się nie spieszymy więc powoli zrobimy sobie wszystko na nowej części działki

. Dziękuję i również pozdrawiam

.
Comte de Chambord .
Karolino oj zdziwiłabyś się bo u mnie sucho

. Coś w nocy popadało ale to za mało

. Czekam aż ziemia porządnie nasiąknie i będę mogła powoli przesadzać rośliny. Dziękuję i pozdrawiam .
Kasiu pole trzeba kosić żeby nie zarosło tak jak kiedyś zanim się nim zajęliśmy . Niedługo jesień więc zaoramy wszystko i wiosną ruszymy z robotą

. Mam już kilka pomysłów ale co z tego wyjdzie to się okaże . Na pewno nie zrobimy wszystkiego od razu ale powolutku, małymi krokami . Dziękuję, pozdrawiam

.
Małgosiu-PEPSI planowanie jest bardzo fajne

. Zobaczymy co z tego całego planowania wyjdzie bo z tym bywa różnie

. Już mniej więcej wiem gdzie będzie warzywnik

. Bardzo dziękuję za doping

. U mnie sucho bo w sierpniu w zasadzie niewiele padało a upały były spore

. Taka to pogoda niesprawiedliwa . Pozdrawiam.
CDN