Ogród Marty - Cz. XI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XI

Post »

Martuś masz rację, że kochamy wszystkie rośliny, choć mamy też ulubione. :D Jak to robisz, że tyle białych naparstnic rośnie w jednym miejscu? Masz jednak niespożytą energię, 120 pomidorów, ogród przetwory. :shock: Zawsze Cie podziwiam, jakoś nie mogłabym temu podołać. ;:131 Taka White Cap, czyż nie powinna zakwitnąć w każdym ogrodzie, jest przecudna. ;:oj Tylko gdzie to wszystko sadzić. ;:224

Obrazek
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Martusiu

.
Ach co za zapachy muszą Ci towarzyszyć w ogrodzie przy tylu rodzajach piwonii i róż ;:167
Pozdrawiam ;:3 napisałam PW
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

Martunia Chodzę i chodzę po Twoim ogrodzie, i nadziwić się nie mogę, skąd natura bierze pomysły na takie piękne formy, kolory i zapachy ;:173
Zawsze myślałam, że piwonia, to piwonia i cóż tu jeszcze można dodać. Dopiero u Ciebie widzę, jaka to różnorodność ;:138
Pięknie masz w swoim zakątku, więc jeśli pozwolisz, przycupnę pod drzewem i posiedzę sobie jeszcze chwilę ;:215

No i czekam na widok plantacji pomidorów ;:224
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Nie sposób przejść obojętnie obok Twoich piwonii ;:63 Mają tyle kwiatów, a to przecież jeszcze nie koniec, bo widać ogrom pączków. Coral Charm jest cudowna, chyba jednak znajdę dla niej miejsce. Ostatnio nie daje mi ona spokoju ;:108
Po takim ogrodzie można chodzić bez końca, zachwycać się kwiatami i upojnym zapachem. Teraz królują piwonie, za chwilę zacznie się coś innego :tan
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martusiu jak zwykle podziwiam i uczę się od Ciebie. Co chwila zaskakujesz nowymi rabatami ..znów widzę wykładasz kapuściane liście ;:oj
będą piwonie. Niesamowita jesteś! ..Martuś czy na rabacie z misą rośnie wiąz szczepiony(jaki ) ? Jakie drzewa rosną w zakątku ze stolikiem i krzesełkami ? Teraz sadzę drzewa, krzewy i rododendrony .. no i róże kolejne :heja
Kocimiętka bardzo mi się podoba, będziesz miała małą sadzonkę wiosną ? ;:196
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Te Twoje czosnki są cudowne ,jakbyś na wiosnę dzieliła to ja się piszę,ogólnie to już nie wiem co mi się bardziej podoba ;:215 ;:215 .Kolorowy zawrót głowy ;:108 ,pozdrawiam serdecznie :witJa dzisiaj dużo podgoniłam prace ,miałam tylko wyplewić foliak ale przestało padać, dojechała córka i fajnie się pracowało :tan
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Martusiu w takim ogromie kwiecia nietrudno "zgubić" jakąś roślinkę :D No napatrzeć się nie można na te cudowności ;:oj I nawet na gunerę znalazłaś miejsce...
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ja to jestem tylko ciekawa , skąd ty kochana bierzesz siły na ogarnięcie tego całego ogromu kwiecia?
O czasie nie wspomnę....u mnie go ciągle brak. ;:145
Miłej niedzieli ci życzę i wypoczywaj troszkę.... ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Martuś :wit
Ale wielkie i piękne bogactwo kwitnień.
Ostróżki , wielkie, dorodne.
A ten dzwonek skupiony to tak z jednego taki wielki??Mój kwitnie jednym kwiatkiem :wink:
Piwonie jakie piękne, ciekawe.Suuper.Długo czekałaś na takie duże krzaczorki ??
Róże też piękne .
I perspektywy z ogrodu ;:180
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Piękne kwitnienia! Faktycznie nie można mieć wszystkiego, ale coraz więcej roślin przechodzi u mnie przeszeregowanie...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Witaj Martuś ,powinnaś w jakimś konkursie ze swoim ogrodem startować.Pięknie masz wszystko okazale kwitnie!
W tym roku użyłam Twego sposobu na kompot, tym razem truskawkowy!
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Marto piękny ten White Cap , u mnie jeszcze nie kwitł /sadzonka nie z pewnego miejsca , ale jest piękny ;:108 ;:3
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Oj Martusiu wyobrażam sobie te zapachy, u Ciebie musi być ich ogromna ilość, tyle piwonii, róż ;:167
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam gorąco miłych gości ,dziękuję ,że odwiedzacie mój ogród i zostawiacie tyle ciepłych słów,tylko mnie dwa dni nie było,bo w rodzinie mieliśmy wielkie urodziny,a w jeden dzień miałam gości i nie dało się tutaj przylecieć ,ale myślami ciągle tutaj byłam .

Mariolko,17 szt azalii to dużo,jak się rozrosną i zakwitną to będzie szał kolorów,są widoczne w ogrodzie i piękne ,piwonii też bym chciała więcej i więcej ,ale dojadą w sierpniu,powoli przygotowuję dla nich miejsce ,pozdrawiam :wit

Dorota,1 lipiec mi odpowiada,azalie kończą pokaz,ale inne kwiaty teraz je zastępują ,pozdrawiam :wit

Mariusz,dużo mam piwonii,bo je uwielbiam czosnki dosadziłam do nich w jesieni i nawet im razem do twarzy ,pozdrawiam :wit

Maryniu,wiesz jak kocham piwonie ,cudowny mam teraz okres w ogrodzie ,chociaż cały sezon jest dużo kwiatów to jednak jak kwitną piwonie jest dla mnie najpiękniej ,pozdrawiam ;:196

Anetko,chętnie obejrzę relację bo wiesz jak kocham kwiaty,dziękuję ,że się odezwałaś i życzę pięknej wycieczki,pozdrawiam :wit

Marysiu,kocimietki jest dla Ciebie dużo,one rosna do góry bo je powiązałam w snopki,bo pchały się na róże i biedaki nie mogły rosnąć ,one są z herbacianymi różami,pozdrawiam ;:196

Mariolko,mam dużo piwonii i jeszcze zamówiłam ,w sierpniu dojadą nowe odmiany,ja też mam różne babcine odmiany bez nazwy i nazywam je imionami babć od których je dostałam ,pozdrawiam :wit

Grażynko,ja już wiem ,że się nie da mieć idealnego ogrodu ,ale ja mam taki rustykalny to i chwasty się zmieszczą ;:306 tylko się troszkę nimi przejmuję ,życie leci jak szalone i jest niestety trudne ,więc dobrze,że mamy ogrody bo to wielka odskocznia i radość dla nas,White Cap to moja faworytka,pozdrawiam ;:168

Ewciu,pachnie bardzo w ogrodzie ,niektóre piwonie u mnie też przekwitły,ale mam dużo odmian i kwitnienie rozciągnięte w czasie ,dobrze ,że nie robiłam paczki ,bo jeszcze znajdą się rośliny co Ci się przydadzą ,wiec szukaj dalej ,pozdrawiam ;:168

Dorota,trudny jestwybór najładniejszej piwonii bo jedna przed drugą strojniejsza,mam parę faworytek,a i babcine bez imienia uwielbiam ,pozdrawiam :wit

Asiu,dziękuję są różne kąciki do siedzenia a ten pod katalpami największy i widać z niego ogród dookoła ,pozdrawiam :wit

Soniu,te naparstnice same tam sobie znalazły miejsce i same białe,w innych miejscach są różne ,chyba przedobrzyłam z robotą ,ale już tak mam ,zawsze coś sobie dołożę ,a potem nie wyrabiam ,ale jakoś idzie do przodu,wczoraj właśnie zrobiłam truskawkowe dżemiki,White cap jest rzeczywiście cudna i ją polecam ,to właśnie moja faworytka ,pozdrawiam ;:168

Krysiu,myślę ,ze sama się przekonasz ,do zobaczenia ,odpisałam na pw,pozdrawiam ;:196

musze podzielić odpowiedzi .
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Gosiu,piwonii jest tyle odmian ,ze głowa mała i wszystko bym chciała mieć ,ale to niemożliwe bo brakło by mi ogrodu ,siedź ile masz możliwości ,a najchętniej to siedź w realu,przecież mogła byś mnie odwiedzić ,mówisz,że mam plantację pomidorów no to się uśmiałam ;:306 na razie rosną ładnie ,żeby tylko się nie pochorowały,pozdrawiam ;:196

Iwonko,trzeba mieć w ogrodzie jakieś piwonie ,bo są cudowne ,Coral Charm ma taki niespotykany kolor ,jest cudna ,teraz to już wszystko naraz kwitnie ,ja nie zdążam robić zdjęć ,pozdrawiam :wit

Violuś,musiałam sobie zamówić jeszcze piwonie ,bo je uwielbiam ,więc walę liście w nowe rabaty ,żeby nie przewozić kompostu ,na rabacie z misą to znaczy nad misą jest wiąz szczepiony na niewysokim pniu ,ale nazwę wyrzuciłam ,bo wtedy nie była mi potrzebna a w zakątku ze stolikiem rośnie 6 katalp szczepionych na pniu na wysokości około 2 m,żeby swobonie można było chodzić ,a nad głową zrobił się dach z liści ,moje katalpy mają złote liście ,bardzo lubię ten zakątek przedtem nie było tych płytek tylko same katalpy rozstawione w odległości 3 metry od siebie i siedzieliśmy na trawie ,a teraz zrobiłam płytki ,a wokół pni katalp takie małe ogródeczki ,fajnie ,ze Twój ogród się powiększa,kocimiętki jest dużo,pozdrawiam ;:196

Tereniu,czosnki wsadziłam w jesieni ,one zostają na zimę w gruncie ,to może na wiosnę się podzielę ,albo dam ci namiary gdzie kupiłam ,bo nie wiem czy one się podzielą i rozmnożą tak prze jeden sezon ,miło bardzo ,że ogród się podoba ,ja też ciągle plewię ,ale to syzyfowa praca bo ciągle jestem sama w ogrodzie ,pozdrawiam ;:168

Gosiu,gubię się totalnie ,ciagle czegoś nie dopatrzę ,że kwitnie dopiero przy okazji znajduję ,gunnery mam dwie jedna taka niższa ,a teraz ma być ta wielka ,wywaliłam starą wierzbę i było miejsce na gunnerę ,pozdrawiam ;:168

_oleander_,ja też nie wiem jak to robię ,nieraz wydaje mi się ,ze nie dam rady ,a za moment zrobione ,ale też chronicznie cierpię na brak czasu ,od 1 lipca zamykam moją działalność ,są urlopy i wyjeżdżamy na działkę do lasu w świętokrzyskie ,a pod koniec lipca jadę do Buska kąpać się w wodach siarkowych i na masaże :uszy więc odpocznę ,pozdrawiam ;:196

Aniu,dzwonków jest więcej ,bo on takimi rozłogami się rozmnaża ,nie jest agresywny ,jeżeli masz ciągle jeden to na wiosne go podziel i posadź te małe sadzoneczki obok siebie i będziesz miała dużo ,na kwitnienie piwonii nie czekam długo ,te posadzone w sierpniu ubiegłego roku wszystkie już kwitną i to kilkoma pędami ,ale to wszystko zależy jaką kupisz sadzonkę ,bo jak jeden korzonek jak paluszek to się wtedy czeka długo,róże tez zaczynają kwitnienie i robi się coraz piękniej ,pozdrawiam :wit

Mariolko,ja też stare brzydkie krzaki wyrzucam i już robi się miejsce na nowości ,tak ciągle będziemy coś przerabiać :uszy

Bożenko,konkursy mnie nie rajcują ,więc nie będę sobie głowy zawracać ,wystarczy ,ze Wam się podoba i kibicujemy sobie nawzajem w ich tworzeniu to już jest dla mnie nagroda :heja ,dobrze ,że zrobiłaś kompoty tą metodą ,bo są pyszne i zdrowe ,zaraz będzie agrest i porzeczki czerwone i czarne ,z każdych owoców są pyszne ,tylko nie można robić z jagody leśnej .bo fermentuje ,pozdrawiam ;:168

Tereniu,White Cap to moja najulubieńsza piwonia ,ma dużo bocznych pączków i dłużej kwitnie ,pozdrawiam ;:168

Iwonko,teraz to we wszystkich ogrodach pachnie ,tyle roślin kwitnie, u mnie rozkitnął cudownie pachnący Jaśminowec,mam 4 sztuki i to z historią ,na pewno ma około 100 lat ,przyjechał dawno temu z kresów do pewnego ogrodu i kilka lat temu podzielono się ze mną ,dostałam 4 sadzonki i dbam o nie szczególnie ,one mają duszę,piwonie też mam stare babcine odmiany i też je uwielbiam pozdrawiam :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”