Darek Co do marchwi, to faktycznie zalicza się tu praktycznie każdy tyci korzonek, który trzyma się marchwi. Niektórym się takie coś nie podoba, jednak długość, to długość. Osobiście wole długie marchwie, gdzie widać marchew jako taką, a nie niteczki.
Seba A Ja chciałbym takiego arbuza jak Piotr mieć w ogródku.. Choć i z moich jestem mega zadowolony.
Ja co roku uprawiam jakieś gigantyczne warzywa z różnym skutkiem ale w tym roku bardziej postawiłem na zwykłe warzywa, a i wiosna nie była zbyt łaskawa, przez co kalarepy popękały, słoneczniki rosną marnie, czosnek nie urósł za duży, kukurydza nie skiełkowała mimo nasion z różnych źródeł, jest też butternutt gigant ale już łapie jakieś choróbsko a że wysadziłem obok ogórki, to nie ratuje go nawet, arbuzy coś mi podkopało i jest zawiązany tylko o jwden i ejst malutki. Dynia gigant rosła ładnie choć zawiązała nie co za późno, to jakiś zwierz ją pogryzł i teraz ma ogromne blizny i nie wiem czy w tych miejscach nie pęknie. Ogórki zabiedzone praktycznue nic z nich nie ma. Jedna papryka na długość rośnie w miare, tykwa długa rośnie nie za dobrze ale zawiązała już trochę owoców, musze zrobić im selekcję. Papryka gigant mi się pomieszała ze zwykłymi i nie wiem teraz czy ona jeszcze jest w ogóle. Tak myślę czy coś jeszcze ale ogólnie w tym roku szału nie ma z gigantami.
To rzeczywiście trochę pechowo. Znalazłem jeszcze jakieś nasiona z pakietu EGVGA, ale same dynie, trochę się zdziwiłem, że po tylu latach kiełkują. Będziesz dzielił się nasionami na koniec sezonu? Chętnie zakupił bym pakiet.
Jak nie pod koniec sezonu, to zapewne wczesną wiosną coś zorganizuje, gdy przyjdzie pakiet z egvga, z racji iż będe raczej się skupiał już na kilku wybranych warzywach gigantach, niż na całej ich masie z której później nie za wiele wynika, bo przy ogromie normalnych warzyw, te są po prostu,,z doskoku"
W tym roku jeszcze mam tykwe długą ale za rok ją zamieniam na fasole i na stelażu będzie fasola, bo za dużo zabawy z tykwą by uzyskać fajny wynik, a fasole to zawsze można zjeść.