Rzodkiewki ładnie wzeszły, marchew powoli się przebija i sałata. Dymka całkiem spora. Najbardziej dumna jestem z dymki wysadzonej jesienią oraz czosnku. Okazało się że jesienią wysiałam też sałatę i marchew, one wzeszły, chyba jeszcze pietrucha powinna być ale jej zajmuje to więcej czasu. Dzisiaj wysiałam do doniczki w tunelu bazylię, rukolę i słonecznik ozdobny.
W domu papryka i pomidory czekają na przepikowanie, por na strzyżenie a seler na OPR. Szczypiorek wyniosłam pod folię. Sunburst 2 z 6 się pojawiło.
Dziś piękny słoneczny dzień u mnie. Posiałam marchew Berlicumer, pietruszkę korzeniową, kilka odmian rzodkiewki (po trochę, nie po całej o paczce ) sałatę, posadziłam cebulę dymkę i przepikowałam szpinak siany jesienią.
Mam tego roku kolendrę ale posiałam na rozsadę w domu. Nie wiedziałam, że można już do gruntu....niedługo będę pikować. Czy mogę już prosto do gruntu?
Czy ktoś z Was wysiewa kozieradkę? Mam ochotę spróbować po raz pierwszy w tym roku, naczytałam się sporo dobrych rzeczy o niej, o używaniu listków i nasion w potrawach.
Trochę się pospieszyłeś, ale spróbuj przetrzymać. Nie wiem, jakie masz doniczki, może przesadź do większych. Tylko pamiętaj, że cukinie nie lubią przesadzania.