Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.

Post »

Ta gąsienica, to ma chyba aspiracje urosnąć do nieba, tak się wyciąga i pręży... ;:306 ...zresztą bufet ma pełny... :;230
Na oczku masz jakąś siatkę ochronną rozłożoną? Bo na zdjęciu tak coś widać, ale nie jestem pewna ;:333
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Aniu[aneczka1979] dziękuję, skalniak jeszcze potrzebuje troszkę dopieszczenia :) muszę więcej kamieni nazbierać, bo troszkę mało jest, no ale to z czasem się go dopieści hehe :)

Piotrek[buum] ależ skądże znowu nie zakłócałem im spokoju, przechodziłem obok mojej róży i słyszę: "Halo, proszę Pana, czy mógłby Pan nam zrobić zdjęcie" no to nie odmówiłem ;:306 ;:306 ;:306

Ewelinka[ewelkacha88] dziękuję :)

Alicja[Alicja125] no wiesz ja podejrzewam, że te muchy to takie ekshibicjonistki były :;230 :;230 :;230

Elu[pela11] hmm jakichś specjalnych zabiegów im nie robiłem, jak przekwitły to je ogłowiłem tylko i nawozem podsypuję na wiosnę :)

Małgosiu[PEPSI] jeszcze rybek nie ma, ale może już w ten weekend będą pływały :) zobaczymy czy się uda, ogólnie chcę żeby kilka kolorowych było :)

Sabinko[nifredil] hmm mam nadzieję, że rybki zajmą się ewentualnymi komarami :) i po prostu je zjedzą :)

Jolu[April] mam fontannę na baterie słoneczną tylko jeszcze w altanie leży muszę zamontować :) i ruch wody będzie hehe :)

Aniu[tara] no u mnie jeszcze nic nie wpadło więc, a dodatkowo siatka leży więc jak coś to nie powinno się utopić :) coś wolno roślinki odbijają w oczku ciekaw jestem czy się pokażą ;:224

Basiu[apus] tak na oczku mam siatkę, przeciwko liściom i kotom :) bo koty mi rybki wyjadły, albo ptaki :)
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Co robią muchy ? Jedna niesie drugą na plecach ;:306
A gąsienica wypatruje niebezpieczeństwa :lol:
Są już jakieś żabki z oczku ?
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No Mariusz, żeby tak podpatrywać biedne muszki :wink: a gąsiennicy czym prędzej bym się pozbyła bo już widać czym się odżywia...
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam :)
Dzisiaj pogoda nie należała u mnie do najlepszych, słonka nie było, pochmurno zanosiło się na deszcz, ale nie padało. W sumie od rana byłem na działce wsadziłem hortensje, skosiłem trawę, bo rośnie jak na drożdżach :P i takie tam drobne prace :)

Obrazek

Obrazek

Seba[seba1999] żab nie ma, może kiedyś wpadną :)

Obrazek

Obrazek

Aniu[TROJA] jakie one tam biedne :;230 nom gąsienicy zamiast się pozbyć to jej foty robiłem, a dzisiaj już jej nie mogłem znaleźć ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pszczółki pracują ostro :) myślę, że będę już miał własne kokony :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Ślicznie Mariusz. Ja dziś wolne miałem od działki bo gości miałem :) dostałem od siostry i szwagra magnolie :D w poniedziałek idzie do gruntu :D
Pszczółki ostrio pracują, to dobrze. Fajnie że są ;:333 A i kokonów się doczekasz :D
Ślicznie Ci kwiatuszki kwitną ;:215 I bardzo ładny porządek u kolegi ;:333

Czy Ty Mariusz masz u siebie obrzeża trawnikowe??? Te czarne plastikowe.
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piotrek, tak mam obrzeża trawnikowe :) Magnolii zazdroszczę ja niestety jeszcze nie mam w swojej kolekcji :)
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

A mój mąż dziś skosił mi moją magnolię :( następną jaką kupię to chyba już wielka musi być bo znowu ją stracę. Ładnie wszystko kwitnie u Ciebie, ja już nie mogę się doczekać mojej rabaty na rododendrony, tylko cały czas myślę co z nimi posadzę w to kwaśne podłoże.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

maniolek pisze:Piotrek, tak mam obrzeża trawnikowe :) Magnolii zazdroszczę ja niestety jeszcze nie mam w swojej kolekcji :)
A gdzie kupowałeś na allle.... ???
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

TROJAAniu a może te nasze M dogadali się w tym koszeniu bo mój przez to koszenie np.wyleczył mnie z dalii w ub.roku co wyszły to kosiarką ;:306
Widzę przepiękne azalie u mnie coś nie chcą rosnąć, co prawda nie są one z reguły wyrywne ale u mnie to plaga, marne, nie ten klimat, nie lubią mnie, będę wpadać do Ciebie podziwiać.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Wredna gąsienica, nie poczekała na Ciebie ;:306 może się obraziła, że za mało fotek jej strzeliłeś?
Dużo dzieję się na Twoich włościach. I Ty i murarki uwijacie się jak w ukropie, aż miło popatrzeć ;:138 Moje czosnki jeszcze maja zupełnie zamknięte główki, a u Ciebie już fioletowe kule. Mam tylko białe (z tych kulistych), fioletowe muszę sobie dokupić jesienią.
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Czosnki masz wspaniałe.Warzywniak też nie mały,pomidorki widzę nawet :D
Awatar użytkownika
Ketmia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 cze 2006, o 10:57

Post »

maniolek pisze:
Obrazek
Masz dokładnie taki sam zestaw, jak ja ;:136 . U mnie też wysoka żółta, a obok trochę niższa pomarańczowa :wink: . Rosną tak latami, myślałam, że pomarańczowa nadgoni, ale jednak nie chce :).

Masz dużo pięknych i zadbanych roślin. Widać, że ogród to naprawdę Twoja pasja!

http://www.fotosik.pl/zdjecie/0d413b6db061ceb3

Jakie hortensje wkopałeś? To te od Adriana?
pozdrawiam, Ela
Mój zielony zakątek
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Witaj Mariuszu :wit
W końcu do Ciebie dotarłam i jestem mile zaskoczona ładem i elegancją w Twoim ogrodzie. ;:oj ;:138
Oczko i skalniaczek gustownie urządzone a jak pojawią się rybki, to koty znowu będą miały urzędowanie. ;:306
Piszesz, że masz siatkę, czy ona pozwoli żabkom swobodnie się poruszać, żeby się w nią nie wplątały. ;:202
Owadzi domek spełnia w ogrodzie ważną rolę, bo będziesz miał własną siłę roboczą do zapylania wszystkich nasadzeń. ;:215
Powodzenia w zrealizowaniu kolejnych ogrodowych planów. ;:333
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ania[TROJA] no to mąż powinien po uszach dostać, że magnolie zniszczył ;:14 albo powinnaś mu ją jakoś zaznaczać :) hmm roślinek kwasolubnych jest troszkę, więc będzie w czym wybierać nie musisz się martwić :)

Piotrek[buum] tak kupowałem na alle..., najtaniej mi wychodziło :)

Aniu[tara] spokojnie na pewno odbiją i Twoje :) zobaczysz, ale oczywiście zapraszam do siebie jak coś by Twojej jednak nie chciały rosnąć ;:224

Iwonka[Iwonka1] staram się tyle ile mogę żeby to wszystko jakoś się prezentowało :) no ja białych nie mam ale myślę, że tej jesieni wzbogacę się i o białe i o fioletowe :)

Mariusz[gloff] dzięki ;:304

Elu[Ketmia] dziękuję za miłe słowa :) tak, hortensje te od Adriana :) ale powiem Ci, że jak wsadzałem to się zorientowałem, że jednej nie dostałem :( (brakuje Strong Annabelle), a że gratis był w paczce to nie zauważyłem bo ilość roślin się zgadzała, wsadziłem Miss Saori, Limeligt paniculata, Red Wonder Everbloom i Hydrangea Romance z serii You and Me Niebieska :)

Stasiu[stasia_ogrod] dziękuję ;:196 i zapraszam częściej :)

A tu moja fontanna :)
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”