Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Post »

Marysiu, na działkę można wejść przez dwie furtki, natomiast bramę otwierają dla samochodów w piątki i soboty. W taką niepewną pogodę wolę pojechać ;:71 ,bo od miejsca parkowania mam jakieś 200m do mojej działeczki, dzięki czemu nie zdążę zmoknąć. :tan
Marysiu, czy to się leczy?
Mam na myśli ten zespół. ;:306

Dobrej nocy. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jagodo niewątpliwie znalazłoby się jeszcze wiele propozycji, ale wszystko w swoim czasie! ;:306 Tym bardziej, że zaczyna się najbardziej ulubiony przez Ciebie czas wydrapywania resztek i zaczątków ogrodowych ;:306 Obrazek

Asiu a winogron było tyle, że pojedli wszyscy w okolicy, wino bąbelkuje i ptaszki mają stołówkę ;:333 Na goji jako prawdziwy ogrodnik cierpliwie czekam ;:204

Iwonko zostawię goji na krzaku może się rozsieje ;:306 Roślinki zasnął jak je kołderka nakryje ;:306

Lucynko oj faktycznie zapomniałam z tym wjazdem. Lucynko ten zespół nie dość że jest nieuleczalny, to jeszcze pogłębia się ;:202 ;:202
Dobrej nocy ;:168
gralys
50p
50p
Od: 2 lis 2016, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu :wit . Już drugi dzień u mnie mokro, dżdżysto, pochmurno i ohydnie ;:145 .A ja snuję się z kąta w kąt ;:222 i dochodzę do wniosku, że najszczęśliwsza jestem, jak mam robotę w ogrodzie ;:306 , jak się narobię jak " dziki osioł" i wszystko mnie boli wtedy jest mi najlepiej na tym świecie :;230 :tan i chce mi się żyć. ;:215 .Mam nadzieję, że może jutro choć na chwilę wyjrzy ;:3 ;:3 , bo jeśli nie to chyba zwariuję... ;:124 . Pozdrawiam Cię ;:168 i życzę Ci dobrej nocy ;:19 , a jutro ;:3 .
Rabatki na wiejskim podwórkuGrażyna
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ja dzisiaj nawet nie zajrzałam do ogródka a Ty Marysiu sporo zrobiłaś .Mnie juz się nie chce nic robić a musiałabym wyzbierać chore różane liście .Może jutro zajrzę obejrzeć czy coś z różanych pąków rozkwitło.U mnie było pochmurnie aczkolwiek ciepło jak na połowę listopada
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,widzę dzielnie przygotowujesz ogród do zimy,ja może od jutra zacznę ;:306 pogoda u mnie była dzisiaj super do ogrodu ,ale nie wyrobiłam się ,jutro też może będzie fajnie ,dzisiaj oglądałam pogodę i cały tydzień ma być ciepły,aż się ucieszyłam , w moim ogrodzie róże dalej się produkują ,chociaż nie wszystkie i jakieś 2 nowe chryzantemy zakwitły i nawet spory mróz wytrzymały,ja też mam pełno kopców,rośliny są na wierzchu ,albo zapadnięte ,pozdrawiam i dobrej nocki życzę ;:196
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

No Marysiu pracujesz i pracujesz w ogrodzie , ale to dobry czas. Ja też tak lubię jak najwięcej zrobić jesienią to potem wiosną mniej . U mnie ciepło, trochę wiatr ale ciepło i słoneczko nawet, to nadal rozsadzam marcinki , nawet chryzantemy i przesadziłam te róze ktore mają ciasno. Jak jesienią sadziłam w ub.r. to wydawało się ,że ok ale jednak ciasno i częsc przesadzam. Bąbel w pracach pomaga , biega i kradnie z pod ręki chwasty, roślinki i ucieka z filuternym uśmiechem ;:306
Miłego i ciepłego łykendu życzę ;:215
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Ja dzisiaj odwiedziłam mój ogródek , powitały mnie dzikie kotki w prezencie dostały dużo smacznego jedzenia :twisted: :evil:
Praca ogrodowa jakoś mi nie szła,wylałam wannę wody pod iglaki,okryłam aukubę i wróciłam do domu.Teraz wybieram się na spotkanie do nowo otwartej kawiarenki na naszym osiedlu, będzie nas dziesięć sąsiadek ;:162 (stolik zamówiony) ;:304
Jutro cały dzień przeznaczony na działkę i mam nadzieje że nareszcie zakończę prace ogrodowe ;:306
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Marysiu, wiem , że już wcześniej rozmawiałyśmy o jabłuszkach, ale ja już tam wolę pilnować interesu :lol: ;:196
Jagody Goi są jakie w smaku? Nigdy nie miałam okazji ich spróbowania.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam!
Dzień piękny! jesienny, słońce, 14 st ciepła, po południu zerwał się lekki wiatr ;:224 Niestety głowa sygnalizuje halny ;:oj

Grażynko mam nadzieję, że dzisiaj wrócisz do domu urobiona po kokardy, że będziesz tak zmęczona że aż szczęśliwa ;:306 Ja nie szalałam, bo najpierw pojechaliśmy po zboże dla moich nienażartych kur które jajek nie noszą, a potem po prostu poszłam na spacer po włościach. Zajrzałam we wszystkie kąty i jest mi dobrze ;:215 No to czekam na Twoje relacje i życzę miłego wieczoru ;:196

Jadziu liście moich róż są zdrowsze niż w lipcu, latem były niektóre całe w plamistości a teraz żywo zielone i zdrowiuteńkie :D Przydałoby się żeby jutro nie wiał wiatr to zrobię ognisko a na koniec może wrzucę parę ziemniaczków...fajnie by było!

Martusiu może dzisiaj udało się popracować choć trochę? No właśnie jak było mroźno to myślałam i zaczęłam rośliny układać do snu, ale dzisiaj znowu mi przeszło i mimo że pokazało się w polu trochę kopców, to nie przywiozłam do ogrodu bo roślinom byłoby za gorąco ;:306
Ja już pościnałam pączki róż do wazonu przed mrozami a teraz wychodzą nowe, a co będzie dalej nie wiadomo? Twoja gleba jest lekka to myszowatym dobrze się grasuje ;:124 Pozdrawiam Cię i życzę miłego weekendu ;:196

Karolino a ja marcinki i chryzantemy wiosną dzielę, teraz pozwalam im odpocząć po kwitnieniu :D U mnie też ciepło ale do prac mam zrywy od czasu do czasu. Dzisiaj co prawda wyrywałam trawki co przerosły poduszki rośliny. Niby było zimno, a chwastom to nie przeszkadzało ;:124 Masz miłego i wesołego pomocnika ;:306 Dziękuję w wzajemnie miłego wypoczynku ;:180

Irenko jak zwykle zajęta, opiekuńcza i towarzyska i tak trzymaj bo to jest Twoje życie ;:168

Małgosiu no właśnie i mogło jabłuszko już ukorzeniać się u Ciebie :D A masz rokitniki bo dzisiaj odbyłam spacer w pole i mnóstwo skoszonych przez M siewek ładnie odrasta :D
to dziewczyna w koralami

Obrazek

a to chropowaty facet z zarostem ;:306

Obrazek

parę jesiennych jeszcze ujęć

Obrazek

Obrazek

dla takiego widoku chciałam go mieć Powojnik tangucki...jeszcze raz dziękuję Tereniu ;:196

Obrazek

a te maleństwa cieszą niezmiernie!

ObrazekObrazek

Obrazek

Słoneczko wzeszło i zaszło!

Obrazek

Obrazek

Ciekawego wieczoru!
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

"będziesz tak zmęczona że aż szczęśliwa " ...skąd ja to znam Maryś :D
Kochana masz męża żony rokitnika ;:oj
...a jak z owocami czy warto to sadzić bo, że kolczaste to wiem.

Widoczki jak zwykle piękne.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Elu Halżbiytko jak się cieszę, że jesteś ;:168 Mam nie wiem czy to mąż bo ślubu u mnie nie było przyjechali razem ze szkółki ;:306 a tak na poważnie to dlatego mam owoce, bo na poprzedniej działce miałam tylko oną, a w pobliżu nie rosło nic podobnego to owoców nie miałam ;:185 Kiedyś miałam takie miejsce gdzie... nie ja ;:185 ale pewna pani zbierała owoce po przymrozku i robiła przecier, dostałam słoiczek i postanowiłam mieć rokitnika. Nie dość że pyszne to podobno super zdrowe!
Może w tym roku pozbieram chociaż to dopiero drugi rok owocowania, ale w następnym to na pewno zrobię taki pyszny mus!
Dziękuję ;:168 ha ha! bo jak się nie zmęczysz to nie czujesz szczęścia ;:306
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witaj, Marysiu!
Też mam Tanguckiego i też w takie baby się przyodział. ;:333 A pozyskałam go z własnego wiosennego siewu. ;:108 Nasiona od sąsiada (kradzione). :uszy Spoko, spoko. :tan Przyznałam się, ale dopiero jak roślina urosła i pokazała kwiatki. :tan :tan
Śliczne te Twoje "maleństwa"! ;:215
A obrazy wschodzącego i zachodzącego słońca jak zawsze majstersztyk. ;:138 ;:138

Miłego wieczoru. ;:196
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Pogoda dziś cudowna była, aż szkoda mi było siedzieć w tym brudnym mieście. ;:160

Powojnik, miskant i modrzewie bardzo malowniczo teraz wyglądają.

A ten Twój duży rokitnik na końcu zagospodarowanego terenu to jest żeński czy męski?
Ładnie te pomarańczowe kuleczki wyglądają, aż chcę się jeść.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Marysiu...także zapytam o płeć rokitnika, po czym to to poznać ;:306 . Kiedyś się już przymierzałam do niego ale na karteczce nie było znaczka. ;:oj Ani ptaszka ani trójkącika :;230 . Modrzewie pięknie wybarwione. ;:128 Pozdrawiam. ;:168
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Mój modrzew pendula już opadł z igiełek i ścielą się one jak dywanik, a przy okazji pierzynka dla rosnących pod nim Cieszynianek. Dzisiaj wiało okropnie i o mały figiel nie wyrwałoby mi z ziemi róży która zbytnio się rozrosła.Niestety musowo musiałam ją podciąć i podwiązać.
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”