Witam!
Dzień piękny! jesienny, słońce, 14 st ciepła, po południu zerwał się lekki wiatr

Niestety głowa sygnalizuje halny
Grażynko mam nadzieję, że dzisiaj wrócisz do domu
urobiona po kokardy, że będziesz tak zmęczona że aż szczęśliwa

Ja nie szalałam, bo najpierw pojechaliśmy po zboże dla moich nienażartych kur które jajek nie noszą, a potem po prostu poszłam na spacer po włościach. Zajrzałam we wszystkie kąty i jest mi dobrze

No to czekam na Twoje relacje i życzę miłego wieczoru
Jadziu liście moich róż są zdrowsze niż w lipcu, latem były niektóre całe w plamistości a teraz żywo zielone i zdrowiuteńkie

Przydałoby się żeby jutro nie wiał wiatr to zrobię ognisko a na koniec może wrzucę parę ziemniaczków...fajnie by było!
Martusiu może dzisiaj udało się popracować choć trochę? No właśnie jak było mroźno to myślałam i zaczęłam rośliny układać do snu, ale dzisiaj znowu mi przeszło i mimo że pokazało się w polu trochę kopców, to nie przywiozłam do ogrodu bo roślinom byłoby za gorąco
Ja już pościnałam pączki róż do wazonu przed mrozami a teraz wychodzą nowe, a co będzie dalej nie wiadomo? Twoja gleba jest lekka to myszowatym dobrze się grasuje

Pozdrawiam Cię i życzę miłego weekendu
Karolino a ja marcinki i chryzantemy wiosną dzielę, teraz pozwalam im odpocząć po kwitnieniu

U mnie też ciepło ale do prac mam zrywy od czasu do czasu. Dzisiaj co prawda wyrywałam trawki co przerosły poduszki rośliny. Niby było zimno, a chwastom to nie przeszkadzało

Masz miłego i wesołego pomocnika

Dziękuję w wzajemnie miłego wypoczynku
Irenko jak zwykle zajęta, opiekuńcza i towarzyska i tak trzymaj bo to jest Twoje życie
Małgosiu no właśnie i mogło jabłuszko już ukorzeniać się u Ciebie

A masz rokitniki bo dzisiaj odbyłam spacer w pole i mnóstwo skoszonych przez M siewek ładnie odrasta
to dziewczyna w koralami
a to chropowaty facet z zarostem
parę jesiennych jeszcze ujęć
dla takiego widoku chciałam go mieć
Powojnik tangucki...jeszcze raz dziękuję
Tereniu
a te maleństwa cieszą niezmiernie!

Słoneczko wzeszło i zaszło!
Ciekawego wieczoru!