Zaczarowany Ogród IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zaczarowany Ogród IV

Post »

Dorotka, ależ masz świetne miejsce do odpoczynku. Las i zakątki z bylinami, kamieniste zaułki i między tym wszystkim znalazły się też miejsca na różyce. Spora różnorodność i dzięki temu zawsze się coś dzieje.
Nie miałam pojęcia że złotokap tak ładnie wschodzi z nasion ;:oj
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Sprawa wyjaśniona. Pani się pomyliła wpisując do elektrycznego dziennika. Zdarza się.

W ogrodzie swój popis zaczynają róże. Uwielbiam ten moment kiedy zaczynają kwitnienie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I moja ostatnia praca. Poidełka dla ptaków.

Obrazek

Obrazek

CDN
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Super to poidełko
Ale masz różane potwory ;:oj
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Róże masz piękne! Imponujące! Pewnie już je masz jakiś czas!
Pięknie rozpięte te czerwone na domu!
Liście - poidełka super!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No tak siedziała cicho i bach, jakie poidełka wymyśliła, super Dorotka ;:215 , no widzisz wyjaśniło się, to świetnie, wiedziałam, że to jakaś pomyłka ;:215 ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Dorotko czy to masz blisko ogródka http://images75.fotosik.pl/631/fcbcacb725f14b82med.jpg Jeśli tak lepiej wyrywaj to póki czas, inaczej zawładnie wszystko .To rdest sachaliński mam z nim wielkie utrapienie chociaż rośnie za siatką.Kocham te różane widoczki a ten żółty potworek to kto czy to ta którą ma Daysy Harrison yellow
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Dorotkoooooo, ale Ty masz cudne róże! ;:63 ;:63 Takie rozkrzewione i ukwiecone!!! ;:215
Cieszę się, że synek stresu nie przeżył. ;:303
Mądrą ma mamuśkę. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Dorota, fajnie że masz taką pewność i zaufanie do Swego dziecięcia. Nie było nieuk, leniuch tylko "Ale boję się małemu powiedzieć, bo się załamie. A jak mi w dzień testu opowiadał jak poszło to niby było wszystko ok "
No i proszę wszystko się wyjaśniło. Widać że macie z synkiem super kontakt ;:333
A ogród, no cóż, bajeczne kwitnienia ;:215 Poidełka śliczne, tylko czy mi się wydaje, czy nie bardzo chce tam woda zostać. Wygląda jakby gdzieś uciekała :?
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Jakie duże róże! ;:oj Jakie kolorowe! A ta jedna czerwona na pół ściany to naprawdę dała czadu :D
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Margo2, Gosiu, faktycznie te róże dały czadu. Zasłon w domu nie potrzebuję. ;:138

takasobie, Miłka, te róże faktycznie są już kilka lat. Poidełka - robią się następne. ;:333

iwona0042, Iwonko, wiedziałam, że to musi być pomyłka, znam swoje dzieci. ;:108 Teraz maluję starą walizkę. Zobaczymy jak wyjdzie.

JAKUCH, Jadziu, ten rdest mam już lata. Nie panoszy się zbytnio. A to co mi nie pasuje po prostu wyrywam i jest ok. Co do róży to raczej nie jest ta co ma Daysy. Ta moja jest wysoka i ma duuużo kolców.

plocczanka, Lucynko, dziękuję. Staram się rozumieć moje dzieci. Zawsze i ze wszystkim do mnie przychodzą. A róże cudowne. Takie lubię bo są samowystarczalne i bezproblemowe.

sweetdaisy, Zuza, faktycznie mam zaufanie do moich dzieci. Nie kłamią. Są fantastyczne. I oczywiście wiedzą, że zawsze mogą na mnie liczyć i zawsze będę murem za nimi stała. Staram się ich rozumieć, czasami to trudne, bo mają inne problemy niż ja. Dla mnie to zazwyczaj żadne problemy ale wiadomo, jaki wiek, takie problemy. ;:224 Staram się nie zbywać ich, zawsze wysłuchać. Wiadomo, że czasami coś przeskrobią ale nie boją się przyjść i mi o tym powiedzieć. Zawsze o wszystkim wiem pierwsza. Czasami się wściekam jak każdy z nas. Ale też szybko mi przechodzi. Co do poidełek, to faktycznie. Woda ucieka. Za płytkie są. I teraz kolejne robiłam z uszczelniaczem do betonu. Zobaczymy czy będą lepiej wodę trzymały. Te zostawię jako ozdoby i tyle.

Aguss85, Aga, te róże są świetne. A jak zaczynają kwitnienie to robią się booooskie. A ten zapach ...

I ogrodowo.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Dorotko, Twój ogród rzeczywiście jest zaczarowany. ;:138
Kiedy pokazujesz większą perspektywę, widać wyraźnie, jaki on tajemniczy. ;:215 ;:215

Ps. Znasz w moim mieście jakąś Jadzię? Daj namiary na nią, plisss. ;:306 ;:306 ;:306
;:cm
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wkurza mnie to!
Mój wątek. Napisałam anegdotę z dnia codziennego i poszło w kosmos. To co? Tylko kwiatki mam wstawiać?
Chyba trzeba się zwijać!
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34

Post »

Dorotko inni Ciebie rozumieją i kochają :)
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jestem uparta. Czasami trzeba. :wink:

A teraz troszkę prywaty. ;:306

Dostałam mandat za wycieraczki za parkowanie na trawniku.
Parkowaliśmy tam bo robili elewację naszego bloku. Kurcze wcześniej policji się na osiedlu nie uświadczyło a jak nie było miejsca to i władza się z mandatami znalazła. ;:224
Olałam ten mandat i tyle. Niestety dostałam wezwanie na komisariat w sprawie złego parkowania.
Oczywiście rano pojechałam ale zamiast wezwania na komisariat wzięłam wezwanie starszego syna do Urzędu Pracy. Pomyliłam się. Przeczytałam tylko "wezwanie" i myślałam, że to to.
Pojechałam na policję. Przedstawiłam sprawę i pani wysłała mnie jakimiś podziemiami do funkcjonariusza.
Pan zapytał w jakiej sprawie wiec mu wszystko wytłumaczyłam. Pan nie wiedział o co mi chodzi. O niczym nie wiedział. Powiedziałam, że to w sprawie nieprzepisowego parkowania. Wtedy zapytał gdzie mam wezwanie a ja powiedziałam, że przez pomyłkę wzięłam inne wezwanie. Zaczął się śmiać. Zapytał jakiego samochodu dotyczy sprawa. A ja do niego, że czerwonego. Facet aż głową w biurko ze śmiechu zarył. Pyta się mnie gdzie mam dowód rejestracyjny bo tam jest nr rejestracyjny. A ja do niego, że w samochodzie a przyjechałam autobusem. Gościu już wtedy zanosił się ze śmiechu. Powiedziałam, że pojadę do domu i wyślę im mailem wezwanie. Ale pan stwierdził, że skoro już jestem to trzeba sprawę załatwić. Podzwonił gdzieś. Znalazł gdzie powinnam iść. Odesłał mnie do innego pokoju. Ja stwierdziłam, że nie jestem kret i z tych podziemi na powierzchnię bez pomocy nie wyjdę. I wtedy .... wstał od biurka, żeby mnie tam zaprowadzić a ja bez namysłu palnęłam: "a pan to chyba w kolejce po wzrost stał". Myślałam, że się biedek przewróci ze śmiechu.
I stwierdził, ze facet chyba powinien taki być. A miał coś ponad dwa metry. A ja na to, ze faktycznie facet powinien być wielki, żeby kobietę na rękach mógł nosić. ;:306
Skończyło się pouczeniem. Bo stwierdzili, ze bardzo im od rana humor poprawiłam.
Dobrze, że mnie za obrazę funkcjonariusza nie zamknęli. :;230

ZUS mnie uzdrowił. Wracam do pracy. Poszłam do swojej firmy ale nie doszłam. Zgarnął mnie pan z firmy konkurencyjnej. Od wtorku zaczynam pracę na duuuużo lepszych warunkach. Yupi!!!!!

I ogrodowo.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wow, jaki fajny busz ;:138 A te biedronki dokąd uciekają ? Przesliczny buk ;:63 Ładna skrzynia z rozchodnikami , perukowiec . A jaka oryginalna i duża róża :!: co to za róza?
A poza tym wczesniej pokazujesz duuuże róże, pięknie się pną . No jak bardziej rozkwitną to będzie uczta dla oczu ;:138 A wóz strażacki super, też bym taki chciała ;:306
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”