Moje storczykowo - Jeanne

Zablokowany
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Soniu, szcześciara z Ciebie, ja też chcę maluszka na sabotku :twisted: no ale może i na to przyjdzie czas :wink:

Dawidzie, no to masz rasowca :lol: szkoda ze kwiaty utrzymują się tak krótko, mój insigne kwitł 3 miesiące :lol:

Dorociu dzięki za odwiedziny, też juz wiesz co to za radość dochować się "własnego" pędu :wink:

Rozagaik, witaj :P koniecznie pokaż nam swoje cudeńka :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Widzę, że mam spore zaległości. Tyle się dzieje u Ciebie. Kibicuję wszystkim pąkom. :lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Mam prośbę. bardzo bym chciała założyć swój temat na tym forum, ale nie potrafię wklejać zdjęc. Wiele razy próbowałam ale mi nie wychodzi. Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak to zrobić ? Bardzo dziękuję.Agnieszka
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

AGNESS pisze:Mam prośbę. bardzo bym chciała założyć swój temat na tym forum, ale nie potrafię wklejać zdjęc. Wiele razy próbowałam ale mi nie wychodzi. Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak to zrobić ? Bardzo dziękuję.Agnieszka
zdjęcia się wkleja dość łatwo. jak piszesz post, kliknij ten napis pod okienkiem do pisania "kliknij aby dodac zdjęcie do postu" i tam dodajesz.... kiedy dodasz wszystkie, to klikasz ok i po jakimś czasie się wkleją.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie tak próbuję robić, ale coś mi nie idzie, na innym forum nie mam z tym problemu, więc coś muszę tu robić nie tak.Zastanawiam się czy muszę mieć swoje zdjęcia na fotosiku, żeby je przesłać, czy to nie jest konieczne?
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

chyba raczej nie... ja mam konto na fotosiku, ale niektórzy nie mają i też wstawiają tu zdjęcia. a może twoje zdjęcia mają za duży rozmiar? co się wyświetla gdy próbujesz je wkleić?
Awatar użytkownika
dorela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2007, o 15:26

Post »

AGNES poczytaj tutaj może Ci się uda
pozdr Dorota
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

dewuka pisze:Widzę, że mam spore zaległości. Tyle się dzieje u Ciebie. Kibicuję wszystkim pąkom. :lol:
Cieszę się Dorotko że zajrzałaś do mnie :wink:
Niebawem zrobię nową fotkę rosnącego pędu, jest grubszy niż poprzedni co mam nadzieje dobrze wróży jeśli chodzi o ilość kwiatów :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo dziękuję Wam za rady co do zdjęć, faktycznie miały zbyt duży rozmiar. Udało mi się wstawić i zapraszam do ,,mojej kwitnącej kolekcji,,
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Witajcie :P
pokażę Wam fotorelację z powakacyjnego przeglądu mojej cambrii :wink:
Była na tarasie od czerwca, zrobiło się już dość chłodno więc zabrałam ją dziś do domu, na razie pomieszka w łazience na parapecie wschodnim, tam też jest najchłodniej i mam nadzieję że zainicjuje to kwitnienie ;:183
Zrobiłam przegląd korzonków czy przypadkiem nie ma jakiegoś "lokatora" ;:214
Byłam bardzo pozytywnie zaskoczona ponieważ korzonki pięknie się rozrosły i są zdrowiutkie ;:48
Może pamiętacie jak pisałam o koniecznej reanimacji, niestety ja przelałam ;:223 korzonków zostało zaledwie kilka a teraz proszę, pełna doniczka ;:109
Teraz tylko mam problem z jej liśćmi :roll: przyznam że czasem na nią świeciło, ale w upały była cieniowana w godzinach południowych. Podpowiedzcie proszę czy te plamki na liściach to wynik zbyt dużej ilości ;:3 czy też może jakieś choróbsko ją dopadło ;:144 :?:
Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

Obawiam się, że to jakieś choróbsko. To samo miałam na Cymbidium, zbyt późno zauważyłam i teraz mam nędzne resztki, z których nie wiem, co będzie. Spryskaj Topsinem na wszelki wypadek.
Wybieram się jutro na wystawę, więc może sobie powetuje utratę Cymbidium.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Wando, Topsinem pryskałam kilka dni temu, jak jeszcze stała na zewnątrz, mam nadzieję że to coś pomoże :roll:

Michale dziękuję za komplement ;:183
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
dorela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2007, o 15:26

Post »

Joasiu moje Cambrie wszystkie tak mają-od słoneczka,jak do tej pory niczym nie pryskałam i mają się dobrze
chemia nie zaszkodzi,ale piegi na ich liściach- to taka ich uroda :wink:
pozdr Dorota
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Dorelo, pocieszyłaś mnie, dziękuję ;:168
ogólnie roślinka jest w dobrej kondycji, co widać chociażby po korzeniach :lol:
Nowa psb urosła conajmniej drugie tyle od czerwca więc jestem dobrej myśli ;:183
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Witajcie :wink:
A oto co słychać w moich doniczkach:
Pęd na różowym falenopsisie ma już 7 cm i bardzo cieszy mnie to że rosnąc kieruje się (przynajmniej na razie :lol: ) ku górze - zawsze to łatwiej będzie go przymocować do patyczka:
Obrazek

A teraz niespodzianki:
żółto-bordowa "mućka" zaskoczyła mnie totalnie - wypuszcza nowy pęd, a ma 2 jeszcze po kwitnieniu, z czego jeden przedłuża, no a na drugim ma kilka uśpionych oczek do "obudzenia" ;:183 (ale mam pytanie - łodyga ta jest zielona, natomiast oczka jakby zaschnięte, tzn te "osłonki" są suche - czy coś z nich kiedyś będzie czy wyciąć łodygę :roll: :?: )
to nowy maleńki pędzik :
Obrazek

I na koniec seledynowy falenopsis, który właśnie przekwita (a kwitł od początku marca ;:224 )
Wypuszcza korzonek i coś pomiędzy liśćmi, jest to jeszcze maciupkie ale różni się wyglądem od korzonka bo ma ostry czubek - liczę na pęd kwiatowy ;:171 . Będę obserwować i zdawać relację :lol:
Obrazek
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”