Beatko tego berberysa mam 3 rok ,trochę na szerokość przyrósł na wysokość nie za bardzo,a jak urośnie to i tak będzie cięty żeby nie przesłonił za bardzo innych roślin,on nie jest czerwony raczej ciemny pomarańcz i trochę będzie jaśniał ,żeby jesienią przybrać marchewkowe szaty
Aniu tam gdzie mam wąskie ścieżki tylko żeby przejść wysypuję kamienie,w sobotę sypaliśmy na tyłach altany i z przodu tez będzie-ale nie skończone bo na clematisa czekam ,to bardzo wygodne bo grabie za szerokie żeby porządek zrobić pod nimi agrowłóknina więc chwastów mało co wyrasta a w zasadzie prawie wcale -od szcz paczki nie ma i się nie odezwał
Zuziu takie ścieżki dobrze komponują się z moją działką gdzie poza roślinami króluje kamień ,,to wolne miejsce nie jest spore tak tylko wygląda ,to warzywniczek mojego M ,juz ma posiane warzywka ,wszystkie lewizje które zimę przetrwały mają dużo pąków z czego bardzo sie cieszę jednak sposób sadzenia daje efekty a to takie piękne rośliny,jak spotkam ciekawe kolory na pewno dokupię
Dostałam dzisiaj paczkę ze szkółki w której zamówiłam po raz pierwszy ,trochę się obawiałam bo nie znam szkółki ale już gabaryty kartonu mnie trochę zastanowiły a jak niecierpliwie go w pracy otwarłam -oniemiałam

miłego dnia a w zasadzie jego drugiej połowy