Witajcie ! przestało padać, ale ponuro. Co prawda wczoraj też tak było ale w pewnym momencie słońce się przebiło i dzień był piękny.
Aniu szparagi mam od lat, ale robotnicy kopiący dół pod kurnik akurat tu wywozili ziemię

. Mieli instrukcję ale tu było bliżej, a my nie przypilnowaliśmy. Co prawda po latach chwasty się wdarły w karpy, więc dobrze było zrobić to od nowa. Ciężka praca, ale szparagi w maju do zupki, pizzy czy choćby z bułeczką warte są tego

Zdjęcie czwarte od dołu pokazuje ile jest miejsca tylko sił brak!
Tereniu klapa już nie leje i będę sobie musiała buty schować

Trochę mnie ciągnie, ale rozsądek nie pozwala iść w pole. Wczoraj coś mnie ugryzło w palec i noc miałam odjazdową

Ja też mam jeszcze trochę przemeblowań, ale to chyba nie ostatnie dni przyjaznej pogody. Najważniejsze były borówki, bo one wcześnie zaczynają wegetację i bardzo chciałabym jeszcze truskawki przenieść.
To życzę żeby i podlało i udało się zrealizować plany, a i jeszcze odpocząć
Danusiu mimo że ja na permanentnym odpoczynku to takie krótkie chwile oddechu też potrzebne

Masz rację deszczyk wszędzie jest potrzebny, żeby nam rośliny zimę bezpiecznie przetrwały
Alu moje dalie też w ziemi, bo chyba jak je zmrozi to lepiej się bulwki przechowują. Wykopałam takie siane z rozsadnika, których już nie miałam gdzie posadzić i miały całkiem ładne bulwki, chociaż nie kwitły

Może spróbuję je przechować

Za to wykopałam wczoraj mieczyki i zostawiłam na ścieżce...no to się wypłukały
Miłego i spokojnego weekendu
Michale masz rację Obrońco Wszystkich Kotów

a to właśnie on najbardziej lubi kręcić się w koło Macieju
Ta cała grządka była pod zwalistym śniegiem i wszystko leżało na sobie. Ta lilia nie jest ciemna jest złota, tylko pęd tak się wybarwił usychając. Jak Ci się tak bardzo podoba to mogę wyjąć cebulę i sprawdzić czy się rozmnożyła

Bo ciemną lilię (bardzo) też mam, ale w innym miejscu.
Tak w perspektywie już widać kolory jesieni chociaż w ogrodzie jeszcze sporo zieleni. No to miłego wypoczynku
(w nagrodę)
Wszystkim życzę udanej soboty!