Róże u Doroty - mój mały różany raj

Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże u Doroty - mój mały różany raj

Post »

:wit ;:oj kurczę ale mam do czytania.... ;:196 tak lubię..... ale foty i te kolory ;:180
Popiszę jak poczytam ;:65 ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No no Dorotko Ty to każesz na siebie czekać i czekać ale jak już tu wpadniesz to od razu z grubej rury! Super! To własnie lubię. Mogę sycić oczy i delektować się po stokroć tymi cudnymi widokami. ;:215
Nie mniej muszę Ci coś wyznać... Powiedziałaś mi, że róża która ostatnio mnie u Ciebie zachwyciła to Amber Cover. Od razu wrzuciłam sobie ją w wyszukiwarkę Twojego wątku i okazało się, że już Cię kiedyś o nią pytałam. Hmm... czyli to nie chwilowe zauroczenie... polazłam więc do F, gdzie mam złożone i dawno opłacone zamówienie. Jest! I to w dodatku jest jedną z tańszych róż. No ale nie, myślę sobie: Anka już masz tyle róż na tę wiosnę kupionych. Dla połowy z nich musisz organizować "na prędce" miejscówki. Daruj sobie. Zostaw coś na jesień... No i wylazłam z tego F. Polazałam za to na HMF i Rosebook... No kurczę śliczna ona. Poszłam spać. Rano, jeszcze przed pracą myślę; "kupię" włażę do F napawam oczęta. Zdrowy rozsądek bierze jednak na chwilkę górę nad zachciankami a ja spieszę się do pracy więc zamykam stronę. Idę do pracy. W pracy skupić się nie mogę... "chcę tę różę, chcę tę różę". Wracając do domu stwierdzam, że skoro i tak połowę z listy muszę gdzieś wcisnąć to i o jedną więcej wcisnę" Hurrrra!!!! Kupuję Amber Cover! :tan W domu odpalam kompa włażę na F a tu zonk... ;:145 Niedostępna! I kto mi ją kurna zgarnął sprzed nosa?! ;:145 Rano jeszcze była...
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Dorotko, widzę że o Falstaff mamy podobne zdanie. Cieszę się, bo tyle kobitek na nią narzekało, że aż się bałam. Fajna z niej sztuka nie? Francois Juranville mnie oczarowała. Fantastyczny olbrzym. Pięknie się zagęściła, cudnie zakwitła. Szkoda że kwitnie tylko raz. Ale za to jak... Pachnie? A ten miesiąc w którym kwitnie to lipiec, czerwiec, czy przełom tego i tego? Miesiąc to długo.

Andzia, ale mnie rozbawiłaś ;:306 ;:306 . Niesamowita jesteś ;:306 .
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ania, nie było już dawno. Chciałam kupić Amber Cover początkiem stycznia i była niedostępna ;:224 Wzięłam zamiennik :;230 :;230
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Pashmina2006 pisze: Andzia, ale mnie rozbawiłaś ;:306 ;:306 . Niesamowita jesteś ;:306 .
Ania Ty to jesteś agentka ;:306
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Dorotko, no tak uderzyłaś po oczach ukwieconymi rabatami, że zaczęłam się zastanawiać, czy aby nie mam trawnika z przodu domu zbyt dużo ;:183
Lista chciejstw moja wciąż otwarta, więc tym bardziej chłonę te widoki i ślinię monitor ;:152
Choć przyznam Ci się bez bicia że też coraz przychylniejszym okiem spoglądam również na dalie... ;:131
Oj musze sporo rzeczy jeszcze przemyśleć przed sezonem... ;:198
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ach dziewczyny... ot różane rozterki... życie... ;:183

Sabinko ona na bank była dostępna! Aż taka noga nie jestem, by widzieć napis "do koszyka" lub nie widzieć napisu "niedostępna" ;:183 Może i jestem blondynką no ale proszę Cię kochana, bez przesady. Obrazek
Może ktoś robił przemeblowanki a raczej "przerożanki" w zamówieniu i rezygnował z Amber Cover, przez co z automatu wskoczyły one z powrotem na sklep. Była ta róża na bank! No nic. Rzeczywiście to chyba znak, że mam czekać do jesieni. W sumie to powinnam, bo i tak będę mieć 5 krzaczków w kolorze, którego do tej pory unikałam. Może powinnam w sezonie zobaczyć czy mi będzie pasować, czy nie będę mnie oczy boleć. :wink:
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj Ania, no wiesz.. chyba, że faktycznie z odzysku była. Robiąc zamówienie 8 stycznia już figurowała jako niedostępna, bo specjalnie sobie na nią zęby ostrzyłam. Wczoraj domawiałam wieczorem różyce i też niedostępna była więc jak tam gdzieś w międzyczasie jedna czy dwie sztuki wskoczyły to przypuszczam migiem zniknęły.. Patrzyłam nawet w innych szkółkach, ale nigdzie jej nie mają. Może na jesień ;:224
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sabinko w takim razie musimy pamiętać o sobie nawzajem przy jesiennym zamówieniu. :D Daj cynka jak ją gdzieś wypatrzysz. ;:215
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ania, przecie ona jest żółta :shock:
Pozdrawiam, Zuza
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No własnie Zuza! Obrazek Też napisałam, że jest w kolorze, którego do tej pory unikałam. ;:183 No ale jakimś cudem mam już u siebie Alchymista, Graham Thomasa, zamówiłam Lady of Shalott, Jude de Obscure i dwie Dolce Vity. Obrazek I coś czuję, że i Amber Cover będzie kiedyś moja. Nadchodzący sezon pokaże, czy ta fascynacja wszelakimi odcieniami żółtości po pomarańcz to tylko przelotny, nic nie znaczący romans, który niebawem się skończy, czy może jednak rodzi się trwałe, głębokie uczucie, mające szansę stworzyć długoterminowy związek. ;:131 Obrazek
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj, to dla mnie dużym krokiem milowym było posadzenie Garden of Roses ;:131
No ale ja jestem przynajmniej rok za Tobą w kwestii róż, jak nie dwa. Choć na obecną chwilę nie jestem w stanie pomyśleć, że świadomie zamówiłabym ŻÓŁTĄ różę ;:218
Niemniej chętnie pooglądam u Ciebie połączenia tych żółtków z "moimi" kolorami ;:183

Dorotko, przepraszam, ale nie mogłam się opanować, a tym bardziej UWIERZYĆ :shock:
Pozdrawiam, Zuza
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapomniałabym! ;:306 Garden of Roses też posadziłam jesienią, ale to przecież "żółcicielski pikuś" ;:306
Odbiło mi, wiem. ;:224
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja zamawiam i żółte i czerwone i białe i pomarańczowe i i w paseczki i wszystkie te, które zawładnęły moim ;:167 Będę miała orgię kolorów ;:306 Tylko kiedy? Kiedy?
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny piszecie o Garden of Roses, a ona jest również na mojej liście i mam nadzieję upolować ją na miejscu u mnie. Wiem, że mieli ją w ubiegłym roku za śmieszne pieniądze więc liczę na szczęście :lol:
W ostatnim czasie poszło sporo zamówień na żółcielki i "żółcielkopodobne" i jeszcze pomarańczki. U mnie również od jesieni siedzi Graham Thomas, Jude de Obscure, Chippendale a wiosna dojdą English Garden, Yellow Charles Austin, Mary Ann, Lykkefund i Amber Queen, z racji tej ostatniej pewnie zrezygnuję z Amber Cover są zbyt podobne (nie zlinczujcie.. wiem, że się różnią choćby ilością płatków i kształtem kwiatu, ale kolorystycznie i pokrojem krzewu są zbliżone) żebym na małym metrażu sadziła obie ;:173

Dorotko, mam też pytanie odnoście róży Mrs John Laing. Gdybyś miała ponownie decydować czy ją sadzić czy zrezygnować.. jakieś argumenty za i przeciw?? ;:218
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”