Zawsze za krótkie lato cz. 26

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Zawsze za krótkie lato cz. 26

Post »

Asiu ja też lubię oglądać ogrody po tym jak je widziałam na żywo :D Czasem wszystko pasuje do siebie a czsem jest zupełnie inaczej ;:224

Aniu a mnie pachnie goździkami i teraz mam okno otwarte i czuję zapach lilii :D

Lisico Koń w moim wątku to chyba pierwszy raz zawitał ;:oj Podziwiam te zwierzęta i lubię oglądać, ale niestety trochę się ich boję :oops: Łany floksów pokaż koniecznie, bo ja też próbuję je tworzyć :lol: a na razie wyrosły mi łany michałków (asterków) sadziłam te dary koło siebie na byłym warzywniku i teraz czekam na efekt jesienny ...będzie kolorowo i w różnych wysokościach :lol:

Lucynko tak! róża ma w sobie coś z oranżady kupowanej w butelce tzw krachli, jak się otwierało i zbliżało do ust to bąbelki sprawiały mi największą radość ;:306 A i kolory tych oranżad były podobne ;:215 jak to było dawno ;:oj
Jeszcze zakwitną dwie lilie od Zosi i Julci i bardzo jestem ich ciekawa :D I ja Ci życzę spokojnych snów ;:19
Dobranoc odwiedzającym :wit
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No i co wieczór jest a kogucika nie ma ;:145 jest tylko koń ale to nie ten rozmiar ;:202
Kwitną chryzantemy, czyżby jesień się zbliżała ;:202
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

:wit
Przebiegłam przez Twój ogród zatrzymując się co chwila przy kwiatach Jk zwykle pięknie i kolorowo. Bardzo się cieszę, że begonia ode mnie puściła pączucha ;:138 Siana od serca to kwitnąć powinna pięknie i długo.

A ta różnobarwna róża to Rumba może? Liliowiec Velvet piękny ;:167

Lisica- koń piękny. Poklep go ode mnie w szyję ;:215
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,śliczny ten liliowiec Velvet eyes,te chryzantemy to Twoje już wcześniejsze ,czy te które kupiłaś w tym roku od Jadzi,bardzo szybko zakwitły ,juz u kogoś też widziałam kwitnące,moje jeszcze czekają na swój czas,u mnie jednak wszystko troszkę później,dzieciaki przed chwilą szczęśliwie wróciły z nad morza,wszyscy opaleni i troszkę zmęczeni jazdą pomaszerowali do kąpieli,jutro pewnie będą jakieś pyszne rybki,pozdrawiam i pięknych snów ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam w niedzielny poranek!
Aura zupełnie inna ;:173 świeci słońce, wieje wiaterek i jest świeże, rześkie powietrze. Ogród podlany z umiarem :D

Marysiu chwilę cierpliwości, wczoraj poszłam wieczorem wykonać zamówienie a kogut jak każdy facet wypoczywał już na grzędzie ;:oj Jesień na pewno się zbliża :wink:

Małgosiu po całym dniu pracy w ogrodzie jeszcze biegasz...co znaczy młodość ;:168
Begonia cieszy kwiatkiem i koleus kwitnie :D Tak róża to rumba :tan

Martusiu liliowiec przesadzony, bo w cieniu gorzej kwitł a tu się rozkręca :D Chryzantemy od Jadzi jeszcze nie kwitną, a nie wiem czy każda pokaże kwiat. Mam dwie wcześniejsze, ta bordowa od Justynki i biała przywieziona z kieleckich wojaży :D Twoje dzieci wróciły a moje przysyłają pozdrowienia zza parawanu :lol: Swego czasu przywiozłam rybki z nad morza, a na placu Imbramowskim mam sklepik gdzie z tej samej miejscowości przywożą i niestety taniej sprzedają, więc przestałam wozić ;:131 Dobrej niedzieli i buziaczki posyłam ;:196

Dzisiejszy spacer po ogrodzie już nie kojarzył się z duchotą, a wręcz przeciwnie przeprosiłam się z polarkiem. Marysiu masz swojego kogucika, a i parę kurek dla miłośników żywego inwentarza :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I jeszcze aaaa kotki dwa!

Obrazek

Owocowo!

Obrazek

Antonówka
Obrazek

Szara Reneta
Obrazek

I zapraszam dalej ;:180

Obrazek

Obrazek

Redlove
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrego niedzielnego wypoczynku ;:4
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Marysiu, spacer po twoim szaliczku ;:167 zawsze dostarcza dreszczyk emocji ;:oj .
Tyle się dzieje i ciągłe zmiany kolorów i form, które serwuje nam natura.
Podziwiam poletko gaury ;:oj . U mnie nie rośnie ;:185, podobnie jak werbena i jeżówki ;:185 . No ale nikt nie gwarantował miłości obustronnej ;:131
Dzisiejsze fotki iście wsiowe ;:167 . Kogut ma marsowe oblicze ;:202
Koty wymiziaj. Nasze oby trzy -chwilowo kanapowe ;:108 .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Kogucik ze świtą ;:215,a na drzewach sporo przepysznych jabłek, oj będą przetwory. Hemerocalis Velvet eyes cudny ci on .Prawoślaz bardzo ciekawa roślina czy z Firletką kwiecistą rośnie Mydlnica .Marysiu jak tam po odwiedzinach forumowych
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, marzą mi się kurki, ale najpierw musiałabym działkę powiększyć. Kiedyś mieliśmy działkę pracowniczą dużo większą od aktualnej i wówczas hodowaliśmy kury, króliki i nutrie. Teraz po tamtym 'eldorado' pozostało już tylko wspomnienie. Gdy Petrochemię przekształcono w Orlen, działki zabrali i nawet grosza nie dali choćby za nasadzenia. No cóż Orlen "biedniusi."
Kiciulki takie podobne - bliźnięta?
Krajobrazy iście sielskie. Fantastycznie i romantycznie. Ach, zazdrość mnie dopada....
Ciepłe Twoje klimaty i ciepła z Ciebie osóbka. Tak trzymaj. ;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Oooo znajomi towarzysze :). Tylko Loli brakuje :).
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Tak Marysiu jak dziewczynki napisały ,sama przyjemność oglądać Twój ogród i kurkiiiii :D .
Owocków i kurek ,oczywiście zazdraszczam :D koteczki milusie .Miłego wieczoru ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu, ależ cudowne wejście do zaczarowanego ogrodu. Zapraszające do odpoczynku i wytchnienia. Fajne kureczki szkoda , że nie mogę mieć ;:145
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Marysiu, witam Cię serdecznie. ;:196
Kurki z panem kogutem, takie dostojne tworzą stadko.
Oglądam Twoje jabłonie i widzę, że owoców będziesz mieć sporo. Gratuluję.
Jak patrzę na tę ścieżkę, którą czasem pokazujesz, to czuję, jak bym była u Ciebie. Ona najbardziej mi w pamięci została.
Gatunków w swoim ogrodzie zgromadziłaś takie ilości, jak w ogrodzie dendrologicznym. ;:333
Buziaki zostawiam i serdeczności ślę. ;:167
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu jak po odwiedzinach, my u Marysi wspominałyśmy Ciebie i szaliczek.Dobrze robi taka wizyta,, teraz jetem pełna energii i zapału o pracy. :heja
W ogrodzie Marysi można było naładować akumulatory i nadawać na tych samych falach ;:215 ;:4
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam serdecznie wieczorem!
Justynko czasem coś w wiejskim koryguję, ale w zasadzie rośnie żywiołowo i czasem wychodzą bardzo ciekawe kompozycje. Niestety jednorazowe, bo ile razy próbuję powtórzyć to nie udaje się ;:185
Gaura póki co zaadoptowała się, werbena jedna i druga cieszy oko, była jeszcze trzecia od Zosi ale jej nie widzę Obrazek Natomiast z jeżówką bywa różnie...bardzo różnie, widzę że jest ale gdzie kwiaty? ;:185
Cóż wsiowo na zamówienie :lol:
Koteczki ciągle miziane pozdrawiają trzy kaszubskie Obrazek

Jadziu Hemerocallis cieszy oko i flesze nań skierowane :;230 jest i Mydlnica ;:108
A wizyta ciepło opisywana była na wyspie łącznie ze zdjęciem Obrazek;:173

Lucynko to może lepiej było kupić kawałek ziemi i stworzyć swój raj na ziemi! wtedy wszystko zmieściłoby się :lol: Ja tak kiedyś zrobiłam wzięli nam tzw. poletka doświadczalne (czyt. działki) to kupiliśmy pole rolne w Będkowicach i tak oto postanowiłam iść dalej, czyli znalazłam dom :lol: Kiciulki całkiem różne Monia biało czarna i długim włosem, a Maciek burasek typowo koci Obrazek Dziękuję za miłe słowa Obrazek Jak człowiek zadowolony to i taką aurę roztacza ;:167

Asiu bo Lola dzisiaj w wolierze :cry: ale jutro wracają młodzi to pewnie i spacer będzie Obrazek

Alu wiesz jak jest w życiu dzisiaj ja mam dużo owoców, jutro będą u Ciebie Obrazek Chociaż pokazana Antonówka to nasza matka żywicielka, tak ją nazywamy! Rodzi co roku i ile osób zbiera u nas te jabłka i robi przetwory ;:oj
A kurki to oprócz przyjemności i obowiązek, na który nie każdy idzie ;:65

Julciu może kiedyś i Ty wejdziesz tą ścieżką do wiejskiego Obrazek niezbadane są wyroki boskie :uszy

Dorotko Droga! ;:196 , bo ścieżka jest charakterystyczna i jedyna, a więc i ciągle pokazywana :roll: Trafisz więc do mojego ogrodu bez problemu Obrazek Widzisz jabłka obrodziły i nawet gruszki ale są malutkie bo mało wody, zobaczymy jeszcze trochę czasu jest, za to śliwek nie ma w tym roku prawie wcale ;:185 W ogrodzie jest duża różnorodność, ale żeby od razu nazywać go dendrologicznym ...to nie :oops:

Irenko to namów Marysię i przyjedźcie razem do Będkowic, a wtedy dopiero będziesz miała co wspominać :lol: Zapraszam! Obrazek

Na koniec dnia zdjęcie ze spaceru moimi polami Obrazek

Obrazek

Dobrej nocy! Obrazek
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Marysiu co masz posadzone przy łuku nad ścieżką? Czy lilia nadal milczy?
Ta malwa wygląda jak haft Richelieu :D
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”