Ogródek to moje drugie życie cz.9 -sezon 2015
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek to moje drugie życie cz.9 -sezon 2015
Też się wzięłam w ostatnich dniach za sadzenie i przesadzanie, bo do tej pory było za gorąco. A teraz to sama przyjemność tak pracować we wrześniowym słoneczku 

- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Beatko jest wiele piękniejszych ogrodów niż mój ,dobrze wiesz,ale miło ,że moją działkę uważasz też za ladną
- dorcia7
Olu wszystko posadzone??
Grażynko te białe cyklameny kwitną bardzo obficie od kiedy je mam ,różowe trochę gorzej, właśnie dzisiaj zauważyłam jeden pojedynczy kwiatek ,kupiłam też wiosną odmianę Rubrum,w ogóle nie wyszedł
Aniu a od czego jest internet ??
jak dobrze poszukasz wiele ciekawych roślin kupisz ,działka niby wypełniona,ale zawsze coś zmieszczę ,a jak nie to uszczknę kawałek trawniczka lub i tak już mini-warzywniaka
Wandziu masz rację ,super się teraz sadzi,przesadza,u mnie ziemia jeszcze wilgoć trzyma po deszczach,dzisiaj dostałam 3 paczki z cebulami w jednej był poradnik sadzenia cebulowych ,można od września więc posadziłam..zresztą nie raz już wcześnie wsadzałam i rosliny tego nie odczuły
Opuszczam Was na parę dni,dzisiaj w nocy kierujemy się na Zakopane ,w poniedziałek mamy rocznicę ślubu i od lat tradycyjnie jedziemy w góry,laptopa co prawda biorę ale będę zaglądać tylko w razie niepogody
Grażynko te białe cyklameny kwitną bardzo obficie od kiedy je mam ,różowe trochę gorzej, właśnie dzisiaj zauważyłam jeden pojedynczy kwiatek ,kupiłam też wiosną odmianę Rubrum,w ogóle nie wyszedł

Aniu a od czego jest internet ??

Wandziu masz rację ,super się teraz sadzi,przesadza,u mnie ziemia jeszcze wilgoć trzyma po deszczach,dzisiaj dostałam 3 paczki z cebulami w jednej był poradnik sadzenia cebulowych ,można od września więc posadziłam..zresztą nie raz już wcześnie wsadzałam i rosliny tego nie odczuły
Opuszczam Was na parę dni,dzisiaj w nocy kierujemy się na Zakopane ,w poniedziałek mamy rocznicę ślubu i od lat tradycyjnie jedziemy w góry,laptopa co prawda biorę ale będę zaglądać tylko w razie niepogody

- beacia0088
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko każdy jest ładny,piękny na swój sposób,ale ja mam kilka na tym forum na których się wzoruję ,z których czerpię jakieś pomysły .Dla mnie wszystkie są ładne bo tworzone prze lata własnymi rękami ,włożone jest w nie całe serce i o tą piękność wewnętrzną jaki i zewnętrzną mi chodzi.Ja nie chcę ,żeby ktoś myślał,że się wazeliną jadę,ale na prawdę doceniam ciężką pracę i zamiłowanie czego efektem jest też między innymi twój ogród.Jest piękny :)Ten docenia i zdaje sobie sprawę z tego co go tworzy sam od początku .
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Dorotko posadzone, posadzone.... Rąk i pleców nie czuję....
Miłego świętowania w górskich klimatach życzę....Wszystkiego dobrego.
Miłego świętowania w górskich klimatach życzę....Wszystkiego dobrego.

- dorcia7
Beatko,Olu dziękuję,pozdrawiam z naszych pięknych gór
działkowych kwitnień więc nie pokażę
a jestem ich ciekawa bo wiem od dzieci ,że u nas ciepło i słonecznie,Zakopane przywitało nas w piątek słońcem i ciepełkiem,cały dzień spędziliśmy w szortach i krótkich rękawach,był plan wjazdu na Kasprowy i zejście pieszo ale kolejka po bilety była tak długa ,że stać się nie chciało ,a on line nie kupowałam bo prognoza pogody na weekend nie była zbyt optymistyczna i okazało się,że dobrze zrobiliśmy,zrobiliśmy si=obie więc spacer do Murowańca i było pięknie
tak samo czarował widok z balkonu po powrocie bo mamy piękną panoramę Tatr vis a vis,ranek wstał pochmurny i deszczowy,pozostało zadowolić się Krupówkami dziś też pada ale cały dzień spacerowaliśmy bo deszcz nam nie straszny,ciekawa jestem czy pogoda się poprawi ,jesteśmy do wtorku i mamy cichą nadzieję w góry pójśc,jutro nasza rocznica ,zamówiłam telefonicznie mszę w kaplicy na Jaszczurówce,wieczorem idziemy na kolację ,takie chwile są bezcenne i na długo zostaną w pamięci,pozdrawiam ciepło 

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorciu miłej kolacji rocznicowej.100 lat w zdrowiu i szczęściu dla Ciebie i męża.
Tylko nie zapomnijcie wziąć dużo dutków.

Tylko nie zapomnijcie wziąć dużo dutków.

- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Najlepsze życzenia na dalsze latadorcia7 pisze:jutro nasza rocznica

Miłych wrażeń z pobytu w Tatrach.
To tylko kwiatków wypatruj 

Dorotko
Piękny jesienny ogród. U nas też lato przemieszane z jesienią. Jabłuszka tak kuszące
Piękny jesienny ogród. U nas też lato przemieszane z jesienią. Jabłuszka tak kuszące

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Dorotko najlepsze życzenia z okazji rocznicy ślubu 
Bardzo ciekawie zapowiada się nowa rabata, a jesienne kwitnienia wyglądają cudnie
Zdradzisz jakie róże zamówiłaś?

Bardzo ciekawie zapowiada się nowa rabata, a jesienne kwitnienia wyglądają cudnie

Zdradzisz jakie róże zamówiłaś?
- dorcia7
Było pięknie...

Alu,Andrzejku dziękuję
Mateusz kwiaty kwitnące w górach,tak ,tak..podziwiałam
Żanko niestety jesień zbliża sie wielkimi krokami,nic na to nie poradzimy
Dorotko dziękujemy za życzenia,co do zakupu róż,to temat zawieszony przez wyjazd,na pewno Avalon ,ale też zaczynam myśleć nad Pastelką reszta jeszcze znak zapytania

Alu,Andrzejku dziękuję

Mateusz kwiaty kwitnące w górach,tak ,tak..podziwiałam

Żanko niestety jesień zbliża sie wielkimi krokami,nic na to nie poradzimy
Dorotko dziękujemy za życzenia,co do zakupu róż,to temat zawieszony przez wyjazd,na pewno Avalon ,ale też zaczynam myśleć nad Pastelką reszta jeszcze znak zapytania
- mamafrania
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Dorotko, dawno nie zaglądałam nigdzie, ale Ty od razu mnie zaskoczyłaś.Co to za oryginalny kwiatek , żołty na 5 zdjęciu?