Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 2

Post »

Marysiu [Maska] - oby Twoje życzenie się spełniło!!!
Do mnie ciągle jeszcze woda z nieba nie dotarła. Mało tego: w dalszym ciągu żar leje się niesamowity. Trudno oddychać, tak jest duszno. ;:222
Na działkę i dzisiaj wyekspediowałam eMa. Niech sobie połazi z wężem po ogrodzie i zobaczy jak to nie ma tam nic do roboty. Pracował przez dwa miesiące poza domem i działką, więc jest zmęczony. A ja .... no cóż. ;:223
Cieszę się dobrym zdrowiem - na szczęście - toteż ciągnę ten wózek bez grymasów, ale boję się, że kiedyś wpadnę pod i już się nie wygrzebię.
Dobra, koniec utyskiwań. Fajnie jest: lato, tropiki, kwiaty, ptaki i zwierzaki dają takiego powera, że chce się żyć. Wczorajszy ból głowy był takim malutkim 'wypadkiem przy pracy', jaki zdarza mi się bardzo, bardzo rzadko. Głównie jest zapowiedzią zbliżającego się frontu atmosferycznego. Tak więc czekam cierpliwie na deszcz, który niebawem musi przyjść.
Ty już szczęśliwa, Tobie już pada. Niech pada, oby nie za dużo, a w sam raz. ;:79 ;:79 ;:79
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

No Lucynko nie za wiele bo już ustało, ale dobre i to! Powoli się rozjaśnia :D
Co też Ty wymyślasz jakie
ale boję się, że kiedyś wpadnę pod i już się nie wygrzebię.
nic takiego nie musi być ;:185 Życzę pełnej sprawności do końca (bo ten jest nieunikniony) ;:196
Zapomniałam o jednej roślinie, kiedyś pokazywałaś czerwoną hortensję, prawda? bo nie chce mi się szukać ...możesz napisać jak się nazywa, a może kupowałaś ją w jakiejś szkółce? Strasznie mi się takiej chce ;:306
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Lucynko, mam nadzieje, że wszelkie bóle minęły, choć upal nadal ciężki, to w nocy gdzieś tu u nas padało, jednak mnie ominęło, mam tylko nadzieję, że na działaczce podlało :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Marysiu [Maska] - jednak ponad dwie godziny deszczyku coś znaczy, a w nadchodzącym tygodniu ma jeszcze popadać, to dopełni (może) braki w nawodnieniu.
Ja z tym wózkiem i upadkiem to tak ... No bo się trochę zeźliłam na .... Już mi przeszło. Dzięki za dobre słowa. ;:196
Wszak zaplanowałam sobie 135 lat !!!
I tego będę się trzymać ręcamy i nogamy. ;:112 ;:112
Czerwoną hortensję kupiłam w markecie i Miała nazwę, a jakże: Hortensja i tyle. Przekwitła, zgubiła wszystkie listki i siedzi w doniczce, żyje toteż mam nadzieję, że coś z niej jeszcze będzie. ;:218

Iwonko [00..] - ból minął po nocnym wypoczynku jak ręką odjął. Teraz czekam na zapowiedziany przez ten ból front atmosferyczny, tj. na deszcz. Póki co żar leje się z nieba i - tak jak u Ciebie - ciężko oddychać.
W nocy obserwowałam piękne błyskawice, niestety - nie u nas. A tak czekałam, zaklinałam je, ale poszły sobie na południe. ;:223
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie, jak u nas, a złości mnie strasznie prognoza pogody w tv, co dzień zapowiadaj opady, straszą burzami, a tu nadal nic, no znaczy nie tu gdzie bym chciala ;:108
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Też kiedyś pasjonowały mnie wszelakie robótki ręczne a teraz już oszczędzam oczęta, bo biednie nawet igłę nawlec w okularach i z lupą. ;:202
U mnie dzisiaj wreszcie popadało, co prawda niewiele, ale cieszę się że spokojnie bez fajerwerków. :tan
Działki to dla nas raj wymarzony : jadłodajnia, sala rehabilitacyjna , komora dotleniająca i antystresowa.Samo życie. ;:306 ;:1
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iwonko [00..] - jednak wolałabym deszcz bez burzy. Przed chwilą przeczytałam w necie, że właśnie zalało Kraków.
Ja nie chcę, żeby nas zalało, ale pragnę deszczu jak kania.
Sądzę, że myślisz podobnie, czego szczerze życzę Tobie i sobie takoż. ;:303

Staszko - u mnie popada, na pewno, tylko nie wiem, kiedy ...
Z Twoją oceną zbawczego oddziaływania działki zgadzam się w 200%. ;:433 ;:433 ;:433
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oczywiście, że tak Lucynko, deszczu, deszczu, deszczu, normalne polskie lato ;:108 , mówisz Kraków zalało ;:oj
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Zalało to jeszcze mało powiedziane, Iwonko, mieli tam ponoć potężną nawałnicę. ;:162
A ja się tego boję. Bo wiesz, niszczycielskiego żywiołu chyba nikt nie oczekuje. To już wolę ten piekielny skwar.
I jak tu dogodzić marudom....
;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj też bym tego nie chciała, mam nadzieję, że Marysie to ominęlo ;:185
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Marysię ominęło. U niej jedynie pięknie podlało, z czego jest bardzo zadowolona. ;:63
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zalało bo wszędzie beton to gdzie ma ten deszcz wsiąkać, dawno nie padało to kanały zatkane śmieciami :;230 Plant to na pewno nie zalało ;:306
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Oj, u nas też widać niedbalstwo, aż się boję, co będzie w przypadku takiej nawałnicy jak w Krakowie czy Poznaniu ...
Na mojej ulicy nieraz już płynęła rzeka, a samochody, które akurat znalazły się w tym miejscu, wylewały później wodę ze swoich trzewi. ;:224
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lucynko sami sobie robimy krzywdę wycinając drzewa i krzewy, siejąc jedynie trawę i sadząc świerki czy inne płytko się korzeniące. Woda spływa i napotyka pięknie wybrukowany teren przed domem i gdzie leci do domu!
Moi koledzy gleboznawcy to samo mówili o górach o wycinaniu bezmyślnym drzew, teren opanowuje jeżyna i inne ekspansywne a nie dające korzeni głębokich rośliny i woda nie zatrzymuje się. Dlatego kiedyś idąc przez las napotykałam źródełka teraz coraz ich mniej. No to się nawymądrzałam :;230
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Ależ, ja się z Tobą w 100% zgadzam!
Mści się na nas rabunkowe gospodarowanie lasami. Dawniej było więcej lasów, mniej trąb powietrznych. W każdym razie ja sobie nie przypominam z dawnych czasów takich kataklizmów.
Emisja w powietrze rozmaitych substancji też nie jest bez wpływu na to, co się dzieje w klimacie. ;:218
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”