Nasze 1500 m2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nasze 1500 m2

Post »

Stasiu dziękuję ci bardzo za piękne życzenia ;:196 Również życzę tobie i twojej rodzinie spokojnych i rodzinnych Świąt oraz samych miłych chwil w Nowym Roku.
Marlenko dziękuję bardzo ;:196

A ja dręczona wyrzutami sumienia, że o swoim ogrodzie zapomniałam już całkiem postanowiłam przynajmniej go "zwiedzić" :wink: I dobrze, bo czekały tam na mnie takie widoczki:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Paris Chanel już raczej nie zakwitnie, jednak próbuje z całych sił
Obrazek
Zimozielone mają się w najlepsze, dlatego całkiem sporo mam ich w ogrodzie ;:108
ObrazekObrazek
Nie wspominając już o trawniku, który jest o wiele ładniejszy i zieleńszy niż latem ;:306
Pola_a
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 15 wrz 2015, o 10:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kupując dom i ogród "po kimś" fajne są właśnie niespodzianki, które można w ogrodzie znaleźć. Ja jeszcze nie mam własnego ogrodu, ale marzy mi się działka ze starymi owocowymi drzewami i koniecznie orzechem włoskim :)
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu ogród żyje wbrew wszystkiemu. ;:215 Kolorami cię pociesza. ;:168 Dobrych świąt. ;:167
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No popatrz tylko, to jest to co człowieka podnosi na duszy, wystarczyło tylko odwiedzić zielonych przyjaciół i od razy serducho uradowane z tak miłej niespodzianki. ;:33 Bo zimozieloni, to arystokracja dekorująca ogrody nawet zimową porą. ;:108
Buziaki za milusie życzenia. ;:196 ;:196 ;:7
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Małgoś piękne niespodzianki ci roślinki zrobiły. ;:138
Ale to pierwsze zdjęcie to stojąc na rękach trzeba oglądać ....Jakoś wygięcia szyi dostałam oglądając je....
Ale dałam radę.... Tylko coś mi w nim nie pasowało.
Masz rację , gimnastyka potrzebna nawet oglądając fotki na FO. ;:306
Buziole dla ciebie. ;:196
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Polu o tak, superowskie takie odkrywanie w stylu "a tu co rośnie?". Na naszej działce rosło nawet kilka orzechów włoskich, sporo laskowych i kilka owocowych drzew. Mam nadzieję, że i twoje marzenia szybciutko się spełnią.
Soniu tak właśnie sobie pomyślałam jak zobaczyłam tek kolorki :wink: Ogrodnikowi jednak niewiele do szczęścia potrzeba ;:306
Stasiu oj tak, kwiatuchy potrafią wywołać mój uśmiech nawet w najtrudniejszych dniach.
Olu ale za to ładnie stoi w szeregu ;:306

Kochani nie wiem czy jutro dam radę wpaść na forum, więc już dzisiaj życzę wam radosnych Świąt Bożego Narodzenia, rodzinnej atmosfery oraz dużo ciepła i miłości od najbliższych.
Obrazek
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Twój ogród iście wiosenny i kolorowy. Dobrze, że pocieszyłaś chociaż swoje oczy.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lidziu za wiosenny uznam go z pierwszym krokusikiem, ale teraz trzeba brać co dają :wink:
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07

Post »

Witam :wit
Przybywam z rewizytą. ;:138 Dużo masz ciekawych roślin, a twój rudy gość w zimę też mieszka u Ciebie, ja też mam wiewiórkę w ogrodzie teraz lubi bardzo jeść jabłka codziennie zjada pół jabłka i dużo orzechów. :;230
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rafik witaj w mych skromnych progach ;:180 Sam masz ogród, więc już pewnie doskonale wiesz jak to jest z roślinami - im więcej się ma tym więcej by się jeszcze chciało ;:306 A wiewióreczka ma się u mnie bardzo dobrze, spaceruje sobie w najlepsze po podwórku, sadzi mi orzechy gdzie popadnie i tylko czasami musi trochę przyspieszyć te spacery gdy mój pies chce sprawdzić kto mu się tak szwenda pod nosem ;:306 Ale zielonego u mnie w brud, więc w sekundzie rudasek śmieje się z psa siedząc na jakimś żywopłocie, drzewie itp...
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07

Post »

Moją wiewiórkę gonią koty, ale ona jest sprytniejsza. ;:180 a to prawda im ma się więcej tym więcej się chce. ;:223
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Małgosiu :wit Zajrzałam do Ciebie aby się przywitać i zobaczyć czy już coś wysiewasz ??
A u Ciebie jeszcze niedawno pięknie kwiatuszki kwitły ;:333 ;:oj
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rafik koty wiewiórkę? ;:oj ;:306 Czegoś takiego to jeszcze nie widziałam ;:306
Tereniu niestety ja i nasionka niekoniecznie stanowimy dobraną parę ;:224 Albo zasuszę, albo zaleję, albo nie wysadzę w odpowiednim czasie... Raz jedyny udało mi się wyhodować z nasionka hibiscusa, ale tylko dlatego, że wrzuciłam nasionka od razu do gruntu :lol: Nie zapomnę próby wysiania ostróżki - miałam nową odmianę i chciałam się podzielić z siostrą, o dziwo udało mi się zebrać kilka nasionek, które z wielką pieczołowitością umieściłam w doniczce, wymyłam ją dokładnie i postawiłam na schodach, żeby później zabrać do domu na parapet... a po chwili zrzuciłam ją niechcący z tychże schodów ;:306 Co prawda pozmiatałam wszystko z powrotem do doniczki, ale nic nie wykiełkowało ;:306 Od tamtej pory nawet nie próbuję, a jak mam jakieś nasionka to powierzam je siostrze, ona jest specjalistką w doglądaniu takich maleństw :lol:
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiosna panie sierżancie? ;:oj
ObrazekObrazekObrazek

Hiacynty pewnie znowu w tym roku nie zakwitną, bo jak zwykle wystawiły te puste łepetyny za wcześnie i czubki pomarznięte mają...
Obrazek

Pełne wrzosy też mnie zaskoczyły, wygląda na to, że wcale nie spały tej zimy, bo gałązki mają bardziej zielone niż jesienią ;:24
Obrazek
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Małgosiu super że jesteś.... ;:196 Roślinki nasze takie rozkojarzone, cały czas aura miesza im w głowach...
U mnie też powyłaziły jakieś pośpieszalskie a dziś pogoda w kratkę. Co chwila słońce, śnieg -ale to takie płaty wielkie leciały , za moment już znowu słońce... I tak cały dzień... A do tego mroźny wiatr...
Ciekawe jakie to lato będzie w tym roku....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”