Ogród Marty cz. VII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VII

Post »

Może na dobranoc parę zdjęć z tej wiosny

wilczomlecz pstry
Obrazek

dalej kwitną pierwiosnki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

tak kwitną borówki amerykańskie,po prostu jeden kwiat
Obrazek

kwitną też jabłonki przy ścieżce
Obrazek

Obrazek

jeszcze pustawo w niektórych miejscach ,ale za chwile to tu będzie kwiatów
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

rajska jabłoń forma płacząca
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pięknie się prezentuje rajska jabłoń nie ujmując niczego pozostałym roślinom w Twoim ogrodzie Martuś! ;:138 Jak zwykle urocze widoki! :D
Serdeczności! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś przyszłam pocieszyć się w Twoim ogrodzie. Rano popatrzyłam z góry na swój i widać dużo pustej gleby, wszystko takie małe. ;:174 Jabłonki kwitną i rajska cudna w różowościach. ;:31 Narcyzy bielutkie przy różowej magnolii w słońcu urocze. Nawet używane boisko piłkarskie masz. ;:215
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Martuniu u mnie w wątku pokazałam roślinę, którą znalazłam nad rzeką, podejrzewałam że to jakiś bodziszek.... i przeglądając twój wątek znalazłam odpowiedz....bodziszek żałobny :heja
Rh kupowałam takie, które maja urosnąć do ok 1,5 metra a nawet jeden ma napisane 1,8....jestem cierpliwa a jak mi sie czas będzie dłużył w oczekiwaniu na moje kwiaty to będę zaglądać do ciebie ;:168
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto jestem pod wielkim wrażeniem Twoich kwitnień a to dopiero początek, czekam na RH kwitnące wśród krętych ścieżek.
Jabłoń rajska zwaliła mnie z nóg. Borówka i jabłonka obsypane kwiatami ;:oj ? u mnie borówka ma zaledwie małe listki i małe pączki( może trochę pojem w tym roku ). Dobre wieści paprocie mają się świetnie, czosnek niedźwiedzi kwitnie( czekam na rozsianie), brunera kwitnie. w ogóle wszystkie rośliny o Ciebie świetnie się przyjęły ;:196 .
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto śliczny ma pokrój przewieszająca się jabłonka rajska jaka to odmiana.
Wilczomlecz pstry mam od Ciebie od zeszłego sezonu, jak on pięknie wygląda, jestem nim zauroczona, czy on się sam rozsiewa, jak szybko przyrasta.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Oglądałam ostatnio w szkółce taką płaczącą jabłoń bo marzę o niej odkąd u ciebie zobaczyłam. Kurcze, tylko koncepcji mi brak gdzie ją mogłabym posadzić ;:223 Ale znajdę, wymyślę, no nie wiem...w donicy nie będzie rosła? :;230 :;230
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

A ja już poczułam jej smak :D :wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Martuś, borówki zazdroszczę, bo moje dwie :D mizeroty okrutne. Nie wiem o co im chodzi, bo wszystkie ich żądania spełniłam.....a przynajmniej tak mi się wydaje ;:224
Jabłoń pendula ogołaca się od góry? Czy można ją jakoś przyciąć? Wybacz tą uwagę, ale jestem fanką jabłoni rajskich i nie widziałam formy zwisającej.
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Moje borówki mam i też mają się żle. Nawet jesienią dosypałam im podłoża i nic.
Brak słów :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj deszczyk podlewa mi ogródek ,ja wytrwale w nim pracowałam i cztery razy się przebierałam ,przelana mimo kurtek, czapek i na końcu peleryna mnie uratowała,chciałam trochę posadzić roślin bo coś nowego kupiłam na targu,a i moje trzeba porozsadzać ,ale ciężko się pracowało,najlepiej jakby deszczyk padał w nocy ,a w dzień można było bez kłopotów pracować .

Maryniu,dziękuję za cieplutkie słowa ,ogród pomału się zapełnia ,lada moment zakwitnie pierwsza piwonia ,a po niej następne,oj będzie się działo,bo dużo jest nowości,pozdrawiam ;:196

Soniu,jest jeszcze sporo pustych miejsc,bo niektóre byliny powolne na wiosnę ,ale za moment wszystko nadrobią ,boisko już czynne ;:306 ,chłopcy grają w nogę ,mają jeszcze prawdziwy kosz do koszykówki ,jak to rozstawią to ja będę drżała o roślinki,ale sama im go kupiłam, :;230 ,ale myślę ,że bardziej jest niebezpieczna ich piłka nożna,niby jest sporo miejsca ,ale oni i tak kopią w cały świat,pozdrawiam ;:196

Kasiu,zawsze zapraszam do mnie na spacery,na wszystkie rośliny trzeba cierpliwie czekać ,w trzecim roku dopiero widać jak rosną ,wcześniej to one muszą się porządnie ukorzenić,mówię o drzewach i krzewach,dopiero po trzech latach ich przybywa,pozdrawiam ;:196

Dorota,moje rośliny mają tylko jedno wyjście -rosnąć ,są bezproblemowe ,bo na inne nie mam czasu,trojeść zaczyna wychodzić to na dniach pojedzie do Ciebie rododendrony będą pięknie kwitły już powoli zaczynają ,za nimi azalie dadzą popis ,też te japońskie już zakwitają ,coraz weselej w ogrodzie,buziaczki dla Ciebie ;:196

Dorota korz-om,nie znam odmiany tej jabłoni ,bo ona już trochę u mnie jest,wilczomlecz się trochę rozsiewa ,ale ładnie przyrasta,za jeden rok jest spory ,zresztą może pamiętasz jaki był a jaki jest teraz ;:168

Jolu,ta jabłoń to może nie do donicy ,bo to drzewo rośnie i nie wiem ,czy miejsca nie będzie za mało,ale ona może iść wszędzie na rabatę ,bo podetniesz od dołu i można u stóp coś posadzić ,ja ją podcinam od dołu bo tak rośnie ,że gałązki leżą na ziemi,ale jest piękna ,teraz jeszcze bardziej rozkwitła,to jest jabłoń szczepiona na pniu, forma płacząca ;:108 ;:168

Jadziu,smak tych jabłuszek ?,no można je tylko kandyzować i na dekorację ,a potem do zjedzenia,nie wiem czemu Twoje borówki mają się źle ,przecież na pewno wsadziłaś je do kwaśnej ziemi ,już były zasilone nawozem do borówki,mają grubą warstwę kory sosnowej drobniutko zmielonej i tyle ,jeszcze w razie suszy to je podlewam ,one są w ogrodzie z iglakami i innymi roślinami ,żeby spacerować i jeść ,moje rosną i owocują co roku jak szalone,na nawozie do borówek pisze kiedy się je zasila ,ja daję jeszcze pod krzew odpadki i liście z rabarbaru drobno pokrojone,pozdrawiam ;:196

Gosiu,jabłoń jest szczepiona na pniu,i od razu wygięta i taki ma pokrój ,ona sie nie ogałaca zawsze taka była ,wysoko ją nie przytnę bo stracę kwiaty ,a ten pokrój mi nie przeszkadza,bo jest inny ,widzę u góry też zaczynają kwitnąć kwiatuszki to może kiedyś trochę ta góra zarośnie ,od dołu ją podcinam bo tak rośnie ,że leży na trawniku,może nie zasilałaś borówek i mają po prostu jałowo i nie mają co jeść ,bo moje bardzo szybko owocowały,nawozu nie dużo ,ale coś musi być dane ;:7
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu prześlicznie kwitną wszystkie jabłonie, a ja chyba najbardziej lubię te kwiaty biało-różowe i chyba największe z wszystkich drzew owocowych. Ta ozdobna podobna jest do mojej tylko ja mam nie na pniu ;:185 jest bardzo dekoracyjna. Dzisiaj kiepsko się czułam więc cały dzień spędziłam w domu, a za oknem co chwilę podlewało ogród. I taka ma być pogoda przez parę dni. Serdecznie pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zapraszam na moje ścieżki i piękną wiosnę .

Obrazek

Obrazek

wiśnia dalej pięknie kwitnie ,ale ten deszcz pewnie ją zniszczy
Obrazek

Obrazek

owocówka z iglakami
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

jabłoń rozkwitnęła jeszcze bardziej
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cheer
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Martuś rajska jabłoń cudna a Twoje ścieżki cudne.,
Pięknie i kolorowo, mnie zaciekawił i cudnie wygląda biały pierwiosnek.
Ależ kolory się rzuciły. ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martuś pospacerowałam po Twoich ścieżkach - piękną masz wiosnę ;:138 ;:138
Rajska jabłoń prześliczna ;:333
Pozdrawiam i spokojnej nocy życzę ;:196