Róże i bajkowy świat ogrodów 2015
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże i bajkowy świat ogrodów 2015
Ale szybko ! Tylko żeby zimy już nie było
A ta paczka od gloriadei ?

- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Też miałam zamówić piwonię Do teel ,ale zrezygnowałam .Captaina Hoywarda patyczki już się ukorzeniają dostałam je od milutkiej forumki Anusi
- camellia
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
Ojej, super zamówienie,
Honey Gold też bym chciała, ale kasy brak
Jenny Duval to przepiękna róża.
Pozostałe równie śliczne, ach. 

- Tolinka
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Daysy sliczne róże przyjechały do ciebie,szczególnie jestem ciekawa Captain Hoyward ,bo zdaje się że moja NN która miał być Laguną ,może być właśnie Captain H. będę cię więc podpytywać o nią często jeśli pozwolisz 

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Świetną paczkę dostałaś, no i ten gratis
. Hippka też zamówiłam u Ewuni, ciekawa jestem tych wszystkich nowo zakupionych róż. A z F co tam zamawiałaś? Spodziewasz się od nich już wysyłki?

- beatris
- 200p
- Od: 16 mar 2008, o 15:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Daysy Jenny Duval jest sliczna bedziesz z niej zadowolona , u mnie ladnie przezimowala 

"Wer mit seinem Garten schon zufrieden ist, hat ihn nicht verdient!" Dr. Karl Foerster
Ten kto ze swojego ogrodu zadowolony jest, ten go nie zasluzyl .
Róże w Bergfelde
Ten kto ze swojego ogrodu zadowolony jest, ten go nie zasluzyl .
Róże w Bergfelde
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Daysy dziękuję za tak cierpliwe podejście
Wiesz że ja swoich lilii nawet nie dzielę na żadne odmiany, wszystkie traktuję podobnie i jeszcze mi się nie zdarzyło żeby jakaś wymarzła. Nawet przed dwoma laty, jak spadł śnieg w kwietniu, to moje nowo posadzone do donic lilie stały na tarasie, na styropianie i okryte kartonem. Rosły w najlepsze nie przejmując się śniegiem. Zanim się zrobiło ciepło wyrosły na 20 cm, za to z mocnymi, grubymi łodygami. Z tego wniosek, że jak postawisz w osłoniętym miejscu i zrobisz namiocik nawet z folii streczowej, może ze dwa trzy razy owiniętej, to powinny się lilie obronić, a spowolni to ich wzrost i wzmocni łodygę.
Róże kupiłaś piękne. Hipollyte ja też zamówiłam u Ewy, a Captain Hoyward bardzo mi się podoba ale niestety musiałam się już ograniczyć, a wielka szkoda
Może na jesieni...
Z Jenny Duval też piękny gratisik, mam ją od jesieni i nie mogę się doczekać jak zakwitnie
pozdrawiam

Wiesz że ja swoich lilii nawet nie dzielę na żadne odmiany, wszystkie traktuję podobnie i jeszcze mi się nie zdarzyło żeby jakaś wymarzła. Nawet przed dwoma laty, jak spadł śnieg w kwietniu, to moje nowo posadzone do donic lilie stały na tarasie, na styropianie i okryte kartonem. Rosły w najlepsze nie przejmując się śniegiem. Zanim się zrobiło ciepło wyrosły na 20 cm, za to z mocnymi, grubymi łodygami. Z tego wniosek, że jak postawisz w osłoniętym miejscu i zrobisz namiocik nawet z folii streczowej, może ze dwa trzy razy owiniętej, to powinny się lilie obronić, a spowolni to ich wzrost i wzmocni łodygę.
Róże kupiłaś piękne. Hipollyte ja też zamówiłam u Ewy, a Captain Hoyward bardzo mi się podoba ale niestety musiałam się już ograniczyć, a wielka szkoda

Z Jenny Duval też piękny gratisik, mam ją od jesieni i nie mogę się doczekać jak zakwitnie

pozdrawiam
- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
mati1999 pisze:Ale szybko ! Tylko żeby zimy już nie byłoA ta paczka od gloriadei ?
Mati te różyczki zamawiałam w Rozarium. Szybko przyszły, bo tak były umówione. Ale pierwsze różyczki przyszły do mnie 15.01.2015r. Śpią zadołowane, ale muszę do nich zajrzeć, bo robi się juz ciepło i czas je wybudzić

Jadziu witaj, to sie nazywa mieć farta, patyczki już są , więc teraz tylko czekać na efekt końcowy. Jeśli m oge zapytać, to czemu zrezygnowałaś z Do Tell, brak miejsca, czy jakieś inne względyJAKUCH pisze:Też miałam zamówić piwonię Do teel ,ale zrezygnowałam .Captaina Hoywarda patyczki już się ukorzeniają dostałam je od milutkiej forumki Anusi

Jadziu a czy Ty będziesz czekać na Daisy, czy chcesz patyczki, żeby samej sobie ukorzenić

Asiu, niestety kasa mnie też mocno ogranicza, w tym roku poszalałam okropnie. Zamiast do domu, wszystko poszło do ogrodu, ale muszę wprowadzić samodyscyplinę zakupową na ten sezon. Na razie M nic nie mówi, ale jak długo wytrzyma moje kaprysycamellia pisze:Ojej, super zamówienie,Honey Gold też bym chciała, ale kasy brak
Jenny Duval to przepiękna róża.
Pozostałe równie śliczne, ach.

Asiu a Ty masz Jenny Duval, mogłabyś ją pokazać

Tolinka pisze:Daysy sliczne róże przyjechały do ciebie,szczególnie jestem ciekawa Captain Hoyward ,bo zdaje się że moja NN która miał być Laguną ,może być właśnie Captain H. będę cię więc podpytywać o nią często jeśli pozwolisz
Tolinko nie ma sprawy, będę ja pokazywać do znudzenia, sprawi mi to wielka przyjemność, wierz mi. No jeszcze cekam na kolejne, mam nadzieję, że przyjdą w tym tygodniu.
Madziu wstepnie zamówiłam 12 różyczek, ale później domówiłam jeszcze Jubille Celebration i zrobiło się 14 szt. Dokładnie napiszę odmiany, jak przyjdą, mam nadzieję, że obejdzie się bez pomyłek

A Ewuni serdeczne dzięki za paczuszkę i piękny gratis. Róże i piwonie piękne, polecam.
Ewuniu

- daysy
Beatris nie wątpię, że będzie piękna, ja zakochuję się w każdejbeatris pisze:Daysy Jenny Duval jest sliczna bedziesz z niej zadowolona , u mnie ladnie przezimowala

Aprilko, ale z tego co widziałam, mieszkasz prawie w lesie, czego oczywiście Ci zazdroszczę mówiąc szczerze. Jak sądzę, masz tam lżejszą ziemię, poziom wód gruntowych jest niski, u mnie niestety woda podchodzi bardzo wysoko, nie wszystkie rośliny sobie z tym radzą. Boję się, czy lilie zostawione w gruncie by sobie poradziły, azjatyckie i owszem nie wymarzają. Muszę kiedyś poświęcić kilka cebul i zobaczyć czy przeżyją.April pisze:Daysy dziękuję za tak cierpliwe podejście![]()
Róże kupiłaś piękne. Hipollyte ja też zamówiłam u Ewy, a Captain Hoyward bardzo mi się podoba ale niestety musiałam się już ograniczyć, a wielka szkodaMoże na jesieni...
Z Jenny Duval też piękny gratisik, mam ją od jesieni i nie mogę się doczekać jak zakwitnie![]()
pozdrawiam
Podoba mi się Twój sposób z donicami, bo takie miejsce mam, więc można byłoby spróbować. Dzięki za podpowiedź

- daysy
Właśnie pisałam u Tolinki, że pospieszyłam się z wysiewem cukinii i ogórków, chciałam mieć kilka wcześniejszych warzywek, ale okazało się, że będą bardzo wczesne. Tak szybko powschodziły, że wymagają pikowania
, Jak to mówią pośpiech dobry przy łapaniu pcheł.
Miałam nadzieję, że dzisiaj przyjdzie przesyłka z ostatnimi różyczkami, ale okazało się, że jeszcze muszę się uzbroić w cierpliwość.
Właściwie nie wiem, czemu taka jestem niecierpliwa, przecież jeszcze rabatka nie gotowa, więc nie ma się co spieszyć, trzeba wrzucić na luz - tak sobie tłumaczę a wrzeczywistości
To oczekując na ostatnią przesyłkę umilę sobie a może i Wam rzeczywistość - uprzedzam nie są to zdjęcia z mojego ogrodu, ale bardzo mi się spodobał sam pomysł kompozycji i rabat, więc go pokażę

A to jeden z mieszkańców tego miejsca

I mój wnusio szalejący na tamtejszym placu zabaw

Miałam nadzieję, że dzisiaj przyjdzie przesyłka z ostatnimi różyczkami, ale okazało się, że jeszcze muszę się uzbroić w cierpliwość.
Właściwie nie wiem, czemu taka jestem niecierpliwa, przecież jeszcze rabatka nie gotowa, więc nie ma się co spieszyć, trzeba wrzucić na luz - tak sobie tłumaczę a wrzeczywistości

To oczekując na ostatnią przesyłkę umilę sobie a może i Wam rzeczywistość - uprzedzam nie są to zdjęcia z mojego ogrodu, ale bardzo mi się spodobał sam pomysł kompozycji i rabat, więc go pokażę

A to jeden z mieszkańców tego miejsca

I mój wnusio szalejący na tamtejszym placu zabaw

- garden11
- 1000p
- Od: 3 gru 2014, o 10:16
Cudne te róże..... już niedługo i też tak cudnie będzie w ogrodach 

- camellia
Nie mam Jenny Duval,znam tylko ze zdjęć, ale nie mam wątpliwości, że to świetna róża (wszystkie historyczne są świetne, ja je
). Niestety, pod wpływem Twojego wczorajszego postu zajrzałam do sklepu Ewy, zobaczyłam jak szybko ubywa piwonii i złożyłam zamówienie.
Bardzo skromne, bo jestem spłukana ale zwłaszcza na jednej odmianie mi bardzo zależy.
Cukinię wysiewam do doniczek na początku maja a ogórki wprost do gruntu... Jeśli jest tego niewiele lub masz namiot to będzie dobrze.

Cukinię wysiewam do doniczek na początku maja a ogórki wprost do gruntu... Jeśli jest tego niewiele lub masz namiot to będzie dobrze.

- daysy
Asiu
a jaka piwonia tak Cię uroczyła

- camellia
Ursynów.
Za samą nazwę, ale też za piękny kwiat a poza tym, to mam ochotę zebrać wszystkie dostępne polskie odmiany piwonii dostępne w handlu. Wszystkich na raz nie kupię, jeszcze chyba trzy mi zostaną na zakup jesienny lub na drugi rok...