Róże i bajkowy świat ogrodów 2015

Zablokowany
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże i bajkowy świat ogrodów 2015

Post »

Ale szybko ! Tylko żeby zimy już nie było ;:185 A ta paczka od gloriadei ?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Też miałam zamówić piwonię Do teel ,ale zrezygnowałam .Captaina Hoywarda patyczki już się ukorzeniają dostałam je od milutkiej forumki Anusi
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Ojej, super zamówienie, ;:138 Honey Gold też bym chciała, ale kasy brak :cry: Jenny Duval to przepiękna róża. ;:oj Pozostałe równie śliczne, ach. ;:65
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Daysy sliczne róże przyjechały do ciebie,szczególnie jestem ciekawa Captain Hoyward ,bo zdaje się że moja NN która miał być Laguną ,może być właśnie Captain H. będę cię więc podpytywać o nią często jeśli pozwolisz :?:
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Świetną paczkę dostałaś, no i ten gratis ;:215 . Hippka też zamówiłam u Ewuni, ciekawa jestem tych wszystkich nowo zakupionych róż. A z F co tam zamawiałaś? Spodziewasz się od nich już wysyłki?
Awatar użytkownika
beatris
200p
200p
Od: 16 mar 2008, o 15:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Daysy Jenny Duval jest sliczna bedziesz z niej zadowolona , u mnie ladnie przezimowala :-)
"Wer mit seinem Garten schon zufrieden ist, hat ihn nicht verdient!" Dr. Karl Foerster
Ten kto ze swojego ogrodu zadowolony jest, ten go nie zasluzyl .
Róże w Bergfelde
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Daysy dziękuję za tak cierpliwe podejście ;:196
Wiesz że ja swoich lilii nawet nie dzielę na żadne odmiany, wszystkie traktuję podobnie i jeszcze mi się nie zdarzyło żeby jakaś wymarzła. Nawet przed dwoma laty, jak spadł śnieg w kwietniu, to moje nowo posadzone do donic lilie stały na tarasie, na styropianie i okryte kartonem. Rosły w najlepsze nie przejmując się śniegiem. Zanim się zrobiło ciepło wyrosły na 20 cm, za to z mocnymi, grubymi łodygami. Z tego wniosek, że jak postawisz w osłoniętym miejscu i zrobisz namiocik nawet z folii streczowej, może ze dwa trzy razy owiniętej, to powinny się lilie obronić, a spowolni to ich wzrost i wzmocni łodygę.

Róże kupiłaś piękne. Hipollyte ja też zamówiłam u Ewy, a Captain Hoyward bardzo mi się podoba ale niestety musiałam się już ograniczyć, a wielka szkoda ;:224 Może na jesieni...
Z Jenny Duval też piękny gratisik, mam ją od jesieni i nie mogę się doczekać jak zakwitnie ;:173
pozdrawiam
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

mati1999 pisze:Ale szybko ! Tylko żeby zimy już nie było ;:185 A ta paczka od gloriadei ?

Mati
te różyczki zamawiałam w Rozarium. Szybko przyszły, bo tak były umówione. Ale pierwsze różyczki przyszły do mnie 15.01.2015r. Śpią zadołowane, ale muszę do nich zajrzeć, bo robi się juz ciepło i czas je wybudzić ;:108
JAKUCH pisze:Też miałam zamówić piwonię Do teel ,ale zrezygnowałam .Captaina Hoywarda patyczki już się ukorzeniają dostałam je od milutkiej forumki Anusi
Jadziu witaj, to sie nazywa mieć farta, patyczki już są , więc teraz tylko czekać na efekt końcowy. Jeśli m oge zapytać, to czemu zrezygnowałaś z Do Tell, brak miejsca, czy jakieś inne względy :?:
Jadziu a czy Ty będziesz czekać na Daisy, czy chcesz patyczki, żeby samej sobie ukorzenić :?:
camellia pisze:Ojej, super zamówienie, ;:138 Honey Gold też bym chciała, ale kasy brak :cry: Jenny Duval to przepiękna róża. ;:oj Pozostałe równie śliczne, ach. ;:65
Asiu, niestety kasa mnie też mocno ogranicza, w tym roku poszalałam okropnie. Zamiast do domu, wszystko poszło do ogrodu, ale muszę wprowadzić samodyscyplinę zakupową na ten sezon. Na razie M nic nie mówi, ale jak długo wytrzyma moje kaprysy :?: , wolę nie wystawiać na próbę jego cierpliwości ;:108
Asiu a Ty masz Jenny Duval, mogłabyś ją pokazać :?: możesz u mnie, nie ma sprawy ;:333 Moja Honey Gold kiedyś sie rozrośnie :D ;:333 Asiu, bądź dobrej myśli.
Tolinka pisze:Daysy sliczne róże przyjechały do ciebie,szczególnie jestem ciekawa Captain Hoyward ,bo zdaje się że moja NN która miał być Laguną ,może być właśnie Captain H. będę cię więc podpytywać o nią często jeśli pozwolisz :?:

Tolinko
nie ma sprawy, będę ja pokazywać do znudzenia, sprawi mi to wielka przyjemność, wierz mi. No jeszcze cekam na kolejne, mam nadzieję, że przyjdą w tym tygodniu.

Madziu
wstepnie zamówiłam 12 różyczek, ale później domówiłam jeszcze Jubille Celebration i zrobiło się 14 szt. Dokładnie napiszę odmiany, jak przyjdą, mam nadzieję, że obejdzie się bez pomyłek :D

A Ewuni serdeczne dzięki za paczuszkę i piękny gratis. Róże i piwonie piękne, polecam.

Ewuniu ;:196 ;:180 ;:167
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

beatris pisze:Daysy Jenny Duval jest sliczna bedziesz z niej zadowolona , u mnie ladnie przezimowala :-)
Beatris nie wątpię, że będzie piękna, ja zakochuję się w każdej ;:306, no prawie w każdej ;:215 nawet w niektórych różowych, żeby nie było ;:333
April pisze:Daysy dziękuję za tak cierpliwe podejście ;:196
Wiesz że ja swoich lilii nawet nie dzielę na żadne odmiany, wszystkie traktuję podobnie i jeszcze mi się nie zdarzyło żeby jakaś wymarzła. Nawet przed dwoma laty, jak spadł śnieg w kwietniu, to moje nowo posadzone do donic lilie stały na tarasie, na styropianie i okryte kartonem. Rosły w najlepsze nie przejmując się śniegiem. Zanim się zrobiło ciepło wyrosły na 20 cm, za to z mocnymi, grubymi łodygami. Z tego wniosek, że jak postawisz w osłoniętym miejscu i zrobisz namiocik nawet z folii streczowej, może ze dwa trzy razy owiniętej, to powinny się lilie obronić, a spowolni to ich wzrost i wzmocni łodygę.

Róże kupiłaś piękne. Hipollyte ja też zamówiłam u Ewy, a Captain Hoyward bardzo mi się podoba ale niestety musiałam się już ograniczyć, a wielka szkoda ;:224 Może na jesieni...
Z Jenny Duval też piękny gratisik, mam ją od jesieni i nie mogę się doczekać jak zakwitnie ;:173
pozdrawiam
Aprilko, ale z tego co widziałam, mieszkasz prawie w lesie, czego oczywiście Ci zazdroszczę mówiąc szczerze. Jak sądzę, masz tam lżejszą ziemię, poziom wód gruntowych jest niski, u mnie niestety woda podchodzi bardzo wysoko, nie wszystkie rośliny sobie z tym radzą. Boję się, czy lilie zostawione w gruncie by sobie poradziły, azjatyckie i owszem nie wymarzają. Muszę kiedyś poświęcić kilka cebul i zobaczyć czy przeżyją.
Podoba mi się Twój sposób z donicami, bo takie miejsce mam, więc można byłoby spróbować. Dzięki za podpowiedź ;:196
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie pisałam u Tolinki, że pospieszyłam się z wysiewem cukinii i ogórków, chciałam mieć kilka wcześniejszych warzywek, ale okazało się, że będą bardzo wczesne. Tak szybko powschodziły, że wymagają pikowania ;:202 , Jak to mówią pośpiech dobry przy łapaniu pcheł. :;230 :;230

Miałam nadzieję, że dzisiaj przyjdzie przesyłka z ostatnimi różyczkami, ale okazało się, że jeszcze muszę się uzbroić w cierpliwość.
Właściwie nie wiem, czemu taka jestem niecierpliwa, przecież jeszcze rabatka nie gotowa, więc nie ma się co spieszyć, trzeba wrzucić na luz - tak sobie tłumaczę a wrzeczywistości ;:65 ;:65 ;:65 ;:65 ;:65

To oczekując na ostatnią przesyłkę umilę sobie a może i Wam rzeczywistość - uprzedzam nie są to zdjęcia z mojego ogrodu, ale bardzo mi się spodobał sam pomysł kompozycji i rabat, więc go pokażę

Obrazek
Obrazek Obrazek

A to jeden z mieszkańców tego miejsca

Obrazek

I mój wnusio szalejący na tamtejszym placu zabaw

Obrazek
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A to już fotki z mojego ogrodu

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Cudne te róże..... już niedługo i też tak cudnie będzie w ogrodach :wink:
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie mam Jenny Duval,znam tylko ze zdjęć, ale nie mam wątpliwości, że to świetna róża (wszystkie historyczne są świetne, ja je ;:167 ). Niestety, pod wpływem Twojego wczorajszego postu zajrzałam do sklepu Ewy, zobaczyłam jak szybko ubywa piwonii i złożyłam zamówienie. :oops: Bardzo skromne, bo jestem spłukana ale zwłaszcza na jednej odmianie mi bardzo zależy.
Cukinię wysiewam do doniczek na początku maja a ogórki wprost do gruntu... Jeśli jest tego niewiele lub masz namiot to będzie dobrze. :wink:
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu :?: a jaka piwonia tak Cię uroczyła
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ursynów. ;:167 Za samą nazwę, ale też za piękny kwiat a poza tym, to mam ochotę zebrać wszystkie dostępne polskie odmiany piwonii dostępne w handlu. Wszystkich na raz nie kupię, jeszcze chyba trzy mi zostaną na zakup jesienny lub na drugi rok...
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”