Ogród Marty cz. VI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty cz. VI

Post »

Martuś ja myślę, że lwie paszcze Ci się wysieją, a jak taka zima będzie do końca to rośliny przetrwają ....czego Ci życzę ;:168 To wieczorem odpoczywaj, bo poza sezonem wystarczy dwie godziny w ogrodzie rano :D Czy u Ciebie też trawa się zieleni ;:oj
Ucałowania zostawiam ;:196
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marto, niesamowity kolor lwich paszczek ;:108 U mnie co roku rozsiewają się same, a i tych starych nie wycinam całkiem to pięknie odbijają wiosną, ale od jakiegoś czasu zauważyłam, że zostały tylko cytrynkowo żółte.Pewnie jakieś silniejsze geny ;:224 Muszę koniecznie dokupić nasionka. Co do specyfiku z pokrzyw. Robię go od dwóch lat i podlewam wszystko hurtem od pomidorków i warzyw na różach skończywszy. w tym roku już myślałam, że zastąpię go tym wywarem z żywokostu, a tu piszesz, że trujący :shock: Chyba bezpieczniej będzie jak zrobię dwie wersje..Już czuję te zapachy :;230 Co dwa wiaderka gnojówkowego dobra to nie jedno :lol:
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martuś czytam że Ty ostro pracujesz w ogrodzie ;:180 a u mnie ziemia zmarznięta , dzisiaj chciałam przerzucić kompost to tez na wierzchu zmarznięty ;:223
Ale było ładnie ;:3 słoneczko świeciło .
Zmęczona ale szczęśliwa prawda ?? ;:108
Więc wypoczywaj - pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Martusiu :wit
Pospacerowałam dzisiaj po Twoim ogrodzie i pozwiedzałam :) A że dawno mnie nie było to wszystko wydało się jeszcze bardziej piękniejsze i nowe.
Cudne różyczki ;:167 a o aniołkach nawet nie wspomnę ;:167 ;:167 :)
Z miłą przyjemnością wraca się do Ciebie by nacieszyć oczy i chociażby podładować baterie :)
Czytam że już sezon zaczęłaś bardzo wcześnie :) Ja dopiero dzisiaj pierwszy obchód zrobiłam. Mam nowe koncepcje i nowe realizacje w głowie.
Pozdrawiam
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witajcie ,dzień znowu piękny ,słoneczny ,tylko sporo wieje ,ale wiatr jest ciepławy ,jak nas pogoda przyzwyczai do luksusu to będziemy za chwilę rozczarowani śniegiem i zimą ,bo to przecież musi nadejść :uszy

Marzenko,wcale Ci się nie dziwię ,bo przecież zima musi przyjść,a teraz takie ocieplenia ,to jest niebezpieczne dla roślin,ale tak bardzo nie mamy na to wpływu,pozdrawiam i szczęśliwego dnia życzę ;:168

Marysiu,lwie paszcze przetrwają wszystko,one się nie przejmują zimą, zaraz idę coś dłubnąć w ogrodzie ,codziennie troszeczkę i ubywa,będzie lżej na wiosnę ,chociaż jak tak pospaceruję po ogrodzie to bardzo dużo jest do zrobienia,taka bieda że nikt nie umie pomóż ,ja nie mam typowego trawnika ,tylko ugór systematycznie koszony i zrobił sie taki niby trawnik ,ale tyle jeszcze robię w ogrodzie i jeżdżę taczkami ,że mi nie żal że niszczę trawnik ,może kiedyś będzie prawdziwy ,jak skończę budowanie tego ogrodu tylko kiedy to będzie ;:306 ,pozdrawiam i pięknego dnia życzę ;:196

Sabinko,mnie od początku nie trafił sie cytrynowy kolor ,tylko biały ,bordowy i czerwony ,więc dalej takie są ,ja myślę ,że warto rozdzielić tą gnojówkę ,kiedyś czytałam w gazecie ,że nawet maści z żywokostu mają być wycofane ,bo do tej pory używano go tylko zewnętrznie w maści na bolące stawy,pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:168

Tereniu,tak po troszkę pracuję ,wydaje mi się ,że powinnam szybciej i więcej zrobić ,zawsze muszę mieć jakieś poczucie winy ;:306 ,ale z drugiej strony bardzo się cieszę ,że i tyle mogłam w styczniu zrobić i może jeszcze coś zrobię,wracam bardziej zmęczona jak na wiosnę ,czy w lecie ,widocznie ta pora roku ,jest i dla nas na czasem do nabrania sił a nie do cieżkiej pracy,bo czasem jest bardzo ciężka a my do wszystkiego wyrywamy,pozdrawiam i słoneczka życzę ;:3 ;:168

Sylwio,witaj po przerwie,jak miło ,że jesteś,i że podoba sie ogród ,może i jakieś zmiany były ,bo i nowe rabaty i inne nasadzenia ,wiesz ,że wszyscy mamy głowy pełne pomysłów i ciągle coś poprawiamy i dorabiamy,i w tym roku chyba nie będzie inaczej,pozdrawiam i życzę dużo szczęścia ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Może dzisiaj wybiorę dla Was floksy,zapraszam

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Martuś, dzięki za info o toksyczności żywokostu ;:180 . Nie wiedziałam ... ;:185 .
Z tego co czytałam dowiedziałam się, że w lecznictwie używa się głównie korzenia i to on zawiera najwięcej tych trujących substancji (alkaloidy pochodne pirolizydyny). Liście też mogą je mieć, ale w niewielkiej ilości. Muszę jeszcze ponurkować w necie i bardziej zgłębić ten temat ;:108 . Jak coś odkrywczego znajdę, to dam znać :uszy .

Ale piękne łany floksów ;:oj . Szczególnie ten biały jest spektakularny ... ;:138 .
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martusiu, ale kolekcja floksów. ;:180 Przepiękna kompozycja z lilią i przetacznikiem. :?: Biały cudny, ;:63 to mój ulubiony kolor.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Martuś, jak zwykle umiesz czarować. Tym razem floksami. Te piękne kwiaty mają swój renesans. Tak jak wiele innych. Zauważyłam śliczność o kwiatkach dwukolorowych. Czy on będzie może dostępny w wątku sprzedażowym?
A co do lwich paszczy, to jestem zaskoczona, na plus.Myślałam, że są jednoroczne. A to miła niespodzianka. Tylko, że ja nie widziałam u nas rozsad tych pięknych kwiatów. Muszę zrobić własne.
I podziwiam za prace ogrodowe. W tygodniu to bez szans, bo jestem w pracy, ale dzisiaj mam lenia a ogród zaprasza....Kret mnie tak wkurza, ,że aż płakać się chce.
:wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś cudowne floksy a ten plamisty niesamowity oj pamiętam go u Ciebie i pamiętam jak o nim opowiadałaś ;:168
Czytam co piszesz o gnojówce z żywokostu ;:oj a ja w angielskim programie słyszałam o nawożeniu również warzywnika gnojówką z żywokostu ;:185 i w necie też zalecają ;:131 Pogoda ładna chyba się skończyła i idą opady oraz ochłodzenie, a ja dzisiaj wyrywałam trawki ....no niby dla kurek :D
Wracając do trawnika to jakoś nie chciałabym, żebyś skończyła urządzać ogród ;:185 ja tam chcę oglądać u Ciebie stale coś nowego :roll: Ucałowania z Będkowic ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

O tak Martusiu na spacer wśród floksów, cudownie, ten zapach i te kolory, pięknie ;:138
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Jak to robisz że liście floksów masz takie zdrowe? U mnie od dołu chorują, podsychają a do tego łapią mączniaka.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Och! Martuniu lejesz miód na serce początkującej floksomaniaczki :D Nie przeżyłabym tej zimy bez zdjęc z twego ogrodu ;:196
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Witaj Marto
..maczki różowe urocze ;:167 ..ale floksy to ja pierwszy raz widzę tyle kolorów Obrazek ..i muszę takie mieć są cudne .

Pozdrawiam Cię .
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Martusiu

Ach te maczki i czerwone i różowe piękne, czy są wieloletnie?
Kolekcja floksów bajeczna, tyle kolorów, a jaki piękny zapach musi unosić się... Neon Flare Blue ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”